«Свобода» пікетувала будівлю закарпатської влади через землю (ФОТО)

Сьогодні о 10.00 на пл. Народній біля будівлі Закарпатської ОДА, Закарпатська обласна організація Всеукраїнського Об′єднання «Свобода» провела акцію протесту проти ухвалення законопроектів про ринок землі.

Наша вимога - зняти усі проекти закону "Про ринок земель" з розгляду, оскільки вони протирічать Конституції України, а також відкривають ринок землі сільськогосподарського призначення для місцевих олігархів, а також іноземців.
 
Акція протесту пройшла під гаслами "Землю тим, хто її обробляє!", "Не віддамо землю олігархам!", "ЗЕМЛЮ І ДУШУ не ПРОДАЮТЬ" та інш.

На зібранні була зачитана та одноголосно прийнята вимога про зняття з розгляду законопроектів "Про ринок землі":

"17 листопада 2011 року Верховна Рада України розглядатиме декілька законопроектів про ринок земель. Авторами цих законів є Кабінет Міністрів України та окремі народні депутати, які представляють кланово-олігархічні угруповання. Сьогодні вже ні в кого не викликає сумніві непрофесійність та антинародна спрямованість теперішньої влади. Гучні розмови про реформи та обіцянки покращити наше життя вже сьогодні залишилися не більше ніж обіцянками. В той час коли населення України стрімко зубожіє олігархи збільшують свої статки.

Мета закону "Про ринок землі" остаточне пограбування українського народу відібравши в нього рідну землю. В українських селян та фермерів наразі немає коштів щоб купити землю тому її за безцінь скуплять олігархи або іноземці.

Тому ВО "Свобода" виступає за заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення. Ми вважаємо що відповідь на запитання дозволяти чи ні продаж землі повинен дати власник української землі – український народ. Тому Закарпатська обласна організація ВО "Свобода" вимагає від депутатів Закарпатської обласної ради та голови Закарпатської обласної адміністрації Ледиди О.О звернутися до Верховної Ради України з вимогою зняти з розгляду усі законопроекти про ринок земель та ініціювати проведення всеукраїнського референдуму щоб український народ, який є єдиним джерелом влади в Україні, висловив свою думку щодо заборони або дозволу торгівлі землею."

Жоден із представників влади до учасників акції не вийшов. Натомість влада добре подбала про безпеку учасників акції: кілька десятків свободівців охороняло близько двох десятків правоохоронців начолі з начальником Ужгородського МУ УМВС полковником міліції Іваном Цьокою.

По завершенні акції вимогу було передано голові Закарпатської ОДА Ледиді О.О. та голові Закарпатської обласної ради Балозі І.І.

 

Закарпатська обласна організація ВО "Свобода"

, Закарпаття онлайн.Політичні партії
17 листопада 2011р.

Теги: земля, Свобода

Коментарі

Русин 2012-02-04 / 21:52:51
Що люде понаписовали? Та про продаж зимлі ся йде, не Балогу на царя Пудкарпатської Руси Мітя з Іштваном коронуют. Лиш би стеся гризли. Що зимлі вам ни треба? Най на ні міліони провладні ковдуші зароблят? Не гадьбетеся!

Це я 2011-11-29 / 23:23:40
С.Ф. Ще раз і востаннє. Я не причетний до КМКС, але повторюю: КМКС подавав законопроект до Верховнрї Ради. Це факт. Ви намагаєтеся довести, що 10-того вересня 1989. року КМКС офіційно підняв питання про автономію. Але,перепрошую, тоді ще не йшлося про суверенну Україну. Як КМКС тоді міг порушувати державний суверенітет України, якщо самої суверенної України не було?

С.Ф. 2011-11-29 / 00:43:18
Це я 2011-11-27 / 00:16:39
С.Ф. 11:05 Піднімати питання можна без перестанку та ні до чого не дійти. А здійснення легітимності автономії відбувалося референдумом 1991 року. Те що люди, КМКС зокрема, дотепер чекають на визнання Верховною Радою результату місцевого референдуму, доводить, що автономію планували створити в рамках Української держави.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Ще раз і востаннє - КМКС офіційно підняв питання про створення угорського автономного територіального округу 10 вересня 1989 року, тобто ДО референдуму 1991 року. КМКС-у просто НЕ вдалося здійснити свої первинні плани. Тому Ваше твердження, що „КМКС планував створити автономію в рамках української держави згідно українських законів” – нісенітниця і маячня.

Це я 2011-11-27 / 00:32:38
С.Ф. 11:08 Добре, не був представлений на розгляд парламентом, але за вашими словами, "подавався" законопроєкт. Якби КМКС класти хотів на Раду, не подавав би до неї законопроекту.

Це я 2011-11-27 / 00:16:39
С.Ф. 11:05 Піднімати питання можна без перестанку та ні до чого не дійти. А здійснення легітимності автономії відбувалося референдумом 1991 року. Те що люди, КМКС зокрема, дотепер чекають на визнання Верховною Радою результату місцевого референдуму, доводить, що автономію планували створити в рамках Української держави.

Це я 2011-11-26 / 23:59:39
С.Ф. 11:03 Яким чином могли проводити Всеукраїнський референдум 1991 р. на підставі Конституції Украпїни 1996 р.? А Конституція УРСР референдумів не передбачала. Щодо кордонів автономного округу хто що планував то одне, а прошу виходити з того, що місцевий референдум на теріторії Берегівського району проходив успішно та за автономію проголосували більше 70% дорослих мешканців району.

С.Ф. 2011-11-26 / 11:08:30
Це я 2011-11-23 / 01:29:20
С.Ф. 09:26 Проект закону України "Про угорський автономний округ", як видно, був представлений на розгляд парламенту України.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Я пишу, що законопроект подавався до Верховної ради, але був забракований, як антиконституційний, на рівні висновків юридичних відділів комісій, тобто НЕ був представлений на розгляд парламенту України, а Ви пишете „як видно” і стверджуєте протилежне... Вибачайте, але я не бачу сенсу вести дискусію в такій манері...

С.Ф. 2011-11-26 / 11:05:49
Це я 2011-11-23 / 01:29:20
С.Ф. 09:26 Якби КМКС захотів створювати свою автоноиію поза правовим полем України, не подавав би законопроект, а проголосив би автономію на підставі референдуму 1991 року.
- - - - - - - - - - - -- - - - -
Нинішнє керівництво може так би і зробило, але на той час в керівництві КМКС ще були люди, які не були повними ідіотами. Крім того, ще раз - КМКС офіційно підняв питання про створення угорського автономного територіального округу 10 вересня 1989 року, тобто ДО референдуму 1991 року. КМКС-у просто НЕ вдалося здійснити свої первинні плани. Тому Ваше твердження, що „КМКС планував створити автономію в рамках української держави згідно українських законів” – нісенітниця і маячня.

С.Ф. 2011-11-26 / 11:03:38
Це я 2011-11-23 / 01:29:20
С.Ф. 09:26 Результати референдуму щодо автономії Закарпаття та угорського автономного округу були настільки легітимними, як паралельний референдум про незалежність України.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Всеукраїнський референдум проводився на підставі діючої Конституції України на ВСІЙ території України. А референдум про угорську автономію на території, наприклад, Ужгородського чи Виноградівського районів НЕ проводився, хоч частину цих районів планували включити до складу округу. Різницю в легітимності відчуваєте???

Це я 2011-11-23 / 01:29:20
С.Ф. 09:26
Проект закону України "Про угорський автономний округ", як видно, був представлений на розгляд парламенту України. Якби КМКС захотів створювати свою автоноиію поза правовим полем України, не подавав би законопроект, а проголосив би автономію на підставі референдуму 1991 року. Результати референдуму щодо автономії Закарпаття та угорського автономного округу були настільки легітимними, як паралельний референдум про незалежність України. Адже ні ті, ні те не були передбачені та регульовані нормативними актами.

С.Ф. 2011-11-22 / 09:26:14
Це я 2011-11-22 / 01:14:19
С.Ф. 20:07 Я так і знав. У вас ніяких доказів. Одні інсінуації та дезінформація. Десь щось читали, але навіть потрібний номер районки не можете знайти. Що то за депутат, який не годен копію зняти з проекту, якщо той проект не є засекреченим? Та чому пишете, що угорці позіціонували себе ворогами української державності, коли КМКС планував створити автономію в рамках української держави згідно українських законів? Які права делегуватиме центральна влада автономії, вирішувати Верховній Раді. Однозначно, туди не можуть входити питання оборони.
- - - - - - - - - - - - -
Шановний! Ви просили назвати джерело інформації – я його назвав – проект Закону України „Про угорський автономний округ”. Найдіть будь-яку версію і читайте. Невже це я маю шукати районну газету 20 річної давності, бо Вам того захотілося. Знайдете проект – потім коментуйте. Але аж ніяк не до того.
20 років назад ще не було ксероксів – текст треба було передруковувати на машинці. Невже по-вашому депутат Верховної Ради мав сідати за друкарську машинку і для мене текст передруковувати... Бо з архівів Верховної Ради матеріали виносити не дозволяли, тому знімати копії навіть депутатам було непросто...
Угорці говорили про автономію ще до створення КМКС. Створення КМКС на початку 1989 року уже само по собі було результатом певної угорської автономії. КМКС офіційно підняв питання про створення угорського автономного територіального округу 10 вересня 1989 року. Ваше твердження, що „КМКС планував створити автономію в рамках української держави згідно українських законів” – нісенітниця і маячня.
КМКС планував автономію всього Закарпаття і крім того територіальну автономію угорців у межах, що відійшли до Угорщини в 1938 році. План пізніше для всіх став очевидним – у випадку розвалу Союзу автономії мали вийти із складу СРСР і приєднатися до Угорщини – в кращому випадку вся закарпатська автономія, в гіршому – тільки угорський округ.
Звичайно про ці плани переважна більшість рядових членів КМКС нічого не знали.
Невже, по-вашому люди, які планували відірвати Закарпаття від України не позиціонували себе ворогами української державності???

С.Ф. 2011-11-22 / 02:48:07
Це я 2011-11-22 / 01:14:19
С.Ф. 20:07 Я так і знав. У вас ніяких доказів. Одні інсінуації та дезінформація. Десь щось читали, але навіть потрібний номер районки не можете знайти. Що то за депутат, який не годен копію зняти з проекту, якщо той проект не є засекреченим? Та чому пишете, що угорці позіціонували себе ворогами української державності, коли КМКС планував створити автономію в рамках української держави згідно українських законів? Які права делегуватиме центральна влада автономії, вирішувати Верховній Раді. Однозначно, туди не можуть входити питання оборони.
- - - - - - - - - - - - -
Шановний! Ви просили назвати джерело інформації – я його назвав – проект Закону України „Про угорський автономний округ”. Найдіть будь-яку версію і читайте. Невже це я маю шукати районну газету 20 річної давності, бо Вам того захотілося. Знайдете проект – потім коментуйте. Але аж ніяк не до того.
20 років назад ще не було ксероксів – текст треба було передруковувати на машинці. Невже по-вашому депутат Верховної Ради мав сідати за друкарську машинку і для мене текст передруковувати... Бо з архівів Верховної Ради матеріали виносити не дозволяли, тому знімати копії навіть депутатам було непросто...
Угорці говорили про автономію ще до створення КМКС. Створення КМКС на початку 1989 року уже само по собі було результатом певної угорської автономії. КМКС офіційно підняв питання про створення угорського автономного територіального округу 10 вересня 1989 року. Ваше твердження, що „КМКС планував створити автономію в рамках української держави згідно українських законів” – нісенітниця і маячня.
КМКС планував автономію всього Закарпаття і крім того територіальну автономію угорців у межах, що відійшли до Угорщини в 1938 році. План пізніше для всіх став очевидним – у випадку розвалу Союзу автономії мали вийти із складу СРСР і приєднатися до Угорщини – в кращому випадку вся закарпатська автономія, в гіршому – тільки угорський округ.
Звичайно про ці плани переважна більшість рядових членів КМКС нічого не знали.
Невже, по-вашому люди, які планували відірвати Закарпаття від України не позиціонували себе ворогами української державності???

Це я 2011-11-22 / 01:14:19
С.Ф. 20:07

Я так і знав. У вас ніяких доказів. Одні інсінуації та дезінформація. Десь щось читали, але навіть потрібний номер районки не можете знайти. Що то за депутат, який не годен копію зняти з проекту, якщо той проект не є засекреченим? Та чому пишете, що угорці позіціонували себе ворогами української державності, коли КМКС планував створити автономію в рамках української держави згідно українських законів? Які права делегуватиме центральна влада автономії, вирішувати Верховній Раді. Однозначно, туди не можуть входити питання оборони.

С.Ф. 2011-11-21 / 20:07:05
Це я 2011-11-21 / 08:01:29
С.Ф. 00:58 То що ви пишете про "вимоги угорців" у звязку з автономією, абсолютний бред. Уперше таке чую. Щодо власних поліції та армії, та втручання у справи автономії Угорщини хоч якісь посилання маєте?
- - - - - - - - - - - -
Проектів щодо закону України про угорський автономний округ було кілька варіантів. Здається один (самий поміркований) був опублікований десь в районній газеті, але знайти той номер і тоді було важко, а зараз і поготів. Один з проектів ніби офіційно подавався до Верховної Ради України, навіть розглядався в деяких комісіях, але коли я цікавився повним текстом проекту, то ксерокопію не зміг дістати навіть депутат Верховної Ради – навіть йому дали тільки прочитати якусь копію. Віддрукований на друкарській машинці варіант мали на руках керівники КМКС, я цей варіант особисто читав, але копії не маю.
Проект, що мав би широко публічно обговорюватись, розроблявся і подавався майже що таємно від громадськості.
Якщо Ви маєте якийсь варіант цього проекту закону, то був би вдячний за копію.
Всі версії проекту закону мали по 70-80-90 пунктів вимог. Там було багато неприйнятного. Це тільки один із неприйнятних вимог – у всіх відомих мені варіантах був пункт про те, що розпорядження і накази органів виконавчої влади України не мають прямої дії на території угорського автономного округу. Тобто накази і розпорядження наприклад, міністра оборони України на території округу мали виконувати тільки якщо керівництво округу схвалювало ці накази чи розпорядження. Я сподіваюсь Ви розумієте, що якщо наприклад назначати командирів військових частин на території округу можна було тільки з узгодженням керівництва округу, то що це означає... Особливо якщо цей командир НЕ зобов’язаний виконувати накази міністра оборони України... але зобов’язаний виконувати накази керівництва округу...

Це я 2011-11-21 / 08:01:29
С.Ф. 00:58

То що ви пишете про "вимоги угорців" у звязку з автономією, абсолютний бред. Уперше таке чую. Щодо власних поліції та армії, та втручання у справи автономії Угорщини хоч якісь посилання маєте?

С.Ф. 2011-11-21 / 00:58:16
E.Z. 2011-11-18 / 15:07:00
LTZ, 18.11.2011 14:17 Не знаю, сколько вам, но я еще помню те времена (был активным участником), когда жители нашего края независимо от национальности, от вероисповедании вместе выступили против Пистрялевской РЛС. Нас было сотни, если не тысячи вокруг "белого дома", рядом маёрили украинские и венгерские прапора... Но это длилось два-три года. Когда появилась новая тема, автономия, появились враждающие табора.
- - - - - - - - - - - - -
Ну і звідки з’явилася „нова тема” про „автономію”? Невже ця „тема” вигідна українцям чи навіть угорцям? Слово „автономія” в перекладі означає самоврядування. Українці спочатку підтримали угорців щодо їх устремління до самоврядування, чи принаймні не заперечували. А що угорці? Подали у Верховну Раду законопроект, згідно якого „автономний угорський округ” мав право мати, наприклад, власні правоохоронні органи, для яких розпорядження і накази міністра внутрішніх справ України НЕ БУЛИ обов’язковими для виконання... Військові частини на території „угорського округу” були зобов’язані виконувати тільки накази керівництва округу, а накази міністра оборони України НЕ БУЛИ обов’язковими для виконання... Зате ці військові частини за вказівкою керівництва округу мали право виконувати, наприклад, накази міністра оборони Угорщини т.д. і т.п.
Невже Вам, Золтане, не зрозуміло, що такі вимоги – ДЕБІЛЬНІ і для українців абсолютно неприйнятні.. Те, що угорці видавали за „автономію”, нічого спільного зі справжнім значенням цього слова не має...
І ще - невже після цих неприйнятних вимог „автономії” угорцям стало жити краще? І невже є якась провина українців у тому, що угорці висунули такі вимоги і цим самим чітко позиціонували себе ворогами української державності, тобто суттєво і надовго зіпсували взаємовідносини української і угорської громад Закарпаття?

E.Z. 2011-11-18 / 15:07:00
LTZ, 18.11.2011 14:17
Не знаю, сколько вам, но я еще помню те времена (был активным участником), когда жители нашего края независимо от национальности, от вероисповедании вместе выступили против Пистрялевской РЛС. Нас было сотни, если не тысячи вокруг "белого дома", рядом маёрили украинские и венгерские прапора... Но это длилось два-три года. Когда появилась новая тема, автономия, появились враждающие табора. И это так до сегодняшнего дня.

LTZ 2011-11-18 / 14:17:00
Писати легко, а прийти томуж таки КМКСу стати поручь та захистити інтереси свого лекторату слабо.
Шкода шо Свобода пізно закликала людей та організації......

2011-11-18 / 12:45:00
Було би 30, то ЕЗ написав би, що він думав, що буде хочаб 40. Ну що поробиш, як чоловік ненавидить все українське!

E. Z. 2011-11-18 / 11:59:00
14 чееловек, а я надеялся, что их будет хотя бы 30.
Надо было вывести жителей села, эти молодые люди наверное не могут различить пшеницу от ячменя.
Один позитив есть, они красивые цвета подобрали для плакат: красный, белый, зеленый:)


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи