Заступник міського голови Ужгорода не розуміє, яке покращення перевезень обіцяла влада

Від сьогодні проїзд у міському транспорті Ужгорода здорожчав на 30 копійок – до 2.30 грн. І, хоч ціна, нехай на перший погляд і незначно, але зросла, про обіцяне владою покращення умов перевезення поки не йдеться. Більше того, у коментарі Закарпаття онлайн заступник міського голови Юрій Бєляков зауважив, нібито «всі говорять про покращення умов, але от незрозуміло, що мається на увазі».

Заступник міського голови Ужгорода не розуміє, яке покращення перевезень обіцяла влада

Рішення про  підвищення тарифу за проїзд у громадському транспорті виконавчий комітет Ужгородської міськради прийняв на засіданні ще у січні. Тоді, незважаючи на палкі суперечки й категоричну позицію декого із членів виконкому, не беручи до уваги обурення мешканців, котрі ініціювали збір підписів проти такого кроку, виконком таки пішов на зустріч перевізникам. При цьому, для останніх було поставлено умови до 1 квітня покращити якість перевезення: серед іншого, йшлося і про обладнання автобусів GPS-навігаторами, і про облаштування систем відеонагляду. Особисто ж міський голова Віктор Погорєлов говорив і про необхідність оновлення рухомого складу. 

Але от конкретної відповіді від Віктора Погорєлова на питання, що зроблено в цьому напрямку напередодні підвищення ціни на проїзд, отримати не вдалось. Так, після засідання виконкому, яке відбулось за два дні до введення нових тарифів на проїзд, міський голова «перенаправив» журналіста Закарпаття онлайн із цими питаннями до свого заступника Юрія Бєлякова. На запитання, чи робиться щось і які конкретні кроки вже втілені на виконання перевізниками умов рішення виконкому, а також ким це контролюється, Віктор Погорєлов відповів: «Робиться, все робиться, звичайно. Всі питання до Бєлякова, він цим займається». 

На той момент Юрій Володимирович перебував у відрядженні, тож на «маршрутну тему» з ним вдалось поспілкуватись тільки сьогодні. А під час спілкування – кілька разів здивуватись: як виявилось, розмови про GPS-навігатори і відеонагляд, за словами заступника міського голови, «лише побажання, а за оновлення автопарку влада не відповідає, бо не може змусити приватника закупити нові одиниці транспорту». 

«Обладнання систем відеонагляду, встановлення GPS-навігаторів – це все тільки побажання. Пояснюю чому: конкурс пройшов у жовтні 2010 року, і в умовах конкурсу таких вимог зазначено не було. А змінювати умови конкурсу, за якими перевізники тоді виграли маршрути, ми не маємо права до проведення наступного конкурсу, який відбудеться в жовтні 2015 року. В то же час, найближчим часом пройде конкурс по окремих трьох маршрутах – 9, 18, 158, і от до цього конкурсу будуть допускатись машини, в яких вже встановлено датчик GPS, крім того, обов’язково перевізник має забезпечити автобус з підйомним механізмом для інвалідів», – розповів Юрій Бєляков.

Але і за таких умов не факт, що щось зміниться. Як пояснює заступник міського голови, «Законодавчо «прописано»: якщо участь у конкурсі бере тільки 1 підприємець, який виконує десь не всі умови тендеру, ми зобов’язані його пропустити, щоправда, з підписанням угоди тільки на рік».

Щодо оновлення рухомого складу, про що також ішлося на засіданні виконкому, Юрій Бєляков зауважив, що міська влада не може змусити приватного перевізника закупити нові автобуси. «Як ми можемо зобов'язати приватників придбати нові автобуси? Коли говорилось про покращення на маршрутах, малось на увазі покращення технічного, санітарного стану машин, ставлення водіїв до пасажирів. Перед тим, як авто випустити з автопарку, завжди проводиться санітарна перевірка, перевіряється технічна справність і стан водія. Якщо є якісь механічні пошкодження, які не впливають на безпеку руху, то автобус виходить на маршрут», – розповів заступник міського голови.

Під «механічними пошкодженнями» Юрій Бєляков, певно, мав на увазі порепані і порізані сидіння в деяких автівках, про які згадувалось у розмові. Зазначив: «Є порізані сидіння? Дайте мені номер автобусу, я вже завтра зніму його з маршруту, і, поки не зашиють чи не зроблять новий чохол, я його на маршрут не випущу».

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

01 березня 2013р.

Теги: машрутки, Бєляков, підвищення, тариф, виконком, Ужгород

Коментарі

Мішико 2013-03-04 / 08:40:16
це означає, що самий наглий маршрут - №14, і далі буде розвертатися біля Велмарта або взагалі на Легоцького. а інколи ці маршрутки просто висаджують на чорновола пасажирів, зачиняють двері і просто їдуть... а люди, махаючи, проваджають їх... С№КИ та й годі.

Погорелов І Рата-безгосподарники і крахобори! 2013-03-03 / 18:19:59
долар

Микола 2013-03-01 / 18:14:54
"однорукмй" включає дурика, ... не памятає про що недавно говорив і обіцяв?!

Пасажир 2013-03-01 / 15:49:40
Цікаво, 35-хвилинне очікування автобусу №21 сьогодні на зупинці біля автовокзалу - можна вважати покращенням в рамках підняття вартості проїзду?

Ужгородець 2013-03-01 / 15:44:33
2012 Ви помиляєтесь. Зявилися б нові МАФи бо з машин вони не всі пусті місця встигають побачити. А в іншому стало б як завжди без змін... Хоча зараз уже доречніше казати гірше.

2012 2013-03-01 / 15:30:35
Цікаво, чи представники Ужгородської мерії та начальники перевізників хоч раз їздили міським транспортом у години-пік? Можливо, тоді би "покращення" проявилося в тому, що саме у ці години на маршрут випускали б автобуси, а не мікроавтобуси...

Ужгородець 2013-03-01 / 15:28:58
Ви що не розумієте. Форс мажор згоріла машина в Белякова. Тепер змінівся план GPS не буде, поки нову не купить. Найбільш очікуване покращеня це нове авто Белякова.
Шо не ясно?

ужгородець 2013-03-01 / 14:59:34
Влада - брехуни і мудаки

Гикк 2013-03-01 / 14:45:10
Яке до біса покращення???неможливо було дочекатись маршрутку на кінцевій зупинці на Шахті.Купа людей чекали 20хв маршрутку!!!!І це наша влада називає Покращенням????та нехай самі попробують такі умови а невозять свої жирні жопи на машинах

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини