Закарпатський політолог проаналізував причини майбутньої поразки Партії Регіонів

За останні два тижні Закарпаття охопила хвиля скандалів, які зачепили як провідних політиків, так і експертне середовище. Про справжні причини війни компроматів ми попросили розповісти кандидата політичних наук Павла Білака.

Закарпатський політолог проаналізував причини майбутньої поразки Партії Регіонів

Відверто кажучи, я не розумію різноманітних заяв та скандалів, які розгорнулися навколо результатів соціологічних опитувань, оприлюднених місцевими експертами. Якщо розібратися, жоден з них не заперечував втрату ПР лідируючих позицій та її відкат на третє місце, після Батьківщини та УДАРу. Думаю, справжня причина ховається в особливостях виборчої кампанії в «ужгородському» мажоритарному окрузі. Саме в боротьбі за «позитивні» результати соціології слід шукати причини цієї війни, яка пересварила між собою місцевих експертів. Тому я б спокійніше сприймав сварки між ними. 

Вважаю, роздмухування цього скандалу інспіроване наближеними до штабу "регіоналів" людьми. Адже чим ближче 28 жовтня, тим гостріше актуалізується питання, що неминуче постане перед обласними регіоналами: як пояснити свою поразку? Якщо опозиція може пояснити все застосуванням адмінресурсу, фальсифікацією і підкупом виборців владою, то керівникам штабів партії влади немає на кого перекласти відповідальність. Тому зараз "губернатор" і його команда гарячково шукають для Києва пояснення своїм слабким результатам.

Півроку тому "губернатор" зробив серйозну помилку, яка через місяць вартуватиме йому посади. О. Ледида з самого початку обрав невірну тактику, зробивши ставку на схему «три на три» (йдеться про поділ 6 округів між ПР і ЄЦ. – ред.). Невідомо, чи справді у Ледиди були якісь домовленості з цього питання. Принаймні, Віктор Балога публічно спростував таку інформацію. Скоріше за все Ледиді просто хотілося вірити у такий розвиток подій, адже це гарантувало б йому спокій і збереження посади у перед- та післявиборчий час. Для того, щоб задобрити Балогу, Ледида навіть «посприяв» тому, щоб Іштван Гайдош та Сергій Мошак – потенційні лідери у своїх округах – не пішли по мажоритарці. 

Однак, розрахунки губернатора не справдилися і зараз всім очевидно, що команда Балоги тотально лідирує, а ПР близька до того, щоб не взяти жодного з шести округів. Зараз перед Ледидою стоїть непроста дилема: надалі звинувачувати в низькому рейтингу ПР ужгородських соціологів і продовжувати запевняти Київ у тому, що все під контролем, чи звернутися по допомогу до столичних віпів. Зрозуміло, що в іншому випадку визнання власного безсилля потягне неминучу відставку». Відтак, політолог констатував, що приховування проблем може бути небезпечним після виборів, бо нинішня вертикаль таких «жартів» не пробачає.

04 жовтня 2012р.

Теги: політолог, вибори

Коментарі

патріот-закарпатець 2012-10-06 / 12:10:05
Земляки! Не голосуйте за ПР і Балогів.Доста вже їм було.

Юрій Іванович 2012-10-06 / 10:25:06
>всім очевидно, що команда Балоги тотально лідирує
Це аж зовсім не очевидно. Особливо неочевидно це по 73-му округу. Де я, як житель, жодного разу не бачив рекламу Кандидата від ЄЦ.
На 2-х місцях бачив тільки рекламу УДАР-у і по цілому місту бачив Партію Регіонів.
Таке враження що ті кошти які ЄЦ виділяє для PR-акцій в цьому окрузі ідуть у КАРМАН конкретним особам а не на акції.

Микола 2012-10-04 / 16:29:25

Коментар видалено. Адмін

... 2012-10-04 / 15:12:58
повторрюю, балоги і регіони - це як жулик і людоїд. одні можуть збрехати, недодати, інші убит і все до нитки відібрати разом з гідністю, національністю, честю і . т . д. тому не потрібно слухати дешевих провокаторів і обманщиків. той, хто проти регіоналів, той з нам і все.

Побарабану 2012-10-04 / 13:34:24
Совпадение или закономерность, но только на одном сайте эти "всенародно узнаваемые" авторитетные политологи оглошают свои прогнозы. Даже можно и не читать, практически клонированые тексты. Понимаем есть такая технология - зомбирование пипла на несознательном уровне к тому какие должны быть результаты...ну а если что не так, тогда всегда есть повод оспаривать легитимность результата и людей зомбированых на митинги проплаченые выводить, особенно если они твои сотрудники, ведь политологи все в один голос пророчили победу, а политологи у нас особенно не зависимые, не ошибаются в своих пророчествах.
Вопрос к аналитикам - семейный подряд депутатов, как буд-то с Луны прилетел сейчас в Закарпатье, рассказывают, как всё плохо и как потом будет всё очень хорошо (забывают правда сказать, как именно собираются всем сразу сделать всё хорошо). Люди при власти годами.....кто мешал что-то менять и делать? И что простой депутатик ВС может кардинально поменять в жизни? Ну подаст свой недоработаный законопроэктик (законопроэктом эти произведения исскуства назвать нельзя...ну хотя бы юр. образование немешало иметь перед тем, как законы составлять) ...не будет в большинстве депутатик (а клан заявляет про свою опозиционность, резко появившуюся в последние месяца, до этого всё было чуки-пуки), прокатять его инициативу, дальше как герой депутат будет спасать родное Закарпатье? Реально, расскажите простым смертным в чём сила народного избраника для общины (для семейного общака резон мы улавливаем)?

... 2012-10-04 / 12:54:48
невже більше надоїв, ніж твої донецькі людожери? ти,взагалі, можеш порівняти ямку із проваллям. знаєш, друже, твого авторитета вистане хіба що для того, аби купити собі білет у донецьку хащу. там тебе зрозуміють і підтримають, потім ще раз підтримають і станеш ти справжнім авторитетом.

9146 2012-10-04 / 12:53:03
Підтримую коментар авторитета!

авторитет 2012-10-04 / 12:22:13
дана стаття є замовлення ........ побачимо хто і де сильніший повірте шо Балоган і його йоп кампанія уже і простому народови надоила обіцянки і ганки і діл реальних не видно !!! такого афера який обдурив уже 2 президента .... не думаю що такого партійоперескакувача народ пойме !!! у нього ние ни чести ни порядочності не слова !!! і думаете при зовсім не про народ а про те як захищати свои власні інтереси бізнесові !!!

НОВИНИ: Політика

03:04
/ 1
Що показав перепис у Румунії?
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини