Прокуратурою готується апеляційна скарга на судове рішення про визнання приватизації «Корони» законною

Прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк 4 жовтня 2012 звернувся в господарський суд Закарпатської області з позовом в інтересах держави, територіальної громади міста Ужгорода в особі Ужгородської міської ради до Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради про визнання недійсним конкурсу з продажу об’єкту комунальної власності, а саме комплексу «Корона», що знаходиться за адресою: м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7 за ціною 8 065 000,00 грн. та скасування (визнання недійсним) наказу про його затвердження.

Прокуратурою готується апеляційна скарга на судове рішення про визнання приватизації «Корони» законною

Позов мотивовано тим, що конкурс з продажу вказаного комплексу відбувся з порушенням вимог Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» та Порядку продажу об’єктів малої приватизації шляхом викупу, на аукціоні (в тому числі за методом зниження ціни, без оголошення ціни), за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону, затвердженого Наказом Фонду державного майна України, а тому такий конкурс є недійсним.

У суді представник прокуратури м. Ужгорода, довів, що таке відчуження, відбулось без визначення умов подальшого користування земельної ділянки. До того ж, значно занижено грошову оцінку вартості об’єкту комунальної власності, яке приватизовано. Аргументом на користь визнання недійсним конкурсу з продажу «Корони» прокурор також називав і порушення місячного строку створення конкурсної комісії, до складу якої не міг входити один з її членів. Також, було порушено двомісячний строк підготовки об'єкта малої приватизації до продажу. Оголошення про об'єкти, що підлягають продажу на аукціоні, за конкурсом не містило інформації, про будівлі (споруди, приміщення) та земельну ділянку, на якій розташований об'єкт, умови користування ними. 

Окрім того, прокуратурою встановлено, що керівництво Ужгородської міської ради при продажу «Корони» не оцінило одну з будівель площею понад 1000 м.кв - проводиться досудове розслідування В ході судового розгляду в господарському суді Закарпатської області прокуратурою вивчено матеріали приватизації, так званого комплексу «Коруна» за адресою м. Ужгород, в т.ч. і матеріали проведеної оцінки приватизованого майна.

Встановлено, що Департаментом міського господарства Ужгородської міської ради при продажу «Корони» не було оцінено одну з її будівель площею понад 1000 м.кв.  За фактом порушення процедури приватизації вказаного об’єкту нерухомості, прокуратурою міста Ужгорода проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)

Також, прокурор зазначав, що незважаючи на те, що було затверджено лише одного учасника, приватизація відбулася шляхом конкурсу з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону, а не викупу. Переможець конкурсною комісією не визначався, а було прийнято рішення про продаж об’єкта комунальної власності покупцю, якого було допущено до конкурсу.

Проте, незважаючи на усі ці законні підстави Господарський суд Закарпатської області своїм рішенням від 10 січня 2013 року в задоволенні вищевказаного позову прокурора відмовив

Прокуратурою на вказане судове рішення готується апеляційна скарга, – повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

11 січня 2013р.

Теги: прокуратура, апеляція, Корона

Коментарі

Роман 2013-01-18 / 05:58:17
А вот ще цікава стаття зявилась на цю тему:Під чиїм захистом перебувають ужгородські корупціонери - мер Погорєлов та ресторатор Волошин ???
http://www.sribnazemlja.org.ua/news/rezonans/pid-chyjim-zahystom-perebuvajut-uzhgorodski-korupcionery-mer-pogorjelov-ta-restorator-voloshyn-7850.html

Роману 2013-01-17 / 22:48:24
Якби Волошин мав щось вже б скористався цим і благополучно вкрав Корону, та видно має щось незначне або немає нічого, то і купляє суддів

Ференц 2013-01-17 / 22:07:01
Я думаю, щоб люди не робили чи писали вони все рівно свою справу зроблять як захочуть.

З Романом 2013-01-17 / 21:47:23
Я давно казав, що до повноважень прокуратури входить порушувати кримінальну справу щодо працівників міськради та суддів.Але обласна прокуратура в особі Петруні танцюють на " Два села".Бо рильце в пушку, та й Волошин очевидно має компромати.

Роман 2013-01-17 / 21:06:02
Тут кримінальну справу треба порушувати по суддям:
Стаття 375. Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови
1. Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови -
карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.
2. Ті самі дії, що спричинили тяжкі наслідки або вчинені з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах, -
караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Закон України "Про вищу раду юстиції" ст.25 не позбавляє права порушення кримінальної справи щодо суддів які прийняли протисудне рішення по даному факту під час розгляду даної справи в судах інших інстанцій

Степан 2013-01-17 / 18:08:45
Я не сильно понимаю. При чем здесь Бедь. Речь идет о том, что
1) Корону тупо воруют от ужгородцев
2) Делается это абсолютно незаконным способом, брутально
3) За этим процессом стоят мэр города Погорелов, аферисто-депутат-корупционер Волошин, который играя роль миллионера, будучи на самом деле почти бомжом, представляет криминальные интересы иных людей
4) Некоторые сотрудники силовых органов, наверное не бесплатно, пробуют это дело прикрывать
5) Прокуратура Области решила выполнить свое прямое назначение - дать по рукам ворам, которые похищают коммунальную собственность
6) Бедь с возглавляемой им организацией арендует Корону от города и никоим образом не ворует ее
7) Тех, кто это затеял, давно пора дернуть также и по другим делам "прихватизации" городского имущества, а то город уже в дерьме, а они только и думают как что в очередной раз себе забрать и потом кому-то это продать.
8) В нормальной стране за такое дело, уже давно мэр и его "команда" были б как минимум в отставке, а возможно и где-то в другом месте
9) Только в Ужгороде аферист, хулиган и никто по имени Волошин, может стать депутатом и еще кого-то поучать

Йося 2013-01-17 / 00:32:14


Я пожартував... Ваня Волошин - Історик ???, кінчай гнати пургу... твоя затія перевести стрілки про відкриту крадіжку об'єкту "Корона" на іншу тему, не катить...


Ференц 2013-01-16 / 19:22:49
Адмін поясни, як можна говорити про Корону і не чіпати прізвище Бедь?

Адмін 2013-01-16 / 18:52:04
Справа не у (не)виваженості. Ваші коментарі жодним чином не стосуються теми приватизації "Корони". А це флуд. Такі коментарі будуть видалятися. Буде тема про Бедя - коментуйте на здоров"я.

історик 2013-01-16 / 17:52:50
Адміне, мене провокують - я відповідаю. На, мою думку, виважено. Я не богослов, але з історією та азами порівняльного аналізу знайомий.

історик 2013-01-16 / 17:48:23
до Йосі 2013-01-16 / 17:01:32

Хочу Вас розчарувати - я не В.Піпаш. Але, якщо хочете, поговорити про розвал Руху взагалі, а на Закарпатті зокрема, і роль в цьому В.Бедя – з великим задоволенням!
Але це коментарі до іншої теми. Напишіть пост на ЗО на цю тему, і я, повірте, Вас не розчарую. Активність буде «зашкалювати» тему про М.Шашика і, що головне, не з одного комп’ютера!
Для «затравки»: у мене до сих пір багато рідні та друзів у Руху Б.Тарасюка.

історик 2013-01-16 / 17:33:52


Флуд. Тут не тема про В.Бедя. Коментар видалено. Адмін


Йося 2013-01-16 / 17:01:32
А писучий історик це не Вова Піпаш - руйнівник Руху на Закарпатті ??? Десертація кандидата наук якого написана на прославленні себе і своєї роди, та обливанні брудом всіх рухівців початку 90-х років ???

Іван 2013-01-16 / 16:53:44
Історик, слава Богу що не нам смертним і мирським (чи мерзьким) делеговано право визначати і возводити в церковні сани... Уявляю щоб ми там разом із Вами і Волошинами натворили.
Почитайте біографія великого Апостола Павла - особливо до періоди, поки він прийняв християнство, а потім уважно його ж біографію як християнина і Апостола... Може щось зрозумієте хоча б для себе. А архімандрит Віктор Бедь - дійсно, погоджуюсь з Вами, не пересічна, легадарна і велика людина... Нас забудуть скоро, а його ім'я залишиться історії і Закарпаття, і України, і Української Церкви... Може це і дратує неудачників і марнотратів свого життя...

історик 2013-01-16 / 16:39:49
Іване, ще раз повторюю, я повністю згідний з Вашою оцінкою афери з «Короною» І.Волошина та В.Погорелова з «родиною», окрім діяльності в «миру» В.Бедя з цього приводу та взагалі до його архімандритства, в якому просто не компетентний.

Іван 2013-01-16 / 16:28:57
Адмін - погоджуюсь. Та межах теми, слід додати що злочино-корупціними кланами (включаючи і виконавця - відомого Івана ресторатора) було проведено, проводиться масована психологічно-інофрмаційна атака на мозги горожан проти розміщення в стінах "Корони" навчальних закладів, їх ректора архімандрита Віктора Бедь - ніби-то є зло. А от відкрити черговий бардель-ресторан для спювання молоді і горожан це благо. І ми всі на це клюнули. Доки клюнули, а далі виплюнули, саме у нас ужгородської громади (не у Бедя, бо він не був власником об'єкту "Корона", а тільки законним орендарем) украли величезну споруду за безцінь і без урахувння фінансових інтересів міського бюджету. І головні злодії - керівництво Ужгородської міської ради за участі міської прокуратури Івана Штефанюка і господарського суду області Ващиліної... Браво!!!

історик 2013-01-16 / 16:28:47
Адміне, дякую, що по видаляли всі коментарі, що не стосувалися даної теми. Повірте, я не хотів відходити від теми, якби не змусили.

Іван 2013-01-16 / 15:44:21


Флуд. Коментарі на "Закарпатті онлайн" створені не для публікації передруків з інших видань, що мають на меті вихваляти конкретних осіб чи "мочити" конкурентів. Прошу повернутися до теми коментування. Адмін


Бодя 2013-01-16 / 07:55:25
Афера з "Короною" - засвідчила те, що злочинно-корупційна система влади досягає свого апогею. Бо суть в чому, а в тому, що вся правоохоронна система, органи прокуратури і головне суду не те що не змогли захистити законне право на недоторканність права власності (нехай даже і у формі оренди, але ДОГОВІРНОЇ оренди до 2047 року), а стали головними виконавцями попрання законності і забезпечення злочинної волі корумпованих посадових осіб. Мене найменше цікавлять призвищя тих, у кого що відібрали чи не відібрали, жахливим інше - правоохоронна система і суди України (зокрема у нас на Закарпатті) - це структури не захисту Конституції і конституційних прав громадян, а рельні корупційно-злочинні сімейно-кланові бандицькі формування. Ці структури стали для громадян більш небезпечними, чим сам кримінальний світ.

Студент заочник 2013-01-15 / 22:35:20
Шановний Історику. А як на вашу думку людина не може змінитись проживши життя і зрозумівши, що все що робив не є правильним. На даний час наскільки відомо, Бедь не займається якимись не зрозумілими справами, а навпаки керує ВУЗом та старається зробити щось добре для свого рідного Закарпаття. Адже ви правильно замітили, що до архімандритства його життя було не без хмарним, тобто до прийняття священного сану.

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини