У Рахові громада заблокувала гірську дорогу із вимогою припинити видобуток поліметалевих руд

9 серпня 2013 року у Рахові активісти районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» разом із місцевими мешканцями пікетували районну державну адміністрацію.

У Рахові громада заблокувала гірську дорогу із вимогою припинити видобуток поліметалевих руд

Протестувальники вимагали від районної влади вжити заходів щодо припинення видобутку поліметалевих руд на Рахівщині, яке попри незгоду громади проводить товариство «Марморош». Зважаючи на відсутність належної реакції з боку влади та розуміння екологічних загроз, громада перекрила гірську дорогу, якою ділки доправляють воду задля ведення геологорозвідувальних робіт в урочищі «Рударня». Підтримати протест гуцулів до Рахова прибули народний депутат від ВО «Свобода» Павло Кириленко та голова Закарпатської обласної партійної організації Олег Куцин.

У пікетуванні взяли участь декілька сотень горян. Люди скандували: «Марморош – геть!», «Владо, слухай думку народу!», «Банду геть!» та инші.

«Нині в Україні фактично відсутня влада – країною керують бандити, основне завдання яких під прикриттям судів, міліції, так званої виконавчої влади розікрасти рештки надбань народу та національних багатств. Проте природно, що ця вакханалія з боку режиму вже стала людям кісткою впоперек горла – приклад події у Врадіївці, Києві, Одесі та инших містах України. Громада розпочала брати владу в свої руки, почала самоорганізовуватися та спільними зусиллями відстоювати свої законні права. Рахівщина не є виключенням, тому гуцули мають показати антинародній системі хто є джерелом влади в усій країні. ХХІ століття – час боротьби за чисте довкілля. І тому місцеві громади мають зробити все, аби вберегти те, що їм дав Бог та, аби їхні діти мали можливість жити в екологічно сприятливих умовах», – зазначив народний депутат-свободівець Павло Кириленко.

Під час заходу пікетувальники домоглися, щоби до них вийшов керманич Рахівської РДА Дмитро Андріюк, якому одразу оголосили вимогу щодо негайного вжиття необхідних заходів задля припинення будь-яких робіт товариством «Марморош» на Рахівщині. Зважаючи на позицію представника влади, який не проявив розуміння потреб людей, які борються за збереження екології краю, громада оголосила, що за підтримки активістів ВО «Свобода» перекриває гірську дорогу, якою ділки-бізнесмени забезпечують доставку води, харчів та пального до урочища для ведення геологорозвідувальних робіт.

«Ми побачили, що з боку виконавчої влади на Рахівщині, зокрема очільника райдержадміністрації Андріюка, відсутнє розуміння небезпечности ситуації, що склалася навколо геологорозвідувальних робіт, які провадить товариство «Марморош». І це незважаючи на те, що вже є рішення Ужгородського окружного суду за яким скасовано дозвіл Закарпатської обласної ради товариству «Марморош» на ведення робіт. Ми очікували, що влада нарешті схаменеться і дослухається до думки людей, проте у відповідь на єдину вимогу громади ми знову почули пустопорожні балачки та побачили відсутність будь-якого бажання влади припинити роботи проти яких незабаром повстане вся Рахівщина. З огляду на це, на місці було ухвалено рішення перекрити гірську дорогу, що веде з Рахова через гірський хребет до Косівської Поляни. Саме цей шлях використовують ділки, які нехтують думкою людей, задля транспортування води, палива та харчів для ведення геологорозвідувальних робіт. Терпець у людей увірвався. Громада розблокує дорогу лише тоді, коли буде припинено всі роботи, з урочищ неподалік Косівської Поляни буде вивезено техніку, а наслідки діяльности фірми – ліквідовані. Наразі наші активісти спільно з громадою чергуватимуть цілодобово на гірській дорозі. Закликаємо людей долучатися до блокування дороги, аби відстояти своє право на безпечне життя», – наголосив Олег Куцин.

Відтак активісти рушили до гірської дороги, яку одразу ж перекрили. Наразі на місці вже розгорнуто намет ВО «Свобода» та перебуває більше 20 активістів.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

09 серпня 2013р.

Теги: Мараморош, поліметалеві, Свобода, Куцин

Коментарі

рахів 2013-08-13 / 10:44:21
Для друга : відчуваю що це Ти Володимиру Петровичу пишеш про Глухову бо то ти наш Депутат не?? Чи ти Закурений просто память коротку маєш??

Гуцулик 2013-08-13 / 10:42:36
Для чого везти геть техніку коли мож просто накласти файну ватру в лісі і зажарити солонини

Довбуш 2013-08-12 / 23:48:05
Треба дивитися реально на ситуацію: Свобода робить реальну справу і люди за нею ідуть. Твердо переконаний, що нині жодна політ. сила не здатна зібрати таку кількість людей на мітинг, як була доприкладу у Рахові! Тому тут негативні коментарі вмписують політичні лузири, або ж-ж-ж сам Т-т-т-тоцька!
Вот і всьо!

гуцул 2013-08-12 / 14:17:08
2 upd 2013-08-11 / 13:17:51

Ці "провокатори", я краще буду вівці пасти, і у гриби і яфини ходити на вишку, ніж по Рахові ходити з противогазом!!!

Досить дома сидіти на дивані, і ховати голову під подушку!!!

гуцул 2013-08-12 / 14:08:57
до ххх
Рахівська інтелігенція - це вчителі, лікарі, держслужбовці, які бояться втратити роботу, за яку тримаються, а ті, кого ти назвав бидлом зараз борються, аби ти через пару років не харкав кров'ю у Рахові і не помирав від раку!!!

друг 2013-08-11 / 21:29:29
де Ваш депутат ГЛУХОВА Г.? У Ужгороді по всіх університетах працює? Кого ж ви вибрали??? ДУМАЙТЕ.

152 2013-08-11 / 17:28:34
для ххх ти урод інтелегентний піди на верх та подивиси скільки бидла дижурять аби козли донецькі не бурили наші гори а свободівцям най бог даст здорвья

152 2013-08-11 / 17:17:18

ххх 2013-08-11 / 16:54:59
2 тарас
Людина , яка не вміє і не хоче чути критику, або "глупець" або проплачеий. У Вашому розумінні всі хто має свою власну, обєктвну, думку той "штатний провокатор". Я написав те що бачив і що думав, і , гадаю, так думаю я не один, а ви якщо не хочете враховувати свої недоліки і їх виправляти, то вибачайте, у вас майтнього немаєю.

upd 2013-08-11 / 13:17:51
2 гуцул.
То викинь свій комп`ютер, там теж поліметали є...
грійся ватров біля вівців - вони екологічно чисті.
У нас народ пертворюється на папуасів та мракобісів...
А Свобода - провокатори.

василь 2013-08-11 / 05:29:50
це так, це правда!!!
інтелігенція та культурна еліта Рахова і неадалі кожного дня сидить по кавярнях і "будує" Україну. А ці недолугі, хворі на кадри "свободівці" якогось хрена підіймають народ, друкують листівки, організовують мітинги, перекривають дороги,...
Провідника Рахівської інтілігенції - "тоцьку" - нагородити орденом та грошовою премією. Гойра!!!

це так 2013-08-10 / 22:10:08
ххх - має рацію, це дійсно правда. Рахівська "Свобода" має важку хворобу - це кадри. Кадри ніякі(нульові), це шкодить ВО. Це відштовхує-відлякує інтелігенцію та культурну еліту які палко люблять Україну від ВО"Свобода". Гадаю Олегу Тягнибоку, як лідеру ВО"Свобода", потрібно взяти це до уваги.

Ньиньо 2013-08-10 / 11:52:28
Коли свинец потече долів Тисов, тогди прозріют.
Бакси не спасут Іудів, коли їхні діти-онуки будут харкати кров`ю і ходити під себе, хворіючи раком та імунними захворюванями.

тарас 2013-08-09 / 23:51:07
ххх - явно штатний провокатор, який отримує гроші за кожну написану тут дурницю-провокацію. перед ним лежить своєрідний "перекладач", де свідомий українець, який відстоює свої права - це бидло, патріот - це фашист, націоналіст - це нацист,...
Не нервуйся, вашого вже не довго. Скоро наша влада і надовго.

Гуцул 2013-08-09 / 22:38:55
Бидлота зараз вся у владі. А вона не прийшла, а ховалася по кабінетах. Тому бидлоти тут не було.

ххх 2013-08-09 / 22:06:00
"У пікетуванні взяли участь декілька сотень горян" - подивіться на фото , їх там і однієї сотні немає, було чоловік 60-70 з натяжкою., а нормальні люди , які проходили і зацікавлювались тим що відбувається, побачивши бидло яке бере участь в акції (косівський, ковбаснюк, романюк і т.д.) просто-напросто ганьбилися ставати. В Рахівській свободі, немає достойних людей, в них кадровий голод немає за ким іти інтеліганції та культурній еліті, тому і збирають бидлоту, яка навіть не до кінця усвідомлює чому вона туди прийшла ((((

Нікола Рахівський 2013-08-09 / 21:37:55
Саме прикольно, шо бурильні роботи продовжуються а завтра вони наймуть ВОХР ,які за гроші розженут тих хто перекриває дорогу

Ірина 2013-08-09 / 21:13:08
Народ прокидається! Вже давно час...ставити так звану "владу" на місце. Наш край відомий своєю наполегливістю, і протистоїть "бандитській владі"...длб"ється свого!!!тут головне ТРИМАТИСЬ РАЗОМ ДО КІНЦЯ!!!

василь 2013-08-09 / 18:40:29
тільки так зараз, при цій бандитській владі, потрібно діяти. не припинять будь-які роботи, бити в морду

гуцул 2013-08-09 / 17:30:37
Був на мітингу, Андріюк і Пріц думають, шо люди дурні і вішають лапшу на вуха, але ми хочемо жити в рідному місті, нам не треба ніяких поліметалів, хай забираються геть разом з всією технікою!!!

Ми будемо блокувати дорогу до кінця!!!


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи