Архієпископ Хустський і Виноградівський взяв участь у забороненому митрополитом Володимиром засіданні Священного Синоду УПЦ

Архієпископ Хустський і Виноградівський Марк (Петровцій) взяв участь у Священному Синоді Української православної церкви Московського патріархату, що відбувся сьогодні.

Архієпископ Хустський і Виноградівський взяв участь у забороненому митрополитом Володимиром засіданні Священного Синоду УПЦ

Цим самим було проігноровано лист Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Володимира до членів Синоду УПЦ від 17 лютого, яким він скасував засідання Священного Синоду УПЦ, призначене на 21 лютого 2012 митрополитом Одеським і Ізмаїльським Агафангелом.

"Скликання Священного Синоду УПЦ, відповідно до п. 3 розділу IV Статуту про управління УПЦ, відноситься виключно до компетенції Предстоятеля Української Православної Церкви (Місцеблюстителя)", – йдеться в листі першоєрарха УПЦ .... Призначене на 21 лютого цього року засідання Священного Синоду УПЦ суперечить в даний момент Статуту про управління УПЦ і є недоцільним, що і спонукало Нас прийняти рішення про його скасування. Про час і місце проведення наступного засідання Синоду Ми проінформуємо додатково", – сказано в листі, який підписав Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви Володимир.

Не зважаючи на заборону Предстоятеля УПЦ Священний Синод, зібраний сьогодні митрополитом Одеським і Ізмаїльським Агафангелом, прийняв рішення  звільнити "праву руку" Митрополита володимира Преосвященного Олександра (Драбинко), архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського, вікарія Київської Митрополії з посади голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ та з посади головного редактора офіційного сайту церкви та вивів його зі складу постійних членів Священного Синоду УПЦ.

Ініціатор проведення священного Синоду митрополит Агафангел відомий своїми різко проросійськими поглядами, відданістю патріарху Московському Кіріллу, а також своїм скандальним висловом "Львів – це наша Чечня!". Натомість усунутий Синодом владика Олександр (Драбинко) є палким прихильником української суті УПЦ.

У скандальному засіданні Синоду взяли участь митрополит Луганський і Алчевський Іоаннікій, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, митрополит Донецький і Маріупольській Іларіон, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Черкаський і Канівський Софроній, архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, єпископ Бердянський і Приморський Єлисей, єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, учора, 20 лютого Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира у лікарні, де він проходить реабілітацію, відвідав архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.

21 лютого 2012р.

Теги: синод, митрополит Володимир, Марк, Феодор

Коментарі

Християнка 2012-02-23 / 13:39:22
На українську православну церкву злетілися як круки промосковські попи в єпископських рясах. Ще (Слава Богу!!! Дай Йому Господи, довгі літа!) не помер Предстоятель, а вони вже дерибанять посади. Прибирають людей, яким довіряв Блаженійший. З такими діями недовго і до чергового розколу дійти. Народ не сліпий і не глухий - все бачить і розуміє. Як це так?!!!! Володимир не дозволяє збиратися Синоду, а вони вже самі вирішують що й і як роботи. ечатку Блаженійшого Агафангел вже фактично приватизував. Що буде далі? Молімося за здоров я Блаженнійшого і за Єдину УКРАЇНСЬКУ ЦЕРКВУ.

Гість 2012-02-22 / 15:22:58
Пак ти Вітю аж Християнин та бійся Божого суду, ане людським пужай. Айбо видко і ваші владики не бояться, що за тебе казати. А закарпатські церковні достойники все били з кагебічниками.

Адмін 2012-02-22 / 13:07:09
Ні, не здається. В такому разі вам потрібно би було подати до суду всі українські ЗМІ, які оприлюднили відповідну інформацію включно з листом Митрополита Володимира про заборону проведення цього Синоду...

Віктор 2012-02-22 / 12:04:25
А Вам не здається, що в такому разі ви повинні будете нести відповідальність навіть у суді за тезу про незаконність собору? Архієпископ Марк матиме на це право, як на підставі наклепу і на нього особисто і на Церкоовний інститут.

Адмін 2012-02-22 / 10:55:14
Віктору.

Ми володіємо всією повнотою інформації – не тільки з офіційного сайту УПЦ.

Васильович 2012-02-22 / 10:17:59
http://www.religion.in.ua/news/ukrainian_news/14738-keruyuchij-spravami-upc-arxiyepiskop-mitrofan-ostannim-chasom-diyalnist-vladiki-oleksandra-ne-zavzhdi-spivpadala-z-oficijnoyu-poziciyeyu-svyashhennonachallya.html

Віктор 2012-02-22 / 10:11:00
Як раз свідченням того, що законний цей Синод, є візит до Блаженнішого владики Феодора. Він йому там подав рапорт про відкриття монастиря у Ворочеві, що на сИноді і зробили.
Політизація Синоду на проукраїнське - промосковське крило є справжнім наклепом. Так як і при Філаретові у 1992 році - особисті проблеми використовують прив"язуючи політику.

ВІктор 2012-02-22 / 10:06:43
Адміну: Ви читайте офіційний сайт УПЦ. Синод зібрався у Блаженнішого перед своїм засіданням. Його забороняв не Блаженніший, як було подано у ЗМІ, а особа, яка і отримала належне на Синоді.

местный 2012-02-22 / 09:45:49
смута и заговор в "византийских традициях"...
бизьнисьмэн-патриарх Кирилл своего не упустит.

ІВАН 2012-02-22 / 09:12:46
Се не по-християнськи. При ще живому чоловікові, причому тяжко хворому, здетілися як вороння, як грифи - довбати його тіло. Шкода, що одним із круків був і закарпатський владика. Інше питання, що пішов із відвертими укрїнофобами, служити російському фашистові Агафангелові. Таки не по-хритиянськи се.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини