У ЗакДУ новий в.о. ректора – Іван Артьомов (ФОТО, ВІДЕО)

24 грудня у Закарпатському державному університеті під час засідання Вченої ради у присутності представників колективу та голови Ради ректорів та керівників вищих навчальних закладів Закарпаття Федора Ващука голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида оголосив наказ Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України про призначення в.о. ректора Закарпатського державного університету кандидата історичних наук, директора Інституту євроінтеграційних досліджень ЗакДУ Івана Артьомова.

У ЗакДУ новий в.о. ректора – Іван Артьомов (ФОТО, ВІДЕО)

«Губернатор»Закарпаття О. Ледида привітав колектив ЗакДУ із прийдешніми святами, побажав здоров’я, успіхів та виконання усього запланованованого на 2013 рік. «Федір Ващук завжди мав підтримку у вашому колективі і я впевнений, що Іван Володимирович буде продовжувати традиції Федора Григорійовича, а ЗакДУ буде серйозним конкурентом вашому ж колишньому ректору та очолюваному ним вишу, - зауважив «губернатор». – Я знаю Івана Артьомова тривалий час, це послідовна, конкретна, вимоглива як до себе, так і до колег людина».

Іван Артьомов у своєму виступі сказав: «Щиро вдячний за виявлену мені довіру – призначення виконувачем обов’язків керівника ЗакДУ, який має славні традиції, вагомі здобутки і є одним з провідних вузів Західного регіону Україну. Це покладає на мене особисто та на колектив обов’язок не втратити динамізму, перспективи і тих результатів, які досяг університету під керівництвом професора Федора Ващука, який його створив та привів до значних успіхів у науковій роботі, підготовці фахівців високої кваліфікації. Докладу усіх зусиль, щоб ці надбання були збережені та примножені».

Павло Черевко, депутат Закарпатської облради, завідувач кафедри ЗакДУ розповів: «З Іваном Володимировичем Артьомовим я працював не лише в науковій роботі, а і у громадських напрямках. Іван Володимирович, маючи за плечима великий життєвий досвід, є успішним керівником, відповідальною людиною, вміє організувати свою роботу, роботу підлеглих йому працівників, тому можу виразити впевненість, що ми можемо бути спокійні: увесь колектив – у надійних руках».

Маріанна Бігунець, голова профспілкової організації студентів додала: «Іван Володимирович – високоінтелектуальна людина, мудра, добра, упродовж роботи на посаді директора Інституту ЗакДУ велику увагу він приділяв студентській науковій роботі, під його керівництвом було видано чимало збірників, студенти здобували призові місця на конкурсах, брали участь у міжнародних наукових конференціях. Ця його робота для нас є надзвичайно важливою і я сподіваюся, що Іван Володимирович підтримуватиме традиції співпраці із студентами, започатковані Федором Ващуком та висловлюю надії студентів на плідну співпрацю».

Після представлення в.о. ректора ЗакДУ кільком науковцям вишу вручили дипломи доцентів. У тому числі диплом отримав і викладач ЗакДУ, начальник УМВС України в Закарпатській області Василь Варцаба. У коментарі журналістам генерал-майор міліції зазначив: «У ЗакДУ я працюю з 2000 року. З невеличкою перервою із 2009 року я знову постійно викладаю у ЗакДУ кримінологію та актуальні проблеми кримінального права тощо. Новому керівнику університету бажаю успіхів, удачі, примножити всі нйкращі здобутки у новому році».

Ректор УжНУ Федір Ващук прокоментував: «За поданням голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди Міністерством було прийнято рішення призначити в.о. ректора ЗакДУ Івана Артьомова, я підтримую цю кандидатуру, ми з ним працювали упродовж багатьох років, мені знайомі його ділові, особисті та наукові якості. Бажаю колективу ЗакДУ вагомих здобутків у навчальній та науковій роботі».

24 грудня 2012р.

Теги: ЗакДУ, виш, ректор

Коментарі

Автопорт Чоп 2012-12-25 / 13:20:44
Артьомов директор при покійному В.Томенчуку був призначений директором " Автопорт Чоп" та його всім відомий син сканадліст, п"яниця і дебошир, якого неодноразово батько витягувавт з неординарних ситуацій, красиво розвалилим всім відоме на Закарпатті підприємтство, яке на даний час фактичнотно не функціонує,як викладач Артьомов на теренах науки України та за межами України,взагалі невідомий, наукових робіт-нуль, тема його кандидатської дисертації нікому невідома, запитання після цього , хто такий Артьомов, де його шукати, як науковця,вченого,який навіть мови державної не знає, а говорить суржиком

ІВАН 2012-12-24 / 19:54:08
Що таке ітелект та інтелектуальна людина - знаю. Але, що таке "високоінтелектуальна" - ні! Адже існує поняття лишень "інтелектуальної" людини. Іншого не буває, хіба що "од лукавого" ("свят-свят-свят" - не при людях таке згадувати - хай би би вун щез!)

opanki 2012-12-24 / 17:52:03
Я б зауважила, що Артьомов є достойним кандидатом, але чи "керуватиме він?

Оксана 2012-12-24 / 17:35:47
Для Ващука нема людей, для нього тільки є донори якими можна скористатися. ЗакДу Федя знищив, перетворив у печатну машину, яка наповнює його кишені доларами. Так само буде і з УжНУ. А Артьомов фігура номінальна, всі питання по іспитах буде вирішувати Ващукова дружина. Сам Ващук ненажерлива потвора яка вже мріє про губернаторство. Він сам це озвучив після Миколайчика, будучи трошки на підпитку.

прохожий 2012-12-24 / 17:06:15
І.В.Артьомов стояв у витоків обласної «Сильної України» часів М.Поповича (його студента-заочника), куди і підтягнув П.Черевка, свого молодого викладача із ЗакДУ з Тячівщини.
Як бувший другий секретар обкому партії, знає ситуацію по всіх районах області (має власну команду). По партійній роботі знає С.Тигіпка ще «комсольцем».
Сильний організатор з власною думкою. Дуже помиляється той, хто недооцінює стару парт.школу і їх амбіції.

Вікторія 2012-12-24 / 15:41:59
Іван Володимирович, щиро вітаю Вас!

Офіс 2012-12-24 / 15:33:53
Виходить, що молодих і прогресивно-мислячих викладачів, здатних очолити ЗакДУ нема... Є Лише колишні комуністичні ватажки із "значними" науковими досягненнями :) Але нічого дивного - Ващук, про всяк випадок, тримає для себе резервне крісло ректора ним же створеного ПТУ

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 6
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини