ФК "Поляна" припиняє існування

Про це йдеться у листі вболівальників клубу, що надійшов на адресу сайту Закарпаття онлайн.

ФК "Поляна" припиняє існування

У 2011 році відзначалося 90 років створення першої футбольної команди на Свалявщині, йдеться у цьому зверненні. А вже 20 квітня 2012 року, на превеликий жаль, констатуємо факт «клінічної смерті» великого аматорського футболу на Свалявщині, до якої напряму причетні люди, які мали б навпаки всіма силами розбудовувати футбол та спорт загалом. І цих людей знає вся Свалявщина – це керівники району та міста.

...З розвитком футболу то створювалися, то зникали у Сваляві команди, міняючи назви та належність. Це „Братерство”, „Юніон”, „Духнович”, ФК „Команиця”, а у післявоєнний період – „Червона зірка”. В кінці 50-х кращі гравці були зібрані в колектив під назвою „Авангард”, який вигравав кубок і завжди був серед лідерів Найуспішніший злет „Авангарду” пов’язаний з початком   нового тисячоліття. Саме з призначенням головою райдержадміністрації Василя Ковбаски, а пізніше – Олександра Дідовича, при підтримці народного депутата Олександра Кеменяша та депутатського корпусу районної ради команді були виділені значні кошти. І результат не забарився. Керівники команди Микола Кіт та Семен Головнич з тренерами Василем Миговичем, Михайлом Кондрею та Олександром Губані зуміли об’єднати колектив у шестиразових чемпіонів, чотириразових володарів Кубка та шестиразових Суперкубка Закарпатської області. Клуб доволі успішно виступав і в аматорському Кубку України.

Однак, змінювалася влада, а із її зміною і відношення до спорту та футболу загалом, причому зміни ставалися в негативному руслі. Почало лихорадити славний «Авангард», але вчасно підставлене плече Івана Дрогобецького продовжило успішний виступ команди Свалявщини. Все ж таки «Авангард» зникає із футбольної карти Закарпаття та України, втім з‘являється нова команда  – ФК «Поляна», яка намагається продовжувати  славні традиції футбольного краю. В с. Поляна майже заново відбудовано базу для команди зі штучним майданчиком. Почалося будівництво сучасного стадіону. В м. Сваляві на стадіоні «Авангард» за фінансування Президента ФК «Поляна» збудовано сучасні роздягальні. За ініціативи та підтримки Дрогобецького І.І., а також ряду однодумців, постійно виділяються автобуси та кошти для поїздки вболівальників на ігри улюбленої команди.

Перші кроки в сторону знищення команди, на думку авторів листа, з‘явилися влітку 2011 року, коли своїм рішенням депутати та керівники міста віддали стадіон «Авангард» в оренду особі, яка для футболу нічого путнього не зробила і взагалі вже тривалий період часу не може визначитися який вид спорту підтримувати. Чому команда, яка з року в рік знаходиться в еліті футболу області, яка представляє та намагається прославити Свалявщину, має випрошувати стадіон «Авангард» у особи, яка для футболу ще нічого не зробила? – запитують автори листа. Чому наплювали на вболівальників, мешканців м. Сваляви та району, серед яких було багато осіб, які майже власними руками строїли стадіон «Авангард»?

20 квітня 2012 року під час наради в Свалявській РДА більшістю депутатів та керівництвом району було прийнято рішення відмовитися від підтримки, як моральної так і фінансової, футбольної команди «Поляна». Тому Президентом команди І. Дрогобецьким, під час планового тренування, гравцям та адміністраторам було озвучено рішення про припинення подальшого існування клубу. Однак, прийнято рішення дограти до кінця кубок Закарпаття.

У знищенні команди ФК «Поляна» автори звернення звинувачують голову Свалявської РДА Георгія Уліганинця, голову Свалявської районної ради Івана Гартавела та Свалявського міського голову Івана Ланя.

21 квітня 2012р.

Теги:

Коментарі

Підприємець 2012-04-26 / 16:50:35
Памятаю я тоті роки коли у руля Свалявського футболу був Кеменяш, Кіт, Головнич... як з нас підприємців дерли гроші як із сідорові кози...для так званого розвитку фотбулу в Сваляві... я одне не можу зрозуміти шо у нас в Сваляві крім футболу не має інших видів спорту таких як настільний теніс де Коля Рипкович майстер спорту, баскетбол валейбол де хлопці давно займають призові місця на терені Укїни, важка атлетика де біля 5 майстрів спорту діючих і це Свалявська молододь... а ФК Поляна ні одного районного гравця... Дрогобецький зумів знищити такий файний ФК Авангард який 6 років поспіль був непереможній і в якому гали виключно хлопці з району...а за оце шкода

Свалявський 2012-04-24 / 20:58:35
Ніяк не можу зрозуміти причетність Свалявського міського голови І.Ланьо до знищення ФК Поляна думаю це як завжди політичні ігри БЮТУ

Читатель 2012-04-23 / 11:58:36
Часть, безусловно, интересуется спортом, Но, большая часть молодежи, все равно, ничем кроме тусовок и смартфонов не интересуется.
Проблема даже и не в отсутсвии мест для тренировок - в СССР была хорошая программа пропаганды спорта. Сейчас этого нет. Поэтому, одним поддержанием на энтузиазме, спонсорстве, никак вопрос не решить.

Василь 2012-04-22 / 18:30:03
Молодь крім інету дуже любить спорт, особливо футбол, баскетбол. Але де їм тренуватися, коли все захоплено сучасними Пузирями

Читатель 2012-04-22 / 16:54:56
Много чего и от отношения к спорту зависит. Современная молодежь зависает в инет-кафе, клубах и т. д. Какой тут спорт, к сожалению? Увы...

Русин Вася 2012-04-22 / 12:25:20
Напевно будуть кататися на мотоциклах по футбольному полі, мало їм, що незаконно захопили і знищили людські ділянки на Чонках

не футболіст 2012-04-22 / 12:17:10
рішення сесії міськради від 24 червня 2011р №144 Передати громадській організації “СОЛЬВО-Ямаха ТІМ”,юр.адреса: м.Свалява, вул.Суворова,35”а”,кв.20 в оренду майно територіальної громади м. Свалява, а саме:окреме індивідуально визначене майно спортивного комплексу “Авангард”: футбольне поле та вбудоване приміщення роздягальні загальною площею 157,5 кв.м. будівлі літери Д. (джерело офіційний сайт Свалявської міськради http://svalyava.org)

*** 2012-04-21 / 22:28:52
ломать не строить

спортсмен 2012-04-21 / 14:39:28
спорт в закарпатті і так вже помирає а тепер вообще буде капец

Горнолыжник 2012-04-21 / 12:51:19
Ранее Свалявщина была в авангарде почти по всем видам спорта начиная от футбола.волейбола и горным лыжам.К сожалению нынешние руководители власти Свалявщины все пустили на самотек.Если бы не энтузиазм любителей спорта то на Свалявщине можна было бы поставить крест.Проведение открытого первенства Свалявского р-на по горнолыжному спорту в феврале этого года превратили в балаган а точнее в закрытое для депутатов района и членов их семей.Любителей просто кинули.

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини