В Ужгороді горів автомобіль депутата Закарпатської облради, проректора УжНУ Юрія Перести

28 квітня СВ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) . Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області

В Ужгороді горів автомобіль депутата Закарпатської облради, проректора УжНУ Юрія Перести

Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового  розслідування.

Обставини справи:

Близько 1 години 40 хвилин 28 квітня до Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області надійшло повідомлення від депутата Закарпатської обласної ради VІ скликання щодо загоряння його автомобіля.

Виїздом на місце події слідчо-оперативною групою встановлено, що на подвір’ї будинку депутата горів автомобіль марки «Mercedes ML 350»,2012 року випуску. Вогнем пошкоджено моторний відсік та лакофарбове покриття авто.

Огляд місця події проведено із залученням експертів-криміналістів НДКЦ при УМВС України в Закарпатській області та застосуванням фотозйомки. 

Причини загоряння автомобіля встановлюються.

На місце події виїжджали: прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк, начальник Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області Євген Калитич, його перший заступник, а також слідчо-оперативна група у повному складі.


Додатково:

ч.2 ст 194 ККУкраїни – умисне знищення або пошкодження майна вчинене шляхом підпалу (карається позбавленням волі на строк від трьох до п»ятнадцяти років).

За інформацією Закарпаття онлайн, йдеться про автомобіль, що належить депутату Закарпатської облради, нинішньому проректору УжНУ Юрію Пересті.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, буквально вчора, 28 квітня, на звітно-виборчій конференції Ужгородської міської організації політичної партії Єдиний Центр Ю.Пересту виключили з партії. Причиною став його перехід до числа провладних депутатів в Закарпатській облраді, за який він отримав посаду проректора УжНУ.

28 квітня 2013р.

Теги: Переста

Коментарі

знаючий 2013-04-29 / 11:04:11
Боже як неприємно читати такі відгуки про Юрка Пересту, якого знаю з дитинства, з садика, колись росли на вул.Окружній, потім вони з батьками перїхали в р-н Підгоряни.Шкода,що так з ним все відбувається.Як би був живий його батько,а це був авторитетний керівник великого підприємства, колись депутат декількох скликань, людина високої моралі та інтелігент, якого до тепер пам"ятають громадяни Мукачева лише добрими та теплими словами. з повагою та шаною...
Батько би такої ганьби за сина точно не пережив...Шкода,що так сталося...

просто 2013-04-29 / 10:33:34
Недарма в народі кажуть-треба залишатися завжди ЛЮДИНОЮ де б ти не прцював і ким би не працював.Мабуть Ю.Ю.Переста десь підминив свої життеві принципи,просто оступився.
Але завжди треба пам"ятати, роблячи неподобство комусь,це завжди повертається бумерангом до тебе, ну і зазвичай люди усе пам"ятають...тому рано чи пізно вони за усе нагадають...

Знаючий 2013-04-29 / 07:20:27
Кажуть що любов ТУШКАНЧИКА до хлопчиків зашкалює а Трагічне кохання завжди веде до проблем навіть у ГЕй Мальчиків

Степан Крук 2013-04-28 / 23:02:06
ПОЛІТИЧНИЙ ПОРТРЕТ ЮРІЯ ПЕРЕСТИ
Самый крупный среди тушканчиков. У него сравнительно короткое тело (18,7—26 см длиной); хвост в 1,3 раза длиннее туловища (25—30,5 см). Масса тела более 300 г. Голова округлая с хорошо выраженным шейным перехватом. Мордочка слегка вытянутая, но широкая, заканчивается пятачком. Уши сравнительно короткие, 57—59 мм высотой. Ступни длинные, достигают 45 % длины тела.

Окраска верха спины варьирует от буровато-охристой или буровато-серой до бледно-песчаной. Щёки светлые, почти белые. Горло, грудь, брюшко, предплечья, а также внутренние поверхности бёдер чисто белые. С наружной стороны бёдра ржаво-жёлтые, по ним проходит поперечная белая полоса. Хвостовое «знамя» двухцветное с чёрным основанием и белой вершиной, хорошо развитое, имеет форму птичьего пера.

Характерен географический диморфизм: по направлению к югу ушные раковины у тушканчиков становятся длиннее, а окраска спины светлеет с севера на юг и с запада на восток.
Ведёт одиночный образ жизни, редко контактируя с сородичами вне сезона размножения. В неволе взрослые особи проявляют агрессию друг к другу. Активен большой тушканчик исключительно ночью, выходя на поверхность через 40—45 минут после заката и возвращаясь в нору за 30—50 минут до восхода солнца. По сравнению с мелкими тушканчиками он более осторожен — прежде чем покинуть нору, зверёк долго принюхивается и прислушивается. В спокойном состоянии большой тушканчик передвигается на задних лапах шагом или рысью. При беге переходит на асинхронный рикошет (последовательные толчки сперва одной, затем другой лапой). Длина нормального прыжка составляет 80—125 см; максимальная скорость бега — 40—50 км/час. Большие тушканчики при беге не совершают резких прыжков и уходят от преследования плавными, но мощными толчками, создающими впечатление, что тушканчик буквально летит над землей.

Большой тушканчик роет сложные постоянные (летние и зимовочные) и простые временные норы. Постоянная нора начинается плотно забитым землей ходом, идущим почти горизонтально; его длина может достигать 6 м. От горизонтального хода посередине круто вниз отходит наклонный ход, который ведёт к гнездовой камере на глубине 40—110 см. Другим своим концом основной горизонтальный ход открывается наружу. Используемый вход днём обычно забит земляной пробкой. От основного хода могут отходить отнорки, немного недоведенные до поверхности земли и служащие запасными выходами (обычно 1, редко — 2—4). Шарообразное гнездо в камере сложено из сухих травинок, мха, шерсти, пуха и перьев. Зимние норы глубже (1,5—2,5 м), с двумя гнездовыми камерами на разной глубине. Временные норы неглубокие, в виде косо уходящего под землю хода. На севере ареала тушканчик также селится в пустых норах сусликов.


ВАСЯ 2013-04-28 / 22:56:44
ПЕРЕСТА сам підпалив собі машину! А завтра прийде до ЛЕДИДИ, до ВАщука просити собі нову посаду....першого проректора...а через місяць буде працювати проти ВАЩУКА....я то його знаю.....як недобрі гроші

Суд Лінча 2013-04-28 / 22:54:57
Правильно робите хлопці!
Бо іншого суду (справедливого) в Україні нема. Мій - найсправедливіший. І моїм судом будемо судити - керівників держадміністрацій, прокурорів, "суддів", міліціштів, митників та інших паразитів на тлі нашого народу, хабарницьку та іншу сволоту.
Хай живе мій суд, найсправедливіший Народний суд у сьогоднішній Україні!

Дядько 2013-04-28 / 22:15:48
Маленький чиновник дивиться на більших, що зверху і що він бачить? Більші чиновники, аж до САМОГО, крадуть де тільки можна і він теж краде, бо знає, що йому за це нічого не буде, СВОЇХ не здають. Кожен в Україні розуміє, що не маючи бізнесу, на одну зарплату, навіть президента, не побудуєш палаци в Межигірї, не поставиш золоті унітази, не повісиш люстри по 50 тисяч баксів. Все крадене, все за хабарі. Покажіть, пане донецький президент, що ви боретеся з корупцією, відмовтеся від награбованого в народу. Ваші опричники будуть вас наслідувати і в країні буде порядок і в Україні восторжествує Закон.

виборець 2013-04-28 / 20:46:36

П.Немеш, Ю.Переста - неважко вирахувати, хто буде наступним «потерпілим» по негативній «популярності» в і-неті.

Зрозуміло, що виконавці палять не за ідею, а за гроші. Палити машини - це вже давно стало доволі прибутковим бізнесом не лише на Закарпатті, а й по всій Україні, судячи по масовості таких випадків.
Одними нарадами, навіть дуже координаційними, цей «бізнес» не подолати, як і наркотрафік, валютчиків, сигаретчиків, «полуничку», і таке інше.
Є «попит», завжди буде і «пропозиція».

Цей «бізнес» на чиновниках можуть подолати лише самі чиновники, якщо перестануть давати «привід» для таких «дій». Вражаюча різниця між зарплатнею окремих держслужбовців та «способом» їх життя, завжди будуть викликати такій «спротив», як «конкурентів», так і «партизанів» з простого люду.
Саме в такий спосіб йде, як розвиток «підприємництва» в українських «реаліях», так і «виправлення» пробілів у законодавстві України.
Ну, не може чиновник, умовно заробляючи 100 тис. грн. на рік, мати машину за 1 млн. грн., і так далі. І всі, включаючи правоохоронців та суд, чудово це розуміють. Але…
Ось саме до тих пір, як у борців за законність буде виникати це саме «але», в цьому «бізнесі», та й взагалі у державі, нічого кардинально не зміниться.
Можна впіймати декількох виконавців, але їх місце ніколи не буде вільним.
Тим більше при такому цікавому «покращенні» життя пересічних українців, як зараз!

читач 2013-04-28 / 18:49:59
Переста хоче стати першим проректором? Переста хоче стати ректором!!!!!!!!!!!
Машину сам собі підпалив... Котра невоя зайде у його двір вночі?

??? 2013-04-28 / 18:49:48
L_C, а можна дізнатися про докази, які дали вам підстави звинувачувати причетність до цього злочину ЄЦ і Балоги?

Селянин 2013-04-28 / 18:48:43
Віват, закарпатським Робін Гудам!

до "гуцула" 2013-04-28 / 18:22:26
Ти шо куриш?

батя 2013-04-28 / 18:02:40
це відповідь всім :зажравсимся:ЧИНУШАМ

небайдужий 2013-04-28 / 17:58:56
А можливо це не політика? А можливо це підкилимні ігри в УжНУ? Всім відомо, що пан Юрій хоче стати першим проректором...

тепер зрозуміло 2013-04-28 / 17:55:31
чому підпалювача авто Копчу молодшого випустили,під заставу,аби шугав депутату, котрих вібрав народ, значит їх дуже поважае.

читач 2013-04-28 / 17:51:33
Бідні перестові пацієнти - платитимуть втричі дорожче....

Микола 2013-04-28 / 17:47:27
Це боротьба завидівського бариги з барвінківським баригою ("конюхом")!

Гуцул 2013-04-28 / 17:45:47
до L_C
Щось вже стає закономірно,що все погане від Балог, чи не дивно це? Балогам тай Пересті палити автомобіль, но це вже аж занадто!!! Це міні нагадує передвирчі взриви житлових будинків в Россії де Путін заявляв, що буде мочити чеченців в сортірі а як виявилося то Путін сам взривав житлові будинки як передвиборче гасло!!!

Гуцул 2013-04-28 / 17:39:14
Хто зрадив один раз той зрадить сто раз!!! Як би влада невикористала такий прикрасний момент щоб не підставити Балогів. Я не великий сторонник Балогів но проти цеї бандитської влади! А зрадних вже чужий як між своїми бо його вже ніколи незрозуміють так і між чужими або не своїми бо чужі його ніколи приймуть за свого!!!

Перец 2013-04-28 / 17:32:56
Выход с ЕЦ тут наверное ни при чем.Скоро вступительные.. купит новую.

НОВИНИ: Кримінал

17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
» Всі новини