Закарпатський адвокат розповіла Гельсинській спілці про репресії збоку тих, за кого вони заступилися

Звернення Нінель Масяк, нинішнього заступника голови Ради адвокатів Закарпатської області та заступника голови Закарпатського відділення Спілки адвокатів України, зроблено у формі відкритого листа, що надійшов на адресу нашої редакції

Закарпатський адвокат розповіла Гельсинській спілці про репресії збоку тих, за кого вони заступилися

 

ЗВЕРНЕННЯ  ДО   ГЕЛЬСІНСЬКОЇ  СПІЛКИ

Останнім часом у засобах масової інформації з’явилося безліч виступів, у т.ч. так званий голос захисту Гельсінської спілки, яка із невідомих причин, проявляючи  вибіркову, неабияку тенденційну упередженість, стала на захист нечисленної групи адвокатів, яка, незважаючи на  Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», Присягу адвоката,  Правила адвокатської етики і навіть судові рішення,  обрала для себе шлях не тільки явної зневаги до Закону, але й  на подальше заглиблення  розколу у адвокатській спільноті Закарпаття та України.

Причому, виникає закономірне запитання, чи знайома вказана група «вболівальників» за подальшу долю адвокатури в Україні з тим, кого саме вона взяла під свій високий патронат? Зокрема, серед «постраждалих» від тих, хто переміг у цьому протистоянні,  називаються прізвища закарпатських адвокатів О.А.Машкаринець, Л.Ю.Герасько, відносно яких були дійсно винесені рішення про анулювання адвокатських свідоцтв.

З метою відкриття непрозорої завіси, за якою до сих пір були  сховані деякі визначальні деталі так званого протистояння у адвокатській спільноті, і була написана ця стаття.

Отже, насамперед, дивує невтручання нинішніх захисників до подій, які відбувалися у 2006 році, коли ті, що тепер галасливо волають про допомогу, розпочали етап репресій із позбавленням свідоцтв адвокатів. У т.ч. Заслуженого юриста України, голови Закарпатського відділення Спілки адвокатів України, авторитетного адвоката П.Ф.Немеша та мене (на той час - завідуючу Ужгородської міської юридичної консультації).  Хочу окремо нагадати, що тоді нас позбавляли  можливістю займатися обраною професією не тільки таємно, тобто за усіма ознаками революційної анархії та вакханалії, але навіть з позбавленням прав, наданих Законом « Про адвокатуру»: без права на ознайомлення з постановами про порушення дисциплінарних справ і навіть на подачу пояснень. Не говорячи вже про те, що до цієї широкомасштабної  акції був задіяний суддівський корпус, який на той час входив до складу КДКА.  

Навряд чи відомо Гельсінській спілці, що  наша  так звана «провина», попри  усі домисли,  здогади та відверто наклепницькі заяви, полягала  лише у тому, що  не захотіли знову  бачити у  складі  новообраного  КДКА тих, що завершили  передню  діяльність  із негативним сальдо, яке  межувало з тяжким злочином.  Саме так можна оцінити ухилення від сплати податків  та загальнообов’язкових платежів на суму, що перевищувала 170 тис. грн. за рахунок нецільового витрачання  громадських коштів. 

Крім того, із загадкових причин  покровителі архімандрита Віктора (Бедь, який як раз і  очолював  КДКА IV скликання) не вручалися тоді, коли двічі був скоєний замах на моє життя шляхом побиття вікон квартири у вечірній час у  2009-2010 р,, та стався розбійний напад на П.Ф.Немеша. Продовжують вони мовчати навіть тоді, коли (за дивним збігом подій, після анулювання адвокатського свідоцтва О.А.Машкаринець) на подвір’ї П.Ф.Немеша була спалена його особиста автомашина.  

Та що ж насправді відбувається  тепер в органах адвокатського самоврядування Закарпаття? Попри усі голослівні, безпідставні  та абсурдні  заяви, ніхто не збирається позбавляти свідоцтв тих, хто, наприклад, визнав свої помилки, як адвокат Чайбин С.Ю. Або ж, в кого ще залишилася повага до закону, як В.В.Дурдинець та І.Ф. Сковородько, які здали заздалегідь придбані квитки і відмовилися від участі у Позачерговому з’їзді адвокатів України, проведення якого було заборонено на підставі рішення суду.

Але  деструктивні дії групки інших,  що мають системний характер та спрямовані на ще більше поглиблення розколу у адвокатській спільноті та, навіть, маніпулювання чужою свідомістю, обов’язково, рано чи пізно, дістануть адекватну відповідь. На відміну від них, ми будемо діяти у чіткій відповідності не тільки до норм діючого законодавства, але й адвокатських етики та  моралі.

Нінель Масяк, заступник голови Ради адвокатів Закарпатської області,
заступник голови Закарпатського відділення Спілки адвокатів України

17 травня 2013р.

Теги: адвокат, Масяк

Коментарі

Юра 2013-05-22 / 18:11:02
Народ інтересується, коли позбавлять свідоцтва, собутильника Герасько, Мудака Фуймнича

Адвокат 2013-05-22 / 01:38:18
Здається Бедь виявився наймудрішим, згадавши біблійну пораду - не розсипайте бісер перед свинями...

Босорканя 2013-05-19 / 12:41:45


Якщо я босорканя, той добре, значить Фазекош, Немеш і Гончаров з Олексиком будуть вічно вигравати, а Віктор Бедь нарешті зупинив своє свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, тепер він може надіти сутану монаха піти у келію і занятись самоудосконаленням, а точніше самозадоволенням. Повісити в келії настінку портрет коханої Герасько і *******.


Микола 2013-05-18 / 23:06:08
Що за Масяня?! То ж неадекватна бабисько! З цими мерзотниками ніяк порядок не навести! Обмануті цими мразями люди будуть чинити самосуд, будуть палити їм авто, будинки, мочити їх будуть. Перші квіточки вже є, Немешу спалили буса, .... "То ли ещё будет!"

Дима 2013-05-18 / 14:22:09
Слов нет-К Л О У Н Ы!!!К кому обращатся простому человеку?

Анонімний адвокат 2013-05-18 / 13:25:16
Фозікош і Немеш вмісті з Масячкою, Олексиком і на пару з Гончаровим кончені сволочі. Тепер хотять лишити свідоцтв Бачинську і Думнича, а ще якусь там кримінальну справу Київський УБОЗ порушив проти організаторів позачергового зїзду в Одесі. Як кажуть репресії наростають, хто проти Фазекоша і Немеша "сідеть будуть всє, за заявами Масяк" На Закарпатті торжество демократії в Адвокатурі до нас прийшов Фазекошизм

Юрасик Григориєв 2013-05-18 / 13:14:54
А знаєте, що Віктор Бедь вирішив призупинити дію адвокатського свідоцтва, що догодити нареченій Ларисі Герасько.? І хто тепер не повірить, що любов творить справжні дива.

Моня 2013-05-18 / 09:00:18
Масячка - закарпатська бусурканя з придурковатими немешом, фозікошем, кошелею, хомою думають що чогось варті... Каламутили і каламутять в адвокатурі, доки їх не повиганяють та не будуть гнати як поганих псів... Не адвокатура, а помийна яма. Позорище

Ужгородець 2013-05-17 / 20:23:34
Подивіться на вираз обличча даної адвокатеси Масяк на фото... Відразу стає зрозумілим - кожне її слово відверта брехня... До слова - Масяк Неля Степанівна офіційно вважає себе відьмою, тобто служителькою сатани... Про це можете її спитати, і вона це підтвердить. Тож зрозуміло хто і що рухає немешами, фозікошами, масячками, кошелями, хомами, ващуками, гончаровими, маринами і т.п. в адвокатурі Закарпаття... Ця файта себе іще покаже, чекати прийдеться зовсім не довго....

просто 2013-05-17 / 16:29:40
Щоби пані Масяк не пояснювала-ясно те,що справжніх адвокатів майже не залишилось,в принципі.Так,як за останні роки те,чим займалися так звані "знані в регіоні адвокати" чи захисники інтересів громадян -професійною діяльністю назвати неможливо.Скоріше рішали діла,були зв"язковими між клієнтами і суддями, а то і на дві сторони робили... і головне за великі гроші і дуже...Скільки постраждалих від діянь таких горе-адвокатів - один Бог знає.
Мені все рівно хто в цій війні правий , а хто ні і простому народу глибоко наплювати на розбірки в системі адвокатури України.Одне можна сказати,що справжні адвокати та чесні юристи мабуть перевелися давно, а на їх місце прийшла нова генерація "ділків юристів" без відповідного досвіду роботи та авторитету, як було колись в давні часи.Слово адвокат навіть звучало велично, а тепер відразу коли чуєш, то ніяковієш...
На жаль це є неоспірним фактом.

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини