На Закарпатті з п'яти загублених туристів знайшли трьох

18 січня на Закарпатті загубилося четверо туристів, ще одного - громадянина Чехії, який загубився 10-го січня, шукають досі. Про це Закарпаття онлайн повідомили в ТУ МНС в Закарпатській області.

На Закарпатті з п

18 січня о 13:30 до рятувальників надійшло повідомлення те, що в районі полонини Драгобрат Рахівського району загубилися двоє громадян Російської Федерації. Для проведення пошукових робіт було залучено особовий склад ГПРВ смт. Ясіня АРЗ СП у складі 5 осіб та 1 одиниці техніки. О 16:30 туристів було знайденота доставлено до місця тимчасового проживання. Їх стан задовільний, медична допомога не надавалась.

Того ж дня о 17:20 в районі полонини Драгобрат загубився громадянина 1989 року народження, мешканець м. Київ. О 19:50 на полонині Вурда Рахівського району ГПРВ смт. Ясіня АРЗ СП в кількості 5 чоловік його було знайдено, стан його здоров’я задовільний.

Також 18 січня о 18:50 надійшло повідомлення проте, що в районі полонини Драгобрат загубився 47-річний  мешканець  м. Вишгород Київської області.

З 13 січня продовжуються пошуково-рятувальні роботи громадянина Чеської Республіки, який ще 10 січня пішов орієнтовно в напрямку гори Темнатик Воловецького району і не повернувся.

19 січня 2013р.

Теги: турист, Драгобрат

Коментарі

Леха 2013-01-20 / 23:38:24
Не знаю как на Кавказе, но на Западе ты платишь сам. Поэтому у спасателей есть и снаряжение и достаточное количество персонала. Я сам катаюсь. 3 года назад мой сосед в Австрии за услуги вертолета заплатил около 7000 евро( 1500 с горы в клинику и 5500 в Инсбрук в спецклинику). Не надо выдавать желаемое за действительное! И откуда у тебя деньги никого не интересует. Но помощь окажут квалифицированно и быстро, ведь речь идет о жизни человека. Поэтому и ведут себя западные туристы соответственно, а не как наши у которых #все включено#. Это касается любого отдыха , как летом, так и зимой.

OldDog 2013-01-20 / 15:08:15
В России, на Кавказе - спасработы бесплатно, даже если был использован вертолет. Заплатить можно спасателям за аренду радиостанции, например... А вот как людям втолковать, что в горы, а особенно зимой, в одиночку нельзя ходить - не знаю. И такие долбодятлы были всегда, ох сколько я их встретил за свои походные 30 лет! А спасатели - работа у них такая, жизнью рисковать, так что распускать тут по этому поводу не надо. Другое дело, что платят им в 5 раз меньше чем в той-же России, и снарягу приходится самим докупать - вот это беда((

Валік Волошин 2013-01-19 / 19:40:54
Леха, это и есть укр.реалии. Даже Россия прекрасно страхует травмы на склоне, а не больничная касса (бред), везде в Европе по соотв.страховке тебя вывезут (даже вертолетом при необходимости) из гор. Еверест и Монблан - другой случай. Это альпинизм (обычно страхуют пешие путешествия до высот 1500 м.н.у.м.) Поэтому ситуация все та же - когда ленивые укр. страховщики поднимут ж.пы и разработают соотв. страх. продукты, только тогда спасатели перестанут на шару бегать зимой по горам, рискуя жизнью в поисках придурков.

Леха 2013-01-19 / 16:51:42
Это не соответствует действительности. Эти вещи не страхуют. Даже на лыжных креплениях есть предупреждения о том, что тот кто ими пользуется несет ЛИЧНУЮ ответственность. Переломы и т.п. оплачивают больничные кассы. Если несчастный случай произошел на территории, которая маркирована (спуск на горе) , то это дело рабочих на горе. Это ничего не стоит. А если это случилось за пределами маркировки, то платишь за услуги сам. И это правильно! Не подвергай себя и других опасности. Вспомните случай во Франции, когда замерзли двое русских туристов при восхождении на Монблан. Почему кто то должен оплачивать чужую дурость? Посольство? Нет, или сами или родственники. На Эвересте вообще хоронят на вершине(засыпают камнями), потому что это безопаснее, чем транспортировка к подножию. Надо забыть о том , что кто то будет о тебе бесплатно беспокоиться или, тем более, рисковать своей жизнью.

Валік Волошин 2013-01-19 / 16:11:51
Для Льохи: у всьому свыты за це платить страхова компанія, де хзастрахувався турист. А тепер пошукайте, хто в Україні страхує такі ризики? Ніхто. Поки страховики не навчаться ПРАЦЮВАТИ, а не бабло на цивілці загрібати, доти туристи вмиратимуть, а рятувальники пахатимуть.

Марія 2013-01-19 / 13:40:44
Саме так - врятовані повинні за власний рахунок оплатити "послуги" МНС. Якщо таку інформацію буде доведено до відома шукачів пригод, вони сто раз подумають перед тим, як пертися в гори, або ще кудись

Леха 2013-01-19 / 12:58:41
А не надо их искать. Они ищут приключения на задницу, а МЧС и добровольцы рискуют иногда собственными жизнями, чтобы их искать и спасать. Во всем мире за оказание такой помощи платят спасенные. Может только тогда у некоторых туристов начнут мозги работать, когда они увидят и будут обязаны оплатить счета за свое легкомыслие?

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини