Закарпатський куратор від "Свободи" відвідав Іршаву (ФОТО)

«Тимчасово окупований Російською Федерацією Крим надзвичайно ускладнив ситуацію в Україні. Агресор Путін сподівався , що таким же чином, скориставшись слабкістю держави в момент повалення режиму Януковича, дестабілізує і захопить східні області України, однак зазнав поразки. Ми маємо справу з професійними терористами чеченського походження, нелюдами, які з азійською жорстокістю позбавляють життя українців за громадянську позицію. Саме у таких складних умовах ми повинні ставати сильними і обирати гідного собі Президента України і готуватися до системних змін у владі», – про це заявив 26 квітня 2014 року на зустрічі з виборцями Іршави народний депутат Едуард Леонов, уповноважений від парламентської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в Закарпатті, перебуваючи в краї з триденним робочим візитом. Куратора області представив учасникам зустрічі очільник Закарпатської «Свободи» Олег Куцин та голова Іршавської районної організації Михайло Мочан.

Закарпатський куратор від "Свободи" відвідав Іршаву (ФОТО)

Свій виступ депутат-свободівець розпочав з кримської теми, бо є уродженцем Євпаторії. Едуард Леонов дуже детально розповів закарпатцям про ситуацію з тимчасово окупованим Кримом, де він російськими окупантами оголошений «загрозою» для своєї рідної землі. «Руками Кадирова Путін захопив кримську землю, відвертими диверсантами і терористами. Сепаратизм інтегрується в Україну навмисне. У планах Росії  розпорошити кримських татар, а це жорстокіше, ніж сталінська депортація. Тому той, хто ратує за федералізацію у власній державі, фактично підтримує сепаратизм і  перекреслює своє майбутнє». – Пояснив учасникам зустрічі народний обранець.

Також він зазначив, що свободівець адмірал Ігор Тенюх, який з 27 лютого по  25 березня 2014 року  був виконувачем обов'язків міністра оборони України, зіграв велику роль у стримуванні російського агресора.  В умовах вторгнення Росії в Крим усі сили були приведені у найвищий ступінь готовности, відбулося очищення ЗСУ від агентури Кремля, але, на жаль, не до кінця.

Едуард Леонов розповів про події на Майдані, подякував закарпатцям за високу громадянську позицію під час Революції Гідности, де ВО «Свобода» уникала піару. «Не треба казати, що ми маємо великі амбіції, коли робимо все, щоб захистити  свою державу. Це наш обов’язок. Так, ми були згуртовані на Майдані, тепер – на сході України,  і це наша позиція. Ми не використовували Майдан для піару, хоча всім відомо, що свободівці стояли на передовій і виконували чорнову роботу. Але нині я закликаю вас голосувати за Олега Тягнибока, бо це послідовний український політик. Це Президент України для всіх українців». 

Едуард Леонов зупинився на відповідальності, яку на нього покладено парламентською фракцією ВО «Свобода» у Закарпатті, та приділив увагу роботі нинішнього Українського парламенту. «Ми прекрасно розуміємо, що всі процеси, які зараз відбуваються – тимчасові, в тому числі й різні посадові призначення. Нині  в. о. Генерального прокурора України Олег Махніцький має  обмежені повноваження і через це багато депутатів, відвертих сепаратистів, не можна позбавити мандата через імунітет. Ми не повинні миритися з цією ситуацією, а постійно домагатися своїх прав, утвердження тих цінностей, за які стояв Майдан. Дійсно, зараз не на часі десь їхати, але на місцях можемо зробити багато. Я вивчаю зараз специфіку Закарпаття, складну історію, національно-визвольні періоди, щоб допомогти у нашій спільній справі». – Зазначив націоналіст. Едуард Леонов закликав активно працювати на місцях, щоб наша міліція стала справжніми правоохоронними органами, а наша армія – боєздатною і ми були певні, що наш суверенітет під захистом.

Насамкінець націоналіст відповів на запитання іршавчан, які стосувалися різних проблем – розмитнення автомобілів, пенсійного забезпечення, недосконалості роботи суддів, прокуратури,  правоохоронних органів тощо. Люди скаржилися на систему звернення громадян, яка себе повністю дискредитувала, адже загальновідомо, що всі скарги повертаються на місця і вирішити їх при тотальній корупції просто неможливо.

Як голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення прав інвалідів, їх соціального захисту та реабілітації Комітету Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, Едуард Леонов зазначив: «Пенсійний фонд щороку у  великому дефіциті бюджету. Розмір пенсій і робота українців без трудових книжок – велика проблема. Але доки існує діючий закон, ми нічого не змінимо. І, на жаль, сподіватися на цю тимчасову коаліцію у парламенті не доводиться. Ми мусимо обрати після виборів Президента України, новий склад Верховної Ради і який він буде, залежить від вас. У проекті пенсійного закону, який підготувала фракція «Свободи», є навіть норма, що за кожну виховану дитину до 16 років  жінці буде враховуватися  трудовий стаж. Ми дуже добре знаємо проблеми українців, бо багато років формували і  вдосконалюємо нині  Програму їх захисту. Наступні наші перемоги визначать зміна системи  влади і їх представників, які будуть представляти вашу довіру. Поки ми самі у своїй хаті не наведемо лад, ніхто нам допомогти не зможе».

На зустрічі модератором був Олег Куцин, голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода», який також подякував жителям Іршави, місцевій організації за велику підтримку Майдану. Відомо, що під час Революції Гідности мешканці Заріччя передали  сім’ям постраждалих майданівців 124 тисячі гривень. Також націоналіст закликав до активної роботи на позачергових виборах Президента України. У своєму виступі, зокрема, він зазначив: «Ті, хто піддаються пропаганді й стверджують, що у Олега Тягнибока мало шансів стати Президентом, швидко забули про завоювання цінностей Майдану. Варто їм нагадати, що на парламентських виборах 2012 року нам вперто малювали соціологічні три відсотки. Однак мудрий український народ дав всім ляпаса, віддавши за «Свободу» понад два з половиною мільйони голосів, а це майже 11 відсотків. Саме народ вирішить, з яким Президентом йому будувати самостійну Україну».

Закарпатська обласна організація ВО «Свобода»

28 квітня 2014р.

Теги: Леонов, Іршава

Коментарі

Ніксон 2014-04-29 / 09:23:57
Іршава-молодці!


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи