Поки в Ужгороді влада дає собі раду з дорогами, "швидка" забирає травмованих пішоходів (ФОТО)

Сьогодні зранку на адресу редакції Закарпаття онлайн надходили скарги від обурених водіїв із наріканнями на неможливість пересування дорогами міста через суцільний на них льодовий покрив.

Поки в Ужгороді влада дає собі раду з дорогами, "швидка" забирає травмованих пішоходів (ФОТО)

Одночасно, обурювались і тим фактом, що дороги в Ужгороді нагадували ковзанку також і в період вихідних. Щоб з’ясувати ситуацію, ми звернулись за коментарем до начальника Департаменту міського господарства Олексія Касперова, який поспілкувався з кореспондентом не надто радушно.

Найперше, повідомив, що дороги в місті посипаються спеціальною сумішшю: «Ви що не бачите, що вулиці чисті? Звичайно, вони посипаються сумішшю – як тільки вона вступить в реакцію, дороги будуть нормальні». А відтак просто кинув слухавку, попередньо порадивши звертатись «із такими питаннями у письмовому порядку». Тільки от на відповідь на письмовий запит законом передбачений термін у п’ять днів, коли інформація ця вже не буде актуальною. Та й чому з неї робити якусь таємницю – незрозуміло.  

Прояснити ситуацію ми спробували в Ужгородському КП КШЕП, який, серед іншого, відповідальний і за наведення ладу на ужгородських дорогах в зимовий період в тому числі. Тому факту, що зранку на дорогах міста було ковзко, начальник КШЕПу Михайло Довбак здивувався: «Поганий проїзд? Не була ковзанка ніяка, підсипали всі перехрестя, все підсипали. І на вихідних так само робили». Однак, скільки працівників було задіяні для таких робіт, скільки матеріалів для підсипання використали і яких саме – не уточнив, порадив передзвонити ближче до вечора, і… так само кинув слухавку. 

Схоже, у чиновників вироблений «стандартизований» принцип спілкування із журналістами: час від часу взагалі не відповідати на телефонні дзвінки або, як у нашому випадку, за неможливості надати вичерпну інформацію, просто переривати телефонну розмову. 

Тим часом, швидка за останні три дні вже кілька разів виїжджала на виклики, пов’язані із травмуванням пішоходів. Як розповіла заступник головного лікаря Ужгородської станції швидкої медичної допомоги Анжела Бакі, за останні три дні трапилось 5 випадків травмування пішоходів внаслідок ожеледиці. «11 січня була 1 травма, 12 і 13 січня – по 2 травми. Забирали з переломами (в одному випадку ліктьового суглобу, в іншому – гомілки), із забоями грудної клітини і стегон». Загалом же, розповіла Анжела Бакі, на виклики за вихідні швидка виїжджала понад 140 разів. 

Нині ситуація на дорогах міста і справді дещо покращилась. Щоправда, чи пов’язано це із підсипанням, чи водії самостійно забезпечили собі більш-менш нормальний проїзд за рахунок того, що дороги «роз’їздили» автівками – невідомо. 

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

14 січня 2013р.

Теги: дороги, підсипають, суміш, Касперов, Ужгород

Коментарі

міша 2013-01-15 / 09:33:51
Саша все правильно написав...
як можна було вибрати таке гівно??? вже двадцять років у ужгороді не було нормального мера.

міняєте одне лайно на інше...

Олександр 2013-01-14 / 21:00:52
В суботу на світофорі біля колишнього Талліна я хряснувся в мерседес на словацьких номерах. Мерседес стояв на "зелене світло" сфітлофора і не міг зрушити з місця через суцільний лед. Я не зрозумів здалеку цю проблему, але нажав на гальма метрів за сорок і ні хрена це не дало - як на лижах.
Лед і спас наші авто від сильного пошкодження, бо від удару мерседес "відїхав" на 2 метри вперед, а мене відкинуло на 1 метр назад. І потім коли на зелене світло я не міг зрушити з місця, а в мене чуть не вїхав ззаді джип, який здалеку мені моргав і сигналив і не міг зупинитися, а я не міг зрушити.
Але після себе в цій проблемі я звинувачую не Погорелова (він дрянь підсудна), а звинувачую 100.000 -ну бидломасу Ужгорода, яка на виборах вибирала між криміналом Ратою і Погореловим, і так по-життю. І в першу чергу, шановні ужгородці прошу глянути на себе в дзеркало, коли ваших дітей покусають собаки, або отруять в школі чи заморозять, а жінку "на...ть" у підїзді - бо ви бидло яке є причиною і своїх і моїх проблем.

Іван 2013-01-14 / 18:55:27
Да пі...ри вони. Гади забили вони на водіїв і пішоходів. Сьогодні вранці їхав по Минайській. За метрів 10 від пішохідного переходу побачив бабку, яка вирішила перейти дорогу. Почав гальмувати, а авто понесло, ледве не збив стару, добре, що на сигнал натиснув і вона швидко зреагувала(дякую їй за це). Зупинитися вдалося вже за переходом. А ці виродки кажуть, що все посипано. Треба водіям гуртуватися і до суду подавати на таких газдів міських.

Ужгородка 2013-01-14 / 17:30:51
Видимо погорелов посмотрел прогноз погоды, что должно потеплеть и решил,что незачем чистить снег и лед, итак само растает. Наблюдала такую картину в пятницу (или четверг, не помно точно), когда шел сильный снег, в городе ни одной машины не было, которые чистят дороги, а в сквере,который между общагами универа и ул. Мытной, все проезжают мимо него, когда въезжают на мост, в том севере люди практически не ходят, только по одной дорожке, а туда нагнали техники и рабочих, которые зачем-то чистили от снега сквер !!! ??? Зачем ??? А в это время город заметало снегом.

Ольга 2013-01-14 / 16:14:38
Часи змінюються, приходять нові люди, а підходи комунальників залишаються таким, якими були завжди. Явище це- перманентне протягом багатьох десятиліть.Рапортують про те, що вони роблять, а результату їх роботи не видно. Таке враження, що вони нас за ідіотів мають. За таке просто треба звільняти з посад, але ж ворон-ворону око не виклює. І спасу від цбого нема.

Ужгородка 2013-01-14 / 15:37:11
Та що там дороги. Великий ДАСТОР і прилеглі круті магазини не можуть купити у себе пару пачок солі і посипати входи. Люди падуть, ноги вивертають

Ще Анця 2013-01-14 / 14:53:55
Мож, коли погорєлий свої лаби поламає, то і про порядок у місті почне думати. У нас ніде порядку нема. Місто брудне, бродячі собаки бігають, тротуари і дороги покриті кригою. Ну, догаздувалася погорєлівська братія до ручки.

Анця 2013-01-14 / 14:51:09
Но-но, почали киватися у понеділок, а за вихідні лиш грошики списали, бо нико дороги ничим не посипав. Мож було на ковзанах кататися центральними вулицями Ужгорода. Никус совісті не мавуть!

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини