Внаслідок "губернаторського" полювання на Закарпатті згоріло 40 га лісу

Минулої суботи закарпатські можновладці влаштували собі панське полювання з масштабними "феєрверками".

Внаслідок "губернаторського" полювання на Закарпатті згоріло 40 га лісу

На Закарпатті минулих вихідних сталася масштабна пожежа. На території, що раніше належала Берегівському лісгоспу, горіли близько 40 гектарів лісу. Хоча пожежа розпочалася ще в суботу, до рятувальників ця інформація дійшла тільки в неділю – телефонували місцеві мешканці, які переживали, що вогонь перекинеться на їх оселі в найближчих населених пунктах – селах Нове Село (Берегуйфолу) Берегівського району та Макарьово Мукачівського.

Як розповіли кореспондентові «Закарпаття онлайн» місцеві мешканці, пожежі передував масштабний відпочинок закарпатських можновладців на території, що відповідно до рішення Закарпатської облради від 4 вересня 2011 року була передана громадській організації «Мисливський клуб «Губерт». Серед учасників того суботнього відпочинку було помічено голову Закарпатської облдержадміністрації, очільника облорганізації Партії регіонів Олександра Ледиду та голову Берегівської РДА, керівника берегівських "регіоналів" Ігора Свищо.

Факт пожежі і її великі масштаби кореспондентові Закарпаття онлайн підтвердили в Територіальному управлінні МНС в Закарпатській області. І повідомили, що збитки були би значно меншими, якби пожежних вчасно повідомили про загоряння. Однак, судячи з усього, метою організаторів того «гарячого» відпочинку було саме замовчати ситуацію, аби не привернути увагу до його високопосадових учасників.

Як раніше повідомляли закарпатські ЗМІ, ГО «Мисливський клуб «Губерт» було передано у користування терміном на 25 років мисливські угіддя площею 3077,5 га, зокрема – 2252,5 гектарів земель лісового фонду ДП «Берегівське ЛГ» та 825 гектарів сільськогосподарських земель за межами населених пунктів.

Як підтверджує підтверджує витяг з Єдиного реєстру громадських формувань, членами зазначеного мисливського клубу є голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида та обласний депутат-«регіонал», що нині прагне стати нардепом – Степан Деркач. Після цього стає зрозумілим, як мисливцям з високих кабінетів дістався досить ласий шматок на межі Берегівського, Мукачівського та Іршавського районів.

Що цікаво, у власність зазначеного «регіонального» клубу мисливців-високопосадовців непомітно для громадськості краю влилися і обгороджені парканом-сіткою 1475 гектарів мисливського лісництва «Нове Село» (поблизу села Берегуйфолу), яке  з 1996 року займається розведенням карпатського оленя та європейських ланей. Разом з усією живністю та добротним двоповерховим мисливським «будиночком» з номерами-«люкс». Від них на користь зазначеного клубу добровільно відмовилося Берегівське районне товариство мисливців та рибалок.

Також «губернаторський» клуб «Губерт» отримав погодження від влади Берегова та Берегівського району на користування 825 га сільськогосподарських земель в урочищі «Чере-Лангодар», які належать відомими винним підприємствам та, зокрема, радгоспу-заводу «Берегівський».

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, нещодавно щодо Михайла Лакатоша – екс-директора ДП «Берегівське ЛГ», обласного депутата від Партії регіонів, виключеного перед тим з ПР, було відкрито кримінальну справу. За інформацією прес-служби прокуратури Закарпатської області, йому інкримінуються зловживання службовим становищем та розтрата державного майна на суму 90 тисяч гривень. Втім, поінформовані особи стверджують, що проблеми у М.Лакатоша розпочалися саме через небажання сприяти передачі зазначених угідь у приватні руки. 

27 серпня 2012р.

Теги: пожежа, Ледида, Свищо, Губерт, мисливський

Коментарі

звіздЄЦ ПР 2012-08-28 / 22:28:58
А чому ніде не було інфи про рубки Лакатоша? Чи, поки злодій входить в ПР, він не злодій?

Та були ваші пани там, були. Про то вся Берегівщина і Мукачівщина гудуть.

Питання 2012-08-28 / 22:19:58
А чи не на тих теренах пан Лакотош незаконні вирубки проводив? Згоріло все....і як теперь будуть йому збитки виводити, незаконну вирубку по пням рахувати???? А щоб, ще каку улюбленим колишнім однопартійцям всучити, так краще цей піонерський вогник було саме під приїзд певних панів вчинити.....хоча питання були вони там чи ні? Але говоне крикнути, Сеня в тебе дочка повія....так в мене ж син....А ти тепер доводь це всім оточуючим....Десь так виходить.

но пак кось 2012-08-28 / 22:02:12
"місцевий" но пак ти дужесь умний...лем не біда шо ті уддихавуть...а люди пожар після них мавуть тушити...
хутів б м відіти шо бсь з тили гульними регіоналами робив кіби то коло твої хижі горіло!..

Макарьово 2012-08-28 / 21:53:07
Ти чудо недуйдавоє угораєш? То ми туй мало не угоріли і не згоріли. Ваші регіанальні ковдуші пянствовали а нам суєта!!!

місцевий 2012-08-28 / 21:39:36
бляха, я просто угораю з цієї новини))) МНС профукало пожежу, бо балога просиджує увесь час у ФБ, та займається виборами на що і підвязав майже всіх працівників МНС. А хто винен, ну канєшно, шо помічено Ледиду, ну і Деркача приплели і ше всіх всіх))). Тупо перекладання відповідальності. балога, за тобою нари плачуть! не сховаєшся за мандатом ні ти ні твоє кодло!

Логік 2012-08-28 / 14:44:51
Цікавий у вас, хлопці, причинно-наслідковий зв'язок. Десь два місяці бачив я Ледиду на Корзо. А нещодавно в метрах тридцяти того місця з карнізу впач читавий шматок штукатурки. Теж "губернатор" винний? Дійсно таке враження, що тут наймані коментатори "ЄЦу" пасуться. Я гадав, що це хвороба лише центральних штабів партій, а тут, бач, і до місцевого рівня добралися.

Берегівчанин 2012-08-28 / 12:39:28
Хлопці схаменіться, який підпал, яка "корона"... П’яні в дупу високопосадовці розважалися. Ледида із Свищом повинні цього разу бути покарані, адже їх діяння має розголос на всю державу. Їм не місце обіймати посади губернатора Закарпаття та очільника Берегівщини.

до Івана 2012-08-27 / 22:26:52
Вибачаюсь...яке відношення має Ледида до Корони....)))

до Івана 2012-08-27 / 22:05:32
Ти щось Іванку мабуть вечері перебрав вина, бо яке відношення має Ледида до губернатора. Щось ти забув, що головним ініціатором захвату Корони є Волошин, який вже довгий час ходив під самим Балогою, а після скандалу у суспільстві Балога перший кинув свого слугу Волошина, головне щоб вийти чистим з води. І не потрібно тут тролінгом займатись, якщо ти відробляєш копійки єцунів, то роби це хоча б адекватно, а не пиши дурницю, яка викликає тільки посмішки до людей.

звіздЄЦ ПР 2012-08-27 / 22:01:39

Ага, провокації, підпали... Що ще придумаєш?))

ПапаДок 2012-08-27 / 21:59:02
Ще далеко до виборів, а вже брудні провокації, підпали... Хтось у 30-х роках минулого століття так само робив - і знаємо як кінчив...

Іван 2012-08-27 / 20:12:20
На сьогодні не секрет що головним замовником деребану комплексу "Корона" та шальмування Богословської академії Блаженнійшого Митрополита Володимира в Ужгороді є наш баранинський ресторатор-губернатор регіонал Ледида Сан Санич. От Вам і тихуша... Хоча дивуватись не має чому. Якщо цей же Ледида умудрився на цвинтарі (могилах) в Баранинцях поставити свій бардель - ресторан з готелем, що мають відповідну репутацію, то звичайно що йому байдуже і до Церкви Христової. Тепер зрозуміло чому мер Погорелов і увесь депутатський корпус Ужгородської міської ради як послушні барани проголосували за не законне рішення щодо прихватизації історичних приміщень комплексу "Корона". А правоохоронні органи на чолі із обласним прокрором Петрунею під козирьок прикрили і забезпечили цей безпредел. Ледида втратив совість, мораль і страх Божий! А рановато...

звіздЄЦ ПР 2012-08-27 / 15:44:20
Передає не Балога, а рада. А там є "регіонали" і тушки.

цікавий 2012-08-27 / 15:43:06
"Відповідно до рішення Закарпатської облради від 4 вересня 2011 року була передана громадській організації «Мисливський клуб «Губерт»" - це виходить Балога передав цю власність даній громадській організації, бо Єдиний Центр має більшість голосів у обласній раді, тому потрібно вірно висвітлювати факти.

гуцул 2012-08-27 / 13:50:19
на палю синьо=жопу банду Конюха з золотой Гори!!!

rew 2012-08-27 / 13:14:35
з вашої статті ясно хто підпалив,,втім ,, мі іншим

ммм 2012-08-27 / 12:44:16
голосуючи за партію регіонів, їхні виборці автоматично здійснюють перепис дебілів...

юра 2012-08-27 / 12:40:21
Голосйте дали за ублюдкив з ПР ЕЦ и их холуив щей хаты у вас заберуть або запалять за 100 гр що вам кинуть

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:03
У Мукачеві в готелі загорівся матрац в номері
17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
» Всі новини