ФОТОФАКТ. Мер Мукачева спостерігав, як по-звірячому відловлюють собак

Сьогодні в редакцію Закарпаття онлайн зателефонували з Мукачева. Шокована і обурена мукачівка повідомила про жахливе видовище, що його сьогодні зранку, близько 10-ї години ранку, довелося спостерігати в самісінькому центрі міста десяткам городян і гостей міста.

ФОТОФАКТ. Мер Мукачева спостерігав, як по-звірячому відловлюють собак

На фото, зробленому читачкою Закарпаття онлайн, видно, як комунальні гицлі жорстокими методами  відловлюють собак, що їм волею долі і через людську безвідповідальність довелося виживати на вулицях міста над Латорицею.

Що найцікавіше у всій цій історії, за жорстоким дійством, яке розгорнулося безпосередньо під Ратушею -- осідком міської влади Мукачева, спостерігав сам мер Золтан Ленд'єл, який в цей час стояв просто під вікном свого кабінету. Його видно при збільшенні зліва на першому фото. Очевидно, що без вказівки мера методи, за які в Європейському Союзі просто порушили б кримінальну справу за жорстоке поводження з тваринами, не повернулися б на вулиці міста, яке вже, було, за ініціативи почесного громадянина Мукачева, нардепа Віктора Балоги, стало на цивілізований вектор вирішення цієї проблеми.

Попри запевнення мукачівських можновладців, що з початку року вирішення проблеми чотирилапих безхатченків у Мукачеві повністю перейде до компетенції зоозахисників, які зараз опікуються тваринами у спорудженому коштом Віктора Балоги притулку, у місто повернулися старі, ще радянські, жорстокі методи відлову собак. Агресія і неправильний підхід до проблеми комунальників розв'язують руки окремим городянам - нещодавно всі ЗМІ облетіли шокуючі кадри, на яких зафіксовано, як військовослужбовець, мешканець Мукачева просто розстріляв буквально на очах перехожих вівчарку, що кілька днів блукала містом.

Тим часом шлях до цивілізації в цьому плані у Мукачева не закритий. Зоозахисники продовжують апелювати до влади, наполягаючи, що тим самим коштом, але значно цивілізованішими методами проблему безпритульних тварин у місті таки можна вирішити. І тоді Мукачево буде знане як місто європейське не лише за архітектурою, але й за своєю суттю...

13 лютого 2013р.

Теги: собаки, безпритульні, Мукачево

Коментарі

О00 2013-05-05 / 22:29:25
собака которую присттрелил военный оказалась бешенной,она кусала детей в Мукачеве,почитайте на мукачевском сайте про это,а вонь зоофилок уже достала,пусть займутся хозяивами и на них энергию свою тратят,и штрафуют их тоже как в европе за такое отношение к псам

Людмила 2013-04-09 / 22:21:14
Собаки здесь не при чем.Виноваты те,кто заводит животное и думает,что это игрушка.А потом эта "игрушка" беременеет и рожает,а щенки не нужны и их без зазрения совести на улицу.Надо отслеживать таких горе-хозяев и налагать на них большие штрафы и заставлять их стериализовать своих животных.
Детей,по статистике, больше кусают домашние,бродячие,как правило,от людей подальше держатся.
Мэру отдельное спасибо за воспитание наших сограждан в духе жестокости и безучастности.Говорить на детских концертах о доброте легче,чем быть таковым.К сожалению.
Стыдно и больно,станьте хотя бы раз вот такой собакой,которую на убой тащат,а мы мимо,что нам,мы же не собаки.А может завтра на их месте будем и мы? Кто знает...

Нік 2013-02-14 / 21:47:30
То тільки в мене дежавю?
Чи ці мантри вже були?

Правда 2013-02-14 / 20:31:38
ЖОДНА ЛЮДИНА НЕ ВАРТУЄ ЖИТТЯ СОБАКИ!!!! ЧОМУ ЛЮДИНА ЦІННІША ЗА СОБАКУ!!!!ЛЮДИНА ЗДАТНА ЗА ОДИН ДЕНЬ ЗАГРИЗТИ БІЛЬШЕ ВАШИХ ЛЮДЕЙ НІЖ СОБАКА ЗА ВСЕ СВОЄ БЕЗЗАХИСНЕ ЖИТТЯ!!! ВПЕРШУ ЧЕРГУ ТРЕБА ТАК ВІДЛОВЛЮВАТИ І ЛІНЧУВАТИ ПРИВСЕЛЮДНО ПЕДОФІЛІВ, ГВАЛТІВНИКІВ, ВБИВЦЬ І ГОМОСЕКІВ, А ПОТІМ УЖЕ СОБАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yaslava 2013-02-14 / 14:33:41
Перед коментуванням прошу уважно прочитати статтю якщо пре коментувати тоді не виникне істерики. елена, ваш коментар безпідставний і деструктивний. Я розумію, ви постраждали, але істерика не допоможе.
В Венгрії собака може народжувати тільки якщо господарі є членами клуба і платять відповідний податок. По селах люди тримають стерелізованих собак. Доречі стерелізація проводиться безкоштовно. Бусик заїхав в населений пункт де оголошується про проведення робіт. І цим займаються не громадські чи благодійні організації а керівництво і адміністрація населеного пункту. І якщо він цього не зробив то штраф. В містах теж відсутні бродячі тварини.

лис 2013-02-14 / 14:08:33
всі такі ярі захисники тварин, а ви пройдіться по городу коли зграя собак гасає, кидається на людей, діти жахаються, кидаються вплач. Ви це не бачите? тільки тварини та тварини. а ця "доборопорядочна" жінка що надіслала фото не була ще покусана

ПІДТРИМУЮ 2013-02-14 / 12:14:14
Так люди це тварі не варті життя!!!!ЖОДНА ЛЮДИНА НЕ ВАРТУЄ ЖИТТЯ СОБАКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

суд 2013-02-14 / 12:10:28
ЖОДНА ЛЮДИНА НЕ ВАРТУЄ ЖИТТЯ СОБАКИ!!!! ЧОМУ ЛЮДИНА ЦІННІША ЗА СОБАКУ!!!!ЛЮДИНА ЗДАТНА ЗА ОДИН ДЕНЬ ЗАГРИЗТИ БІЛЬШЕ ВАШИХ ЛЮДЕЙ НІЖ СОБАКА ЗА ВСЕ СВОЄ БЕЗЗАХИСНЕ ЖИТТЯ!!! ВПЕРШУ ЧЕРГУ ТРЕБА ТАК ВІДЛОВЛЮВАТИ І ЛІНЧУВАТИ ПРИВСЕЛЮДНО ПЕДОФІЛІВ, ГВАЛТІВНИКІВ, ВБИВЦЬ І ГОМОСЕКІВ, А ПОТІМ УЖЕ СОБАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

захисник 2013-02-13 / 21:01:33
Миколі

Чукча нє чітатєль, чукча - пісатєль? Ви принаймні зробіть вигляд, що читали попередні коментарі і матеріал, на який є посилання в тексті цієї інформації.

Живодерський відлов собак можна замінити цивілізованим. Бо ніхто відлов не відміняє. Це по-перше. По-друге, без стерилізації цю проблему вирішити не можна. По-третє, коштів. які зараз виділяються владою Мукачева на вирішення цієї проблеми, достатньо, аби відловлювати, утримувати і стерилізувати тварин. Питання в тому, що це не робиться, і кошти йдуть внікуди.

захисник 2013-02-13 / 20:56:52
"Так звані "захисники" тримають вдома по кілька тварин, а ще більше проходять через їх руки притак званій "перетримці" - тобто, поки тій чи іншій бездомній тваринці не знайдуть господаря. Тоді як такі, як ви, ніколи не відривали свою гузицю від дивана, аби зробити щось добре. Звиздіти, перебачте, це не міхи тягати. Тому підніміть сраки і ви, і зробіть, нарешті, хоч щось для вирішення цієї проблеми. Бо поки що такі, як ви, плодять собак на вулицях через свої безвідповідальність і нецивілізованість, а вирішення наслідків своїх дій чи бездіяльності в підсумку намагаються на зоозахисників, які і так роблять багато без зайвих спонукань.

Нік 2013-02-13 / 20:56:33
Для Елены.

Нафига скидыватся,если деньги выделяют.Только вот одна беда,место того ,что б за бюджетные деньги убрать собак с улиц красиво, их вешают прямо перед ратушей.Деньги то того,уже тютю.Покуда Вы будете терьпеть когда у Вас на глазах,за Ваши деньги будут вешать собак, Ваши деньги будут тырить.За эту собаку, кто то получит Ваши бабки и на место этой собаки прийдёт другая и никуда "грязь и зараза" из Вашего района не денется.
Вот такая вот игра .Называется распил бюджетных средств.

Микола 2013-02-13 / 20:53:57
Люба адекватна людина, якщо бродячі собаки загрожують дітям, батькам, рідним, зробить те, що помітив мер Лендєл. Захисникам взагалі начхати на безпритульних собак, їм цікаво вибити кошти і фінансування, а самі теж будуть собак, бо коштів і притулків на ту кількість собак явно не вистачить! В Ужгороді хвора "захисниця" нічого не робить, лише дзвонить і достає МЧС, коли пес або мачка на дерево в каналізаційний люк впаде, або мачка на дерево вийде. То нормально? Я думаю не нормально!

елена 2013-02-13 / 20:48:27
предлагали ниже, но увы, хотят то не зная что, лишь бы языками чесать, а чреватость проблемы это другое. просто как "захисники" говорят не дело в людях и детях а в гуманности!!!

333 2013-02-13 / 20:39:17
Пропоную всім так званим "захисникам" вирішити проблему самим - ВЗЯТИ КОЖНОМУ "ЗАХИСНИКУ" ПО ДВІ-ТРИ СОБАКИ СОБІ ДОДОМУ. І ВСЕ. І всі проблеми вирішаться.

елена 2013-02-13 / 20:35:00
что? кто делает? языками вы все делаете? просто если на то пошло скажите сколько надо заплатить чтоб вывезти эту грязь и заразу из нашего района и я уверенна многие согласятся скинуться на благое дело!только чтоб избавиться от этого бродячего кошмара!

захисник 2013-02-13 / 19:49:17
Микола, кричите ви, а захисники ьварин якраз роблять Почитайте матеріал, на який є ссилка в тексті, і може тоді зрозумієте, що, скажімо, подружжя Кость в мукачівському притулку тратять на цю проблему свої час і гроші, тоді як такі, як ви, не роблять нічого, а лише засуджують тих, хто працює.

Микола 2013-02-13 / 19:34:48
В Ужгороді в дворах ходять стаями бродячі пси, багато з них агресивні, кидаються на людей, за автомобілями. А там гуляють і граються наші діти, виходять на прогулку старенькі пенсіонери. З бродячими собаками треба боротись і відловлювати однозначно, згідний, не такими методами. Захисники тварин тільки те і роблять, що кричать про вбивства собак, замість того щоб реально щось робити. Ідіть, звертайтесь до керівництва міста, до депутатів, організовуйте притулки і самі відловлюйте, стерилізуйте,... і т.д.

elena 2013-02-13 / 19:23:22
да, вопрос гуманности это конечно хорошо, а в чем вы видите выход из сложившейся ситуации? а когда кусают детей это простите гуманно? а когда у тебя самой в доме живет собака которая каждый раз выходя на улицу цепляет болячки и блох это наверное просто прекрасно когда не знаешь что делать и какое лекарство купить! а по поводу щенят в коробках не философствуйте каждая взрослая особь в год приносит приплод от 6 до 12 штук 2-3 раза вот и посчитайте сколько их на наших улицах. а вообще я потеряла из-за этого близкое создание и никто не поймет этого. а вы орете о гуманности,да что вы можете говорить вообще?! а впрочем только говорить и можете.....

Yaslava 2013-02-13 / 18:48:36
до ДЕМОКРАТА, елены та андрія:
питання не собак,бомжів та дітей а питання гуманності і це один з аспектів, політики. Ви, напевно в стані шоку читаєте тому, що в статті є посилання на цивілізований метод вирішення проблеми. Крім того, Дана права, не бродяча собака склала своїх цуценят в коробку чи ящик і підкинула на базар-вокзал в надіії що якось виживуть бо вбити рука не піднялася. Це однозначно зробив "добрий" господар, а таких в селах і присілках багато. То ви, як не байдужі мешканці, могли б допомогти хочаб тим, що допомогли стерелізувати собак.

дана 2013-02-13 / 18:25:48
вбивтвом собак вони цієї проблеми не вирішать!
напевно слідують гаслу "метвий їсти не просить"
стирилізація собак...в районах, вирішує проблему в самому її початку, оскільки не буде даремно викинутих цуциків.
Серед білого дня, в центрі міста, відловлювати собак??? на очай у людей! дітей! туристів! та ще й так жорстоко з ними поводитись!!! на останньому фото собаку мало не вішають!!! (боюсь думати, що її справді повісили)...молодці, що ж тут сказати, "ВИРІШИЛИ ПРОБЛЕМУ"!!!!
а "дорогенький" мер за цим всім стоїть і спокійно дивиться...холоднокровно спостерігає за дійством!
Дивуюсь байдужості людей, які проходять повз. А дехто так взагалі намагається не звертати увагу...
от цікаво якби мера підвісити так серед міста багато б людей пройшло повз?)) хтось би допоміг? чи так само не звертали б увагу? типу, от висить собі, ну нехай і висить!

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини