Балога закликав закарпатців взяти участь у конкурсі "Wiki Loves Monuments"

"Кожен з Вас може вже сьогодні, узявши фотоапарат сфотографувати видатні пам'ятки із цього списку Вікіпедії http://wlm.org.ua/wykazy-zabytkow , що знаходяться там де Ви живете, чи в любих інших містах чи областях України, і тим самим відкрити красу нашої країни усьому світу", — написав Віктор Балога у своєму профілі у фейсбук.

Балога закликав закарпатців взяти участь у конкурсі "Wiki Loves Monuments"

У своєму записі міністр переконує, що завдяки цим фото "багато хто зрозуміє, що мандрівки по нашій землі, і відпочинок в Україні, не менш цікаві, ніж туристичні поїздки до інших країн.

"І хоча видатних і професійних фотографів у нас чимало, але як показує досвід цього, вже традиційного конкурсу, виграти може не лише професійний фотограф, а й той, хто дуже любить свою рідну землю. Тому, окрім усіх жителів України, особливо хочу привернути увагу до конкурсу http://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Вікі_любить_пам%27ятки/Закарпатська_область своїх земляків закарпатців, оскільки для нас повинно стати справою честі розповісти про красу Закарпаття, в яку закохується кожен, хто хоч раз приїздив до нас чи побачив її на фото.

І я вже почав це робити. Тож приєднуйтеся", — зазначив Віктор Іванович.

Крім того Віктор Балога стурбований, що згідно зі списком, який Міністерство культури України надало на запит організації «Вікімедіа Україна», до Державного реєстру нерухомих пам'яток України внесено всього одну пам’ятку, що знаходиться на Закарпатті — геодезичний знак у Рахівському районі.

"Сьогодні, у 21 столітті, коли Інтернетом користуються десятки мільйонів українців, на офіційному веб-сайті Міністерстві культури України, в розділі «Державний реєстр нерухомих пам’яток України» знаходиться напис: «Шановні відвідувачі сайту! Ця рубрика знаходиться в стадії розробки. Просимо вибачення за тимчасові незручності! Слідкуйте за подальшими змінами на сайті 31 липня 2012», — пише політик. Він зазначив, що уже зініціював звернення до обласного управління культури щодо необхідності невідкладно надати повний список нерухомих пам'яток України, що знаходяться на території Закарпатської області, і оприлюднити його на офіційному веб-сайті Закарпатської обласної адміністрації, а також, до міністра культури України Михайла Кулиняка - щодо необхідності виконання вимог статті 16 Закону України «Про охорону культурної спадщини» (прийнятого іще 08.06.2000 року), відповідно до якої «центральний орган виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини забезпечує публікацію реєстру та внесених до нього змін у спеціалізованому періодичному виданні», і забезпечити оприлюднення реального списку нерухомих пам'яток України, в тому числі, і тих, що знаходяться на території Закарпатської області. Причому не лише у спеціалізованому періодичному виданні, а й на офіційному веб-сайті Міністерства культури України.

Довідка: Конкурс "Wiki Loves Monuments" («Вікі любить пам’ятки») – фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в 35 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа, в тому числі в Україні – Громадською організацією «Вікімедіа Україна».

Мета цього конкурсу – зібрати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити ці фотографії на Вікіпедії – вільній енциклопедії, яку більшість нас знає, і яку щодня переглядають мільйони користувачів з усього світу.

Конкурс триватиме з 1 по 30 вересня.

Протягом цього часу фотографи і фотолюбителі різних країн завантажуватимуть свої фотографії на Вікісховище. 21 жовтня в кожній країні будуть відібрані найкращі фотографії, що будуть представлені на суд міжнародного журі, а до 18 листопада буде оголошено найкращого фотографа світу.

16 вересня 2012р.

Теги: Балога, Вікімедія, пам’ятки, конкурс, реєстр

Коментарі

Клоун 2012-09-17 / 22:29:53
Боже, какой Он удивленный на этом фото. ну прям как в рассказе петросяна о совковых политиках: "Такое ощущение, что он только что на свет родился и всему удивляется"

Михайло 2012-09-17 / 22:27:53

пане Балого, вот чесне слово, я думю,люди самі догадають взяти участь у цьому конкурсі і без ВАшого "благословіння". А Ви, замість цих усіх "закликів" взяли би і зробили якусь свою акцію із цінними призами. Ось наприклад як акція "*******" що проходила пыд патронатом *****. чи Вам слабо ?

Ужгородка 2012-09-16 / 17:11:14
Я может и поддержала бы идею, чтоб балога занялся историей Украины, но не пиариться чужой идеей и чужой работой во время !!! предвыборной компании, а ушел бы из политики (денег накрал на 10 жизней) и занялся проблемами больных детей, развитием культуры и спорта, восстановление памятников, да и просто улучшением имиджа Украины в мире, а не занимался, как всегда, профанациями в одно и то же предвыборное время.
Динамист.

Юрій Пероганич 2012-09-16 / 16:33:47
Віктор Балога — перший політик, який звернув увагу на конкурс Вікі любить пам'ятки.

Варто сподіватися, що пан Віктор на цьому не зупиниться, а вийде на контакт з ГО «Вікімедіа Україна», щоб спільно опрацювати програму з наповнення Вікіпедії інформацією про його рідний край — Закарпаття.

А стосовно стану в Україні з обліком пам'яток — запрошую до дискусії на сторінці http://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Кнайпа_(різне)#.D0.9E.D0.B1.D0.BB.D1.96.D0.BA_.D0.BF.D0.B0.D0.BC.27.D1.8F.D1.82.D0.BE.D0.BA

Ужгородка 2012-09-16 / 15:44:57
А при чем здесь балога, кроме того, что решил примазаться к чужой (!) инициативе. Зайдите на сайт этого конкурса - http://wlm.org.ua/ и читайте всю инфу.
А петь дифирамбы может только балога сам себе.

МѢСТНЫЙ 2012-09-16 / 13:45:16
Как ни относись к Балоге, но то что сейчас у него в команде креативные перцы - сто пудов точно.
Ну когда молодцы - так молодцы!

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 1
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини