Для Шуфрича на Закарпатті - все погано

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА МНС УКРАЇНИ

Головний "надзвиЧАЙНИК"
Головний "надзвиЧАЙНИК"
Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи вкрай стурбоване станом забезпечення пожежної безпеки об’єктів масового відпочинку громадян.
Тільки в поточному році на даних об’єктах виникло 3 пожежі. Непоодинокі випадки трагедій із масовою загибеллю людей в оздоровчих закладах інших країнах не можуть залишити дану проблему поза увагою суспільства.

Встановлено, що стан пожежної безпеки зазначених об’єктів потребує значного покращення. На неналежному рівні виконуються вимоги Закону України «Про пожежну безпеку», а також інших нормативно–правових актів з питань пожежної безпеки.

Органами державного пожежного нагляду протягом поточного року проведено планові перевірки протипожежного стану 4672 об’єктів, які задіяні під час літнього відпочинку та оздоровлення дітей і громадян.

Під час перевірок виявлено 17548 невиконаних протипожежних заходів, запропонованих приписами органів державного пожежного нагляду, термін виконання яких закінчився. Найгірший стан виконання у Сумській, Донецькій, ЗАКАРПАТСЬКІЙ, Одеській, Харківські та АР Крим.
Викликає занепокоєння стан утримання електрогосподарства в будівлях і спорудах зазначених об’єктів. Так, із перевірених, на 727 об’єктах електрообладнання та електромережі експлуатуються з порушеннями вимог правил улаштування електроустановок, несвоєчасно проводяться планово-попереджувальні ремонти та огляди електрогосподарства. Вказані порушення при подальшій експлуатації зазначених об’єктів можуть стати безпосередньо причиною виникнення пожежі. Найгірший стан із заміною та ремонтом електрообладнання склався на об’єктах відпочинку ЗАКАРПАТСЬКОЇ, Сумської, Одеської, Дніпропетровської, Донецької та Херсонської областей.

Повільно здійснюються заходи щодо обладнання будівель і приміщень системами протипожежної автоматики та ремонту існуючих систем. Такими системами необхідно ще обладнати 1287 об’єктів, на 941 об’єктах вони не обслуговуються, внаслідок чого 815 установок знаходяться в непрацездатному стані. Найбільше таких об’єктів розташовано в Одеській, Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Запорізькій та ЗАКАРПАТСЬКІЙ областях.

На забезпечення безпеки людей у разі виникнення пожежі суттєво впливає відповідність шляхів евакуації встановленим вимогам. Під час перевірок виявлені численні порушення в утриманні шляхів евакуації, а на 220 об’єктах – вони взагалі підлягають переплануванню. Такі порушення мають місце у Сумській, Чернігівській, Донецькій та Черкаській областях.

Неналежно виконуються заходи щодо створення умов для успішної ліквідації можливих пожеж як обслуговуючим персоналом зазначених об’єктів, так і підрозділами аварійно-рятувальних служб. На сьогодні понад 1368 об’єктів не забезпечені необхідною кількістю первинних засобів пожежегасіння, у користуванні знаходяться не сертифіковані або давно зняті з виробництва вогнегасники. Не забезпечені протипожежним водопостачанням 414 об’єкта, на
452 системи водопостачання підлягають ремонту. Найгірше вирішуються ці питання на об’єктах, що розташовані у ЗАКАРПАТСЬКІЙ, Херсонській, Сумській, Донецькій та Одеській областях.
Факти неналежного ставлення керівників до протипожежного захисту об’єктів змусили органи державного пожежного нагляду застосовувати відповідні заходи адміністративного впливу. Так, за порушення та невиконання встановлених законодавством вимог правил пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 1859 особи. Тимчасово, до усунення недоліків, призупинялася експлуатація 1989 будівель, споруд і приміщень.

Основною причиною такого становища із забезпеченням стану пожежної безпеки є те, що керівництвом об’єктів відпочинку та оздоровлення громадян не приділяється належної уваги щодо приведення закладів у належний протипожежний стан, допущення подальшої експлуатації даних об’єктів із явною загрозою виникнення пожежі, що може призвести до масової загибелі та травмування людей.

ТОМУ МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА У СПРАВАХ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВІД НАСЛІДКІВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ ЗАЯВЛЯЄ ПРО СВОЄ ПРИНЦИПОВЕ СТАВЛЕННЯ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ДАНИХ ОБ’ЄКТІВ, БЕЗУМОВНЕ УСУНЕННЯ НАЯВНИХ ПОЖЕЖО-НЕБЕЗПЕЧНИХ НЕДОЛІКІВ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАЛЕЖНИХ УМОВ ЕКСПЛУАТАЦІЇ БУДІВЕЛЬ ТА СПОРУД ОБ’ЄКТІВ З МАСОВИМ ПЕРЕБУВАННЯМ ЛЮДЕЙ.
МНС ПОПЕРЕДЖАЄ КЕРІВНИКІВ УСІХ РІВНІВ ПРО ОСОБИСТУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕВИКОНАННЯ ПРИПИСІВ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОГО ПОЖЕЖНОГО НАГЛЯДУ.
Управління інформаційно-розяснювальної роботи та звязків зі ЗМІ МНС України
14 червня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини