На Ужгородщині відспівав словацький „Золотий соловей”

17 травня 2012 року в Середнянській дитячій школі мистецтв Ужгородського району відбувся чотирнадцятий обласний конкурс словацької народної пісні „Золотий соловей”.

 На Ужгородщині відспівав словацький „Золотий соловей”

Основними завданнями конкурсу традиційно є виявлення і підтримка юних талантів, сприяння розвитку дитячої вокальної творчості, збереження словацьких народних традицій, узагальнення і вивчення передового досвіду роботи із словацьким фольклором.

Засновники конкурсу – управління культури Закарпатської облдержадміністрації (начальник Ю.Глеба), відділ культури і туризму Ужгородської райдержадміністрації (начальник Л.Ленарт), Середнянська дитяча школа мистецтв (директор О.Ленарт) та обласна культурно-освітня організація „Матіца Словенска” на Закарпатті (голова Й.Гайніш) – і цього разу зробили все для того, щоби втілити в життя всі поставлені завдання та провести конкурс на високому рівні.

Перед початком конкурсної програми всіх присутніх привітали заступник начальника управління культури Закарпатської облдержадміністрації Василь Марюхнич, начальник відділу культури і туризму Ужгородської райдержадміністрації Леонтій Ленарт, заступник голови обласної культурно-освітньої організації «Матіца Словенска» на Закарпатті Габріела Бровді.

Цього разу у Середньому зібралося 53 учасники (рекордна кількість) з Ужгородського, Перечинського, Великоберезнянського, Воловецького, Мукачівського, Тячівського, Іршавського, Хустського районів, міст Ужгорода і Мукачева. Традиційно вони змагалися у трьох вікових категоріях: 1-а категорія – солісти-вокалісти та дуети віком до 10 років, 2-а категорія – солісти-вокалісти та дуети віком від 10 до 14 років, 3-я категорія – солісти-вокалісти та дуети віком від 15 до 18 років.

Журі, до складу якого входили голова обласної культурно-освітньої організації „Матіца Словенска” на Закарпатті Й.Гайніш, заступник начальника управління культури Закарпатської облдержадміністрації В.Марюхнич, провідний спеціаліст відділу мистецьких навчальних закладів управління культури облдержадміністрації В.Фролова, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Л.Ленарт, завідуюча вокально-хоровим відділом Середнянської ДШМ, художній керівник народного вокально-хореографічного ансамблю „Словенка” С.Симочко та Юрай Платко – вчитель ЗОШ І-ІІІ ст № 4 м.Ужгорода з честю впоралося із своєю нелегкою задачею і винесло справедливе рішення щодо розподілу призових місць.

У 1-й віковій категорії перемогу святкувала Дарина Гузинець з Мукачвської ДШМ № 2. Друге місце посіли Катерина Немйо (Мукачівська ДШМ №2) і Анастасія Кунак (Великолучківська ДШМ). Третє місце у цій віковій категорії розділили Мілка Кузма (Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ст. №4), Віолетта Резуненко (Великолучківська ДШМ) і Юлія Кабацій (Великолучківська ДШМ).

У 2-й віковій категорії перемогла Наталія Кробинець з Воловецької ДШМ. Другі місця посіли Богдана Голінка (Мукачівська ДШМ № 2) і Станіслав Федак (Великолучківська ДШМ). Треті місця здобули: Юлія Бежинець (Мукачівська ДШМ №2), Домініка Воринка (Вишківська ДШМ) і Валентин Маліков (Тур’я-Реметівська ЗОШ І-ІІІ ст.). Серед дуетів у цій віковій категорії перше місце здобув дует у складі: Дешко Евеліна – Гопонько Катерина ( Мукачівська ДШМ №1) друге місце – дует у складі: Ковач Тетяна – Скворцова Жанна (Перечинська гімназія), третє місце - дует у складі: Газій Златослава – Райчинець Христина (Великолучківська ДШМ). У 3-й віковій категорії перше місце здобула Ніколетта Герцак (Великолучківська ДШМ), друге 0 Світлана Бобуська ( Великолучківська ДШМ), а третє місце посіла Христина Піріч (Тарновецька ДШМ). Серед дуетів перше місце у цій віковій категорії розділили дуети у складі: Товтин Романа – Тернущак Владислава (Тур’я-Реметівська ЗОШ І-ІІІ ст.) і Левчук Наталія – Ушакова Анастасія (Мукачівський гуманітарно-педагогічний коледж), друге і третє місця серед дуетів у цій віковій категорії не присуджувались.

Слід також відзначити велику роботу викладачів і концертмейстерів навчальних закладів, які готували учасників.

Переможці і призери отримали дипломи і грамоти, а також цінні подарунки та пам’ятні сувеніри від організаторів конкурсу. Подяками за участь і сувенірами були також нагороджені всі учасники конкурсу.

Оксана Ленарт, директор Середнянської ДШМ, для Закарпаття онлайн

18 травня 2012р.

Теги: словацький, Золотий соловей

Коментарі

учасник 2013-12-17 / 14:34:25
Богданка Голінка- ТИ СУПЕР!!!МОЛОДЕЦЬ!!!! НАЙГАРНІШЕ ЗАСПІВАЛА)

учасник 2012-05-26 / 00:40:30
Катеринка Немйо, ти молодець!!!!!! Ти Супер. Умнічка!!!!!!!

.............. 2012-05-21 / 22:43:59
Найгарніша,найкрасивіша,Мілочка!!!!!!!!!!!!!!!!Люблю тебе!!!!!!!!Ти милодець!!!!!!!!!Ти просто сонечко!!!!!!!!

учасник 2012-05-21 / 15:55:18
Мілочка Кузьма найгарніша з Ужгородської 4-ї школи Молодець!!!

учасник 2012-05-18 / 11:11:12
Хочу подякувати організаторам за продуману підготовку і чудове проведення конкурсу. Так тримати і надалі! Здоров"я вам, наснаги і подальших успіхів!

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини