Закарпатський "Єврокар" приховав майже 3 млн гривень податків

У зв’язку із заявами у пресі керівників заводу "Єврокар", що через постійні перевірки вони збираються згортати свою діяльність у нашому краї, прокуратурою Закарпатської області було проведено перевірку щодо обґрунтованості порушеної стосовно службовців заводу кримінальної справи.

Закарпатський "Єврокар" приховав майже 3 млн гривень податків

12 квітня  слідчим відділом ДПС у Закарпатській області порушено кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ПрАТ «Єврокар», що призвело до фактичного недонадходження до бюджету понад 2 млн. 783 тис.грн. ( ч.3 ст. 212 КК України).

Прокуратура Закарпатської області провела перевірку, щодо законності порушення  податковими органами даної кримінальної справи.  З’ясовано, що  службові особи  «Єврокару»  допустили порушення Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»,«Про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно» тощо. Матеріали перевірки свідчать про те, що службовці даного підприємства умисно ухилялися від сплати податків шляхом заниження податку на прибуток та податку на додану вартість, що призвело до недонадходження до бюджету коштів у особливо великих.

У зв’язку із порушенням кримінальної справи, оперативними працівниками ДПС, на підставі постанов Ужгородського міськрайонного суду, проводилися виїмки оригіналів кредитних договорів та первинних фінансово-бухгалтерських документів. Перевірка також показала, що виїмка документів з підприємства «Єврокар» та баківських установ проводилась з дотриманням вимог Кримінально-процесуального кодексу України, фактів порушення процесуального законодавства при проведені даних слідчих дій не виявлено.

Проте, головний бухгалтер «Єврокару» звернулася зі скаргою про порушення даної кримінальної справи до суду. Відповідно суд, своєю постановою зупинив слідчі дії на час розгляду її скарги. Тому, на даний час досудове слідство по дані кримінальній справі призупинено.

Прокуратура Закарпатської області контролює законність дій правоохоронців при розслідування даної кримінальної справи. Про це Закарпаття онлайн повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, на нараді в Закарпатській ОДА, яка відбулася 6 червня, генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Олексій Ягічев заявив, що завод «Єврокар» може припинити виробництво автомобілів на Закарпатті. Принаймні таке рішення можуть прийняти акціонери товариства через постійні перевірки правоохоронців.

А у 23 числі суспільно-політичного та ділового тижневика "Комментарии" у розділі "Спецтема" опубліковано черговий рейтинг керівників регіонів України. "Губернатор" Закарпатської області Олександр Ледида цього разу посів у рейтингу 12-те місце. При цьому, у розділі, присвяченому голові Закарпатської ОДА, чітко наголошено, що що сталося виключно завдяки двом пунктам – демографії та, завдяки заводу "Єврокар", росту показників промисловості. Саме тому відповідний розділ так і називається – "Ледида залежить від Боярина".

14 червня 2012р.

Теги: податки, Єврокар, кримінальна справа

Коментарі

Опрышка 2012-06-14 / 19:19:22
Якщо така б1да на Єврокарі, то звідки такі мільтйонні статки у пана Бояринова? А податки платити треба. Податкова іх не влаштовує, сільська громада Соломонова ім взагалі мішає. Де 15% на розвиток інфраструктури, скільтки сплатили? Сплатили хрена, все у карман Бояринова. Він забув як землю в районі отримував, тай ще де - на Золотому трикутнику.

Микола 2012-06-14 / 16:15:22
То все спланована кампанія президента ВФ по покращенню бізнес-середовища, на Єврокар давно "положил глаз" Гарант, точніше його синок! У Єврокара при цій владі 2 варіанти: або піти з України, або лагти під данецкіх. А Івансівці, Русинівці та Петрунівці наїздами і перевірками ГАРАНТують "прихватизацію"!

Сергій 2012-06-14 / 15:34:30
Так сприймають політику Президента України в Закарпатській області
За ініціативи Президента по покращенню бізнес-середовища в Україні 6 червня 2012 р. в Закарпатській ОДА відбулася розширена нарада з питань впливу діяльності правоохоронних та контролючих органів на розвиток бізнесу, роботу державних установ та органів місцевого самоврядування.

Наївні закарпатські бізнесмени, повіривши в щирість нової політики в державі щодо бізнесу, виходили на трибуни і ділилися своїми проблемами. З реакцією не забарилися. Закарпатська Прокуратура продемонструвала всій закарпатській спільноті як вона розуміє настанови президента щодо покращення відносин "влада – бізнес". Логіка проста і зрозуміла: "сидять, сиділи і будуть сидіти" незалежно від того, яку б політику не проводив Президент України. Треба було Ягічеву лізти на трибуну і розказувати як важко працювати в регіоні? На що він розраховував? Що хтось зрозуміє, що з найбільшим підприємтсовм так брутально поводитись не личить жодній владі? А так, після його виступу, тиск на Єврокар подвоїться. Чекайте нових перевірок. Шкода тільки, що Закарпаття дійсно втратить останню свою родзинку.

коля 2012-06-14 / 14:52:26
а шо балога нич не має до єврокара

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини