Ледида намірився «благоустроїти» спадщину Крупки вже обласним коштом (ДОКУМЕНТ)

«Регіональний» «губернатор» Закарпаття Олександр Ледида ніяк не може змусити себе позбутися нав’язливої ідеї «благоустроїти» на власний смак конструктивістський шедевр чеського архітектора Франтішка Крупки – площу Народну. Та якщо раніше під абсурдну і незаконну оборудку по запланованій реконструкції однієї з найупорядкованіших місцин Ужгорода обіцялися кошти з державного бюджету України, то тепер понад 3 мільйони планують витягнути вже з бюджету області.

Ледида намірився «благоустроїти» спадщину Крупки вже обласним коштом (ДОКУМЕНТ)

У тому, що Олександр Ледида та підлеглі йому чиновники не покинули свої наміри, проти реалізації яких збурилася вся мисляча і розуміюча частина громади обласного центру Закарпаття, переконує проект рішення «Про Програму підтримки комунально-експлуатаційного, автотранспортного господарства облдержадміністрації та збереження будинку обласної ради і облдержадміністрації як пам’ятки архітектури на 2013 рік», що його Закарпатська ОДА запланувала винести на розгляд найближчої, останньої в цьому році сесії Закарпатської обласної ради.

Судячи з усього, пункт про виділення 3 мільйонів 200 тисяч «на благоустрій-реконструкцію партеру на пл. Народній у м.Ужгород» потрапив до цього документу значно пізніше – вже після того, як парламент попереднього скликання, затверджуючи державний бюджет, направив 50% коштів, передбачених на соціально-економічний розвиток окремих територій, на Донбас, тоді як Закарпаттю не перепало зовсім нічого. Ані загальні положення, ані розділ про мету зазначеної програми не містять навіть згадки про площу Народну – йдеться виключно про адміністративні будинки та автотранспортне підприємство. Натомість пункт про реконструкцію площі Народної втиснули (схоже, аби приховати) під 17-им номером всередину таблиці про фінансове забезпечення виконання програми.

Що цікаво, з усіх пунктів цей пункт – найзатратніший, і забирає аж цілу третину із відведених на реалізацію програми 9 млн 733, 7 тисяч гривень. При цьому чиновники навіть не вважають за потрібне пояснити громаді, що найняла їх на роботу, чому вирішили витрати таку величезну суму саме на вбивання бездоганного конструктивістського проекту Ф.Крупки, а не на приведення до ладу, наприклад, дощенту зруйнованих мощення та фонтану на площі перед облмуздрамтеатром, реконструкції площі Театральної, чи, скажімо, реставрації історичних фасадів обласного центру.

Абсурдність самого наміру розтринькати гроші громади на далеко не найпріоритетніший проект, повне ігнорування об’єктивних реалій при проведенні оголошеного самою ж владою конкурсу на кращий проект реконструкції площі Народної та законів, які гарантують збереження її статусу архітектурної пам’ятки, не залишають інших варіантів логічного обґрунтування цих дій, окрім банальної користі.

Зумовленої, цілком очевидно, низьким рівнем культури чинної влади та високим рівнем її нелюбові до Ужгорода…


проект

ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСНА РАДА
___________сесія ___ скликання

Р І Ш Е Н Н Я

м. Ужгород                    №

Про Програму підтримки комунально-експлуатаційного,
автотранспортного господарства облдержадміністрації
та збереження будинку обласної ради і облдержадміністрації
як пам’ятки архітектури на 2013 рік

Відповідно до п.16 ст.43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” обласна рада вирішила: 

1.Затвердити Програму підтримки комунально-експлуатаційного, автотранспортного господарства облдержадміністрації та збереження будинку обласної ради і облдержадміністрації як пам’ятки архітектури на 2013 рік у наступній редакції (додається).
2.Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації Громового А.О. і постійну комісію обласної ради з питань управління майном та приватизації.

Голова ради І.Балога

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення обласної ради
______ № __________

 

ПРОГРАМА
підтримки комунально-експлуатаційного, автотранспортного господарства облдержадміністрації та збереження будинку обласної ради і облдержадміністрації як пам’ятки архітектури на 2013 рік

1. Загальні положення

На обслуговуванні облдержадміністрації є дві адміністративні будівлі та автотранспортне господарство. Для їх належного функціонування необхідні відповідні кошти на утримання, ремонт і обслуговування, придбання обладнання, інструментів, інвентарю, інших витратних матеріалів.

2. Мета Програми

Метою Програми є забезпечення необхідних умов для функціонування комунально-експлуатаційного та автотранспортного господарства облдерж-адміністрації, здійснення заходів для збереження будівлі як пам’ятки архітек-тури, що використовується, як адміністративний будинок з відповідною інфраструктурою.

3. Фінансове забезпечення виконання Програми

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.
Загальний обсяг фінансування Програми становить 9733,7 тис. грн.:

4. Очікуваний результат виконання Програми

Виконання Програми дозволить забезпечити створення необхідних умов для функціонування комунально-експлуатаційного та автотранспортного господарства облдержадміністрації, збереження адміністративного будинку як пам’ятки архітектури, дасть можливість зменшити витрати за енергоносії, забезпечити умови праці для користувачів службовими приміщеннями відповідно до сучасних вимог та виключити створення аварійних ситуацій.

5. Координація та контроль за реалізацією Програми

Організація виконання Програми покладається на обласну державну адміністрацію.
Контроль за виконанням Програми здійснює заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Громовий А.О.

14 грудня 2012р.

Теги: площа Народна, реконструкція, благоустрій, Ледида

Коментарі

Марія 2012-12-19 / 12:54:42
Спочатку за ініціативи обласної адміністрації знищили чудовий садово-квітковий комплекс, створений ще за чеського періоду. Натомість побудували футбольне поле. Але весь час забувають про те, що ця територія - бувший мочар, де проведена відповідна дренажна система. Знищивши її - порушиться вся система теритрії, на якій стоять будинки! Посадіть знову квіти, кущі і всім буде добре1

ДЕЯ 2012-12-17 / 12:47:30
Повністю підримую думку про реконструкцію парку який знаходиться збоку, біля економічного.....

саjun 2012-12-16 / 23:36:04
В одному інтервю людина на ім'я Ледида казала , що перед народною радою -то пасовисько.Ну доказано вже немною абыльш розумними людьми та ысторыэю, що людину з села виташити можна , а село з людини - ніколи.Чи чів він про лужайку(пасовисько?) перед Білим Домом у Вашингтоні. А мо" заасфальтувати все? Хай сповниться мрія простого сільського хлопака?

Tolik 2012-12-16 / 22:22:41
позаду цього шедевру, є два парки, яким просто необхідна реставрація,
ті гроші повинні бути скеровані на ці два парки, а не на площу, яка і так у дуже хорошому стані, і не потребує будь якого втручання.

До закарпатця 2012-12-16 / 14:56:28
А де ви бачите підтримку? Хто його підтримує, крім Ледиди та самого автора проекту?

закарпатець!! 2012-12-16 / 14:48:36
дуже гарно дякуємо за підтримку такого проекту! нехай, навіть, він абсурдний, по своєму змісту, але якщо гроші виділені на проект, підуть на проект - то це уже буде перемога демократії в Україні!

Вавилону 2012-12-15 / 15:10:46
Не знаю, кто такой Чубирко В.В., но глава комиссии по вопросам бюджета Брензович В. Хотя, может вы пили кофе с Александром Македонским, а он сказал, что если его не будут слушать, то он всех порвет. Смешно.

сорри 2012-12-15 / 13:37:20


Ті ж, що вили, коли ставили Шевченка, ті тепер і ініціюють знищення спадщини Крупки. Одна з причин - бо їм тут Шевченко мішає. Під "реконструкцію" та відмивання грошей тихенько знесуть і його.


Ужгородка 2012-12-15 / 12:59:47


Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін


смотрящий 2012-12-15 / 12:49:37


Вавилону. Можешь даже ******** у ЧВВ в Олд-континенте. Группа ученых, работающая в США - Уильям Райс, Урбан Фрайберг и Сергей Гаврилетц, представляющая несколько научных учреждений (U.S. National Institute of Mathematical and Biological Synthesis, University of Tennessee-Knoxville, University of California Santa Barbara) провела исследование, результатом которого стала новая и весьма оригинальная гипотеза, объясняющая появление и существование на Земле особей нетрадиционной сексуальной ориентации.


електрік з Ратовца 2012-12-15 / 12:35:00


Хамство. Коментар видалено. Адмін


економіст з полонини 2012-12-15 / 12:05:20
Не коменти, а глупа маячня - шо там можна відмити на тих трьох мільйонах? за такі гроші й зробити толком нічого вже не можна.

Вавилон 2012-12-14 / 20:56:50
Не переживайте.Ничего у губернатора не получится.Сегодня в Олд-континенте пили кофе с главой бюджетного комитета обласной рады Чубирко В.В.Он сказал ,что когда увидел на заседании эти цифры то у него глаза на лоб полезли.И уверенно заявил,что Конюх-Ледида пускай командует у себя на ранчо.А Чубирко В.В. как глава комитета никогда не пропустит этот вопрос на сессии.И я ему верю.Так что успокойтесь.

Ледида 2012-12-14 / 17:39:23
Мены дуже шкода, що в мене призвище Ледида, який уже побудував туалэти для диточок, яки мерзнуть по усий области в заходах вонкових, в ця мер( )ота думаэ, як выдмити бабло.

Вуйко з верховини 2012-12-14 / 17:30:19
Окей! Нехай розроблять історико-архітектурне обгрунтування проекту, отримають дозвіл на проектування, проведуть конкурс по всім канонам і погодять проект (зокрема в органах охорони культурної спадщини).

А до тих пір ці всі речі не є легітимними.

LTZ 2012-12-14 / 11:36:18
Краще за ці кошти приведіть палати у лікарнях до ладу, там у прямому сенсі штукатурка сиплется, алеж РИГІВ це не обходить вони ж у приватних установах обслуговуются.
А тут щей відомого афера відповідальним назначили, той вкраде левову частину коштів і непідкопаєшся...

голос розуму 2012-12-14 / 11:31:25
тупим шавкам, баранам та вівцям ніколи не порозуміти логіки нормального Конюха

ВАВА 2012-12-14 / 11:01:39
реги-аналів і Ледиду на мило!!! Сміття вивезіть з міста для початку!

Голос народу 2012-12-14 / 04:00:06
Ледидо, чи маєш ти совість? На потреби культури півроку не виділяють грошей, лише на зарплати!Все стоїть.

А ти хочеш народні кошти закарпатців витратити на площу перед своїми вікнами? А народ ти запитав?

Забирайся у своє ранчо, недороблений конюх із Барвінка!

гуцул 2012-12-14 / 02:46:55
дякуемо за Покращення життя Закарпатців Реги-анналам на чолі з Конюхом-Ледидою уже сьогодні!!!

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини