Найбільше знизилися в ціні яйця на 15,1%. Риба та продукти з риби здешевіли – на 0,5%, а саме: риба жива і охолоджена та оселедці. Серед молочних продуктів подешевшали молоко, деякі види сирів та сметана. Незначне зниження цін зафіксовано на основні м’ясні продукти, зокрема, яловичину, свинину та птицю. На 0,2% став дешевшим цукор.
Поряд з тим, овочі подорожчали на 1,2%. Слід зазначити, що це типова для весняних місяців динаміка цін. Зростання цін було зафіксовано на цибулю ріпчасту, капусту, буряк, моркву та картоплю. Поряд з тим подешевшали перець, огірки та помідори.
На ринку фруктів загальне зростання цін становило 0,3% та було зумовлено подорожчанням бананів, лимонів та яблук. У той же час відбулося зменшення цін на апельсини та мандарини.
Серед олії та жирів зафіксовано незначне подорожчання соняшникової і оливкової олії та масла вершкового, повідомила Закарпаття онлайн головний спеціаліст-економіст відділу статистики цін Головного управління статистики Наталія Гусак.