В УжНУ стипендії отримуватимуть за "громадську активність" і через комісію

А отже, студенти Ужгородського національного університету повністю залежатимуть в цьому плані від стипендійних комісій, що їх призначає керівництво університету.

В УжНУ стипендії отримуватимуть за "громадську активність" і через комісію

Відтепер в УжНУ не тільки зменшать (щонайменше на 10%) кількість тих, хто отримуватиме стипендії, а й зроблять цю процедуру повністю залежною від заснованих ректором Федором Ващуком так званих стипендійних комісій при факультетах та інститутах УжНУ.

Тобто, відтепер не буде чіткої і прозорої схеми призначення студентських "зарплат", а все віддається в руки окремих, лояльних до керівництва вузу осіб, які керуватимуться в цьому випадку 11-ма пунктами, серед яких - участь у громадському житті.  Цілком очевидно, що громадська активність, спрямована проти нинішніх методів керівництва УжНУ та Партії регіонів, членом якої є ректор Ф.Ващук, навряд чи сприятиме отриманню стипендії, тоді як повна лояльність студентів до керівництва і правлячої в області та країні політичної сили відтепер напряму позитивно позначатиметься на їх матеріальному стані.

Не важко проаналізувати, що керування процесом призначення стипендій в такому ручному режимі сприяє посиленню корупційної складової.

Дещо на цю тему - у відеосюжеті телеканалу Тиса-1:

25 січня 2013р.

Теги: стипендія, Ващук, УжНУ

Коментарі

Доцент 2013-02-03 / 01:57:31
Якщо вісасош. Ректора аліментів навела порядок буде конкуренція хто краще ! Хронь алкаш и гомик. !

Петро 2013-01-29 / 22:16:27
На Міністерському сайті ні про яку громадську активність і слова немає! Невірите- перевірте!
"МОНмолодьспорту жодних вказівок щодо обмежень у виплаті стипендій не давало!
4 січня

Нещодавно на телеканалі ICTV оприлюднено інформацію щодо "вказівки Міністерства" штучно зменшити кількість студентів, які мають право на отримання стипендії.

Наголошуємо, що призначення та виплата стипендій здійснюється відповідно до Порядку призначення і виплати стипендій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2004 р. № 882.

Для вирішення питань з призначення та позбавлення академічної або соціальної стипендії (у тому числі спірних), навчальні заклади утворюють стипендіальні комісії.

До складу стипендіальної комісії в обов’язковому порядку входять представники профспілкових та самоврядних організацій учнів, студентів, курсантів вищого навчального закладу.

За поданням стипендіальної комісії керівник навчального закладу затверджує реєстр осіб, яким призначаються стипендії.

Міністерством освіти і науки, молоді та спорту у повному обсязі профінансовано стипендіальні виплати вищим навчальним закладам і жодних вказівок керівникам вищим навчальним закладам щодо обмежень у виплаті стипендій не давало. Єдиним критерієм щодо призначення академічної стипендії студенту є його успішність за результатами семестрового контролю."
http://mon.gov.ua/ua/news/3692-monmolodsportu-geodnih-vkazivok-schodo-obmegeen-u-viplati-stipendiy-ne-davalo

Доцент 2013-01-29 / 21:00:05
Шановні студенти! Невже ви такі БЕЗХРЕБЕТНІ??? Ви ж майбутня еліта нашого краю!

студент 2013-01-27 / 21:47:05
в інших українських вузах таких проблем зі стипендією немає, спеціально взнавав...

!!!!! 2013-01-27 / 19:04:27
Про що ви всі говорите?!Всіх собак повісили на нове керівництво УжНУ.Люди хіба ви не розумієте,що незалежно від того хто сидітиме в кріслі ректора ситуація з фінансуванням не покращиться.Для оплати стипендій виділено тільки 66 відсотків від державного замовлення.Основний критерій рпризнаачення стипендій після пільгових категорій УСПІШНІСТЬ.Ви подивіться що робиться в інших вузах України,іне тільки,але й інші державні підприємства.Обласна лікарня ім.Новака не виплатила аванс за січень і дай Боже щоб виплатили все до кінця місяця
Ви всі вже вжовтні місяці 2012 повинні були знати ,що у бюджеті держави буде велика ДУЛЯ!!!

житель Ужгорода 2013-01-27 / 18:23:07

Постанова КМУ від 12 липня 2004р №882"Питання стипендіального забезпечення"(чинна в 2013р.) передбачає надавати стипендії у вишах за успішне навчання,а громадська робота враховується тільки при призначенні іменних стипендій.Невже Ващук відмінив академічні стипендії і ввів іменні - імені Ректора,Проф.,Доктора ?наук Ващука !Він порушує вказану Постанову КМУ і перевищує свої повноваження,що має відповідне покарання статтею в Кримінальному кодексі України


Закарпатець 2013-01-27 / 15:40:21
ЦЕ ПРЯМІ НАСЛІДКИ, ТОГО, КОЛИ УНІВЕРСИТЕТ ПЕРЕТВОРЮЮТЬ НА БІЗНЕС. РІЗКО ПОМІНЯЛИСЬ ПРІОРИТЕТИ. КЛАСЧИНИЙ І ПРАВИЛЬНИЙ ПРІОРИТЕТ КОЖНОГО УНІВЕРСИТЕТЕТУ: СТВОРЕННЯ КОМФОРТНИХ УМОВ ДЛЯ НАВЧАВННЯ І ПРОЖИВАННЯ СТУДЕНТІВ ТА ВИКЛАДЧІВ, ПОЧИНАЮЧИ ВІД ТУАЛЕТНОГО ПАПЕРУ В КАБІНЦІ І ЗАКІНЧУЮЧИ ТЕПЛОМ ТА ОБЛАДНАННЯМ В АУДИТОРІЯХ І КАБІНЕТАХ.... ПРИ ТАКОМУ ПІДХОДІ КЛЮЧОВОЮ МЕТОЮ Є НАУКА, ЇЇ РОЗВИТОК. А З ПРИХОДОМ ВАЩУКА СЕМЕСТРИ ЗМЕНШИЛИ ДО ДВОХ-ТРЬОХ МІСЯЦІВ, ЩО РОБИТЬ НЕ МОЖЛИВИМ НАВЧИТИ І НАВЧИТИСЬ. ГОЛОВНЕ ГРОШІ ВИБИТИ ВІД СТУДЕНТІВ. ДОРЕЧІ, В УЖНУ СТАРТУВАЛА БЕЗПЕРЕЦЕНДЕНТНА КАМПАНІЯ З ВИБИВАННЯ КОШТІВ ЧЕРЕЗ СУДИ ЗІ СТУДЕДНТІВ.

М.Басараба 2013-01-27 / 15:05:22
А якщо сесія здана на потрібний бал на стипендію, чи буде враховуватися і грмадська діяльність в житті університету?

Ужгородець 2013-01-26 / 23:59:48
Федя в ударі... Днями, як головний рішала і заступник голови комісіїт ОДА по затвердженню концепцій ВУЗів заблокував затвердження таких концепцій усім ВУЗАМ області. Даже рот розкрив на богословський комплекс... Зрозуміло що лобіюючи інтереси тільки своїх ВУЗів - хоч це вже корупція і конфлікт інтересів... Цікаво чи Ледида вже повністю сліпий чи чекає нових скандалів в області, тепер уже на освітянській ниві! ???

до abver 2013-01-26 / 21:57:29


Якщо вам так усе добре і справедливо у Ващука, то чому стільки негативу народ пише.Мабуть знають більше ніж ви, що так захищаєте.А ще пишіть на кирилиці українською мовою,щоб інші могли прочитати про "добрі справи" рана ректора.



Коментар abver видалено. Адмін


Микола 2013-01-26 / 18:36:48
Нажаль, після Сливки нормального ректора не було, а з такими перспективами напевно і не буде! Очкасте чмо почало процес приХватизації УжНУ, все підминає під себе, скоро університет реорганізує в ТзОВ "УжНУ". Стипендії будуть отримувати не ті, хто набрав хороші бали, а "ващуківські ж@п@лизи".

студентка 2013-01-26 / 16:39:12
lemak, наш університет все ще УжНУ а не УжДУ..а на рахунок стипендій нам дійсно треба звернутись до профкому, вони мають захищати студентів, нескільки я знаю..

lemak 2013-01-26 / 13:05:02
Шо бидолаги "студенти а також ИХ РОДИТЕЛИ,тепер бидкаетеся, а три мисяця тому на виборах коли продавалисьте свои голоси за 200 грн,"ГОЛУБОМУ ВАЩУКУ",тоди треба було думати!
УжДУ колись був визитною карткою Закарпаття,а тепер що залишилося?

АБВ 2013-01-26 / 12:32:05
філ, ті люди, очевидно, були стедунти ЗакДУ.

філ 2013-01-26 / 12:04:34
Мені цікаво де ті люди які писали в коментарях 3-4 місяці тому про те що студентам повезло,що Ващук зробить їм добро,що зробить ремонти і т д і т п!!!Ось і бачимо,що він зробив за 3 місяці...Дуже суттеві зміни..створити інститути які нічим не відрізняються від факультетів,забрав стипендії,не заплатив гроші суміснакам,зарплати не платить !Вот це і називається менеджер)))красавчик))ха

колишній студент УжДУ 2013-01-26 / 10:17:49
Тепер вимальовується інша картина,стипендію будуть отримувати ті, хто буде підтримувати політику Ващука.Корупція тотальна.
З такого поважного класичного вузу як УжНУ зробили бізнес корпорацію,в якій знищено та знівельовано усі моральні цінності освіти у державі.
Часу не має гаяти,треба рятувати вуз,який опинився на краю прірви....

читач 2013-01-26 / 10:01:40
Якщо бути зовсім обєктивним, то в Постанові КМУ 882 говориться:
8. Для вирішення питань з призначення та позбавлення академічної або соціальної стипендії (у тому числі спірних), надання матеріальної допомоги учням, студентам, курсантам вищого навчального закладу, заохочення кращих з них за успіхи у навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності, навчальні заклади утворюють стипендіальні комісії.

До складу стипендіальної комісії входять керівник навчального закладу, представники фінансових підрозділів, декани факультетів (завідуючі відділеннями), представники профспілкових та самоврядних організацій учнів, студентів, курсантів вищого навчального закладу.
У своїй роботі стипендіальна комісія навчального закладу керується законами та іншими нормативно-правовими актами, які визначають права і обов'язки учнів, студентів, курсантів вищого навчального закладу, цим Порядком, статутом навчального закладу.
За поданням стипендіальної комісії керівник навчального закладу затверджує реєстр осіб, яким призначаються стипендії.

Справедливий 2013-01-26 / 09:40:21
Треба бути чесними й студентам, не всі проголосували на виборах за правильного кандидата, а були такі що й по 200 грн взяли а не проголосували. Тепер кожний, хто не підтвердить через фото з мобілки правильність голосування в кабінці, й не отримає стипензію. При чому тут профсоюз.

Прдуни 2013-01-26 / 08:18:36
Ващук -- ще гірше Азарова. За кілька місяців уже таке "пакращення" наваяв, що далі нікуди. Повне знущання над людьми

!!!!! 2013-01-26 / 01:24:55
ПАКРАЩЕННЯ!!!

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 22
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини