В Ужгороді на аукціоні збирали гроші для безпритульних тварин (ФОТО)

19 вересня у фойє «ПАДІЮНу» відбулася благодійна зустріч «Дай лапу, друже» за підтримки Асоціації громадян міст-побратимів Ужгород-Корваліс, проекту «Зоошанс» та учнівського парламенту «Dreamteam».

В Ужгороді на аукціоні збирали гроші для безпритульних тварин (ФОТО)

Цілями заходу були обмін досвідом між волонтерами притулку для тварин у Корвалісі й зоозахисниками нашого міста, презентація проекту «Зоошанс» ужгородським школярам та харитативний аукціон, кошти з якого активісти передадуть на будівництво притулку в Ужгороді.

Під час зустрічі вихованці гуртка «Школа радості» перед входом у «ПАДІЮН» малювали на асфальті власні ідеї допомоги тваринкам, а у фойє Палацу активісти учнівського парламенту в режимі он-лайн створювали малюнки та аплікації на аукціон. Також на ньому були представлені керамічні і глиняні вироби та дрібні вихованці живого кутка «ПАДІЮНу» − разом близько 40 лотів, за які покупці заплатили в сумі 581 гривню. Кошти з аукціону координатор проекту Марія Трунова поки що переведе на рахунок «Зоошансу», а після реєстрації притулку – на його рахунок. За словами пані Марії, «Зоошанс» у кінці кожного року публікуватиме фінансові звіти, щоб забезпечити прозорість роботи організації та виховувати в громадян міста неупереджене ставлення до благодійності. 

Ірина Микита, голова органіці «Зоошанс», розповіла про ідею співпраці з американцями: «Я давно цікавилась різними способами допомоги безпритульним тваринам, певний час шукала правозахисні організації в Ужгороді. Коли познайомились з Марією Труновою, вирішили створити не лише певну групу волонтерів, котрі з мінімальним досвідом та правами діятимуть на теренах Ужгорода, а й залучитися інформаційною й моральною підтримкою більш досвідчених у цій справі людей. Оскільки громадяни Корваліса уже займаються кількома соціальними проектами в Ужгороді, то ми звернулись по допомогу до них, адже в Америці система притулків функціонує бездоганно і підтримується урядом більше на законодавчому рівні, а всі інші сторони діяльності – справа рук небайдужих людей ».

На зустрічі в «ПАДІЮНі» кожен охочий міг ознайомитись із цією системою, розпитати американських волонтерів про подробиці їхньої роботи, переглянути фото та отримати контакти притулку. Пеґґі Ґайлс, одна з його активісток, повідомила, що керівники Ужгорода та Корваліса уже мали розмову про проблему безпритульних тварин Закарпаття, і наша мерія підтримала програму її вирішення. Також керівництво міста-побратима сприятиме обміну досвідом, а наступного року в Ужгород приїдуть студенти ветеринарного коледжу та волонтери американського притулку. «Ми теж починали працювати не в найкращих умовах – у мініатюрному приміщенні, при інших законах, стикались із нерозумінням та агресією з боку громадян міста. Але пройшло 15 років, і завдяки активній всебічній роботі у Корваліса тепер є просторий новітній притулок, команда спеціалістів (ветеринари, охорона, психолог) багато волонтерів та доброзичливців і майже немає безпритульних тварин. І це при цьому, що держава надає лише 11% фінансування, все інше ми збираємо з благодійних акцій та пожертвувань» − зазначає Пеґґі.

Учасники зустрічі – вихованці Палацу та школярі міста – навперебій розпитували про цікавинки притулку у Пеґґі. Виявляється, на утриманні у американських волонтерів не лише коти та собаки – є і хом’ячки, і кролики, і кури, і ящірки з ігуанами. Також якщо хтось бажає забрати вихованця, повинен заплатити так звану «adoption fee» − невелику суму, яка включає ціну за послуги ветеринара, щеплення, стерилізацію, вживлений чіп, завдяки якому можна прослідкувати місцезнаходження тваринки.

Як зазначає Марія Трунова, завдяки активній співпраці із закордонними волонтерами, правдивій та грамотній інформаційній політиці і допомозі небайдужих громадян міста ми дійсно можемо зробити величезний крок назустріч вирішенню проблем безпритульних тварин у Закарпатті.


 

Вероніка Брудка, Закарпаття онлайн

20 вересня 2012р.

Теги: притулок, аукціон, Падіюн

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
» Всі новини