Конфіскат і штрафи за правопорушення на кордоні покращили показники чопських митників

Як зазначають фахівці служби боротьби з контрабандою та порушень митних правил Чопської митниці, зміни в митному законодавстві, які вже діють рік, і якими декриміналізовано так звану товарну контрабанду, підвищили рівень фінансової відповідальності за правопорушення. Зокрема, за ввезення або вивезення товарів з приховуванням від митного контролю.

Конфіскат і штрафи за правопорушення на кордоні покращили показники чопських митників

Такі протиправні діяння тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків їх вартості та обов’язкову конфіскацію. А також - конфіскацію товарів із спеціально виготовленими сховищами та транспортних засобів, що використовувалися для переміщення товарів через митний кордон України. У разі виявлення правопорушення, через суд приймається адміністративне рішення, товар конфіскується, а на правопорушника накладається штраф.

За 2012 рік чопські митники задокументували 310 справ про порушення митних правил на суму 43,4 млн.грн., в яких фігурували товари з приховуванням від митного контролю. За 125 справами про ПМП вилучено транспортні засоби на 11,1 млн.грн. Рішеннями судових інстанцій за 187 справами, заведених митницею, конфісковано на користь держави незаконних товарів на суму 13,3 млн.грн. На 3,2 млн.грн. конфісковано у порушників кордону транспортні засоби, які використовувалися саме для незаконного переміщення та приховування різних предметів. 

З початку 2013 року чопські митники задокументували 487 справ про порушення митних правил на суму понад 9 млн.грн., з яких 38 протоколів на 8,4 млн.грн. вилучені товари, приховані від митного контролю. За 16 справ про ПМП вилучено транспортні засоби на 2,1 млн.грн. За рішеннями суду конфісковано у порушників кордону транспортні засоби на 674 тис.грн., які використовувалися саме для незаконного переміщення та приховування різних предметів. 

Що стосується кримінальної відповідальності, то на сьогодні злочином вважається - переміщення через митний кордон України культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї та боєприпасів, а ще – «модних» останнім часом спецтехзасобів негласного отримання інформації - «підслушок». У 2012 році митники склали 47 протоколів про ПМП за незаконне переміщення зброї, боєприпасів та інших спецзасобів,  436 справ відносно наркотичних та психотропних речовин.

Станом на 19.02.13 чопські митники склали 21 протокол про ПМП за незаконне переміщення наркотичних та психотропних речовин, 2 справи відносно зброї, боєприпасів та інших спецзасобів. До правоохоронних органів направлено 42 повідомлення про протиправні діяння за ознаками злочину у відповідності до статей Кримінального кодексу України. А також запроваджено 3  протоколи про порушення митних правил на загальну суму 7,3 млн.грн., у яких вартість товарів складає понад 573,5 тис. грн.  

Торік порушено 16 кримінальних справ про контрабанду на суму 4,8 млн.грн. А також запроваджено 2805  протоколів про порушення митних правил на 64 млн.грн.  

Тож, минулорічні новації суттєво збільшили надходження до бюджету за рахунок вартості конфіскованих товарів та штрафів, повідомила Закарпатьтя онлайн прес-секретар Чопської митниці Вікторія Сенгетовська.

20 лютого 2013р.

Теги: конфіскований, штраф, митний

Коментарі

жителька 2013-02-20 / 17:04:03
А де цей весь конфіскат можна придбати? десятки статей "вилучили" затримали", а потім затихли... і сліду тому товару нема. Брендові речі, італійські макарони, норкові шкурки...Де се все????????
Я хочу купити і поповнити держ. буджет!!!!!!
Прошу адреси магазинів і точок збуту!!!!!!

журналіст 2013-02-20 / 16:55:09
Крісло під головним митником Закарпаття сильно захиталося
19.02.2013 - 13:47
Як стало відомо, минулого тижня працівники внутрішньої безпеки державної податкової служби України масово роз’їхалися по регіонах. Особливо велика їх кількість направилася у прикордонні області.
Враховуючи умови розташування Закарпаття, сюди приїхало дуже багато податкових «безпекашів». І ось уже кілька днів підряд столичні гості перебувають у стані шоку, фіксуючи масу порушень та фактів корупції під час перетину вантажів і товарів через кордон. Порушень настільки багато, що просто не вкладається в голові, як таке може бути. Хоча на Закарпатті всім відомо, що відбувається це під «чутким» керівництвом пана Похилька, начальника Чопської митниці. Останній, до речі, у зв’язку з приїздом «ревізорів» знаходиться у дуже депресивному стані.
Ще відомо, що координатором групи, яка приїхала, є начальник внутрішньої безпеки закарпатської податкової Мирослав Сливка. Усі факти порушень на митниці миттєво стають відомими у новоствореному Міністерстві доходів і зборів. Тож найбільш імовірним результатом після закінчення перевірки стане звільнення Олександра Похилька із займаної посади. І найбільш імовірним кандидатом на цю посаду на сьогодні називають саме Сливку, який має досвід роботи на митниці і на сьогодні фактично координує роботу перевіряючих.
Лише один факт. Минулого тижня всі ЗМІ розтрубіли про черговий улов закарпатських митників, мовляв ті припинили спробу контрабанди цигарок більш як на мільйон гривень. Похвально, скаже хтось, молодці. Передісторія ж затримання вантажу більш прозаїчна – насправді фуру з із контрабандними сигаретами опломбували працівники митного поста «Мукачево», що мало б гарантували автівці безперешкодний перетин кордону. Але на заваді оборудці митників стали прикордонники, яким вантаж здався підозрілим. Зараз Похилько робить усе, щоб переконати прокуратуру, що пломба несправжня, і відмазати не так своїх підлеглих, як себе дорогого. Адже всім відомо, що контрабанда сигарет – «коньок» Похилька. І під час слідства це обов’язково з’ясується, бо навряд чи рядовий митник захоче віддуватися за начальство. Звідси й оперативне рапортування. Поки прикордонники займалися вантажем, митники спрацювали на упередження і першими прозвітували про «чергову перемогу» над контрабандистами. Однак навряд чи це допоможе Похильку, бо це лише один факт із тисячі.
За час свого керування митницею Похилько працював не над поповненням бюджету, а над удосконаленням злочинної системи пропуску контрабанди та отримання хабарів за це, пов’язаної принципом кругової поруки. І відомий вислів „Таможня дает добро” на Закарпатті давно перефразували — „ Таможня не дает добро, она его отбирает…”. 7днів.

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини