Закарпатські "Цімборики" - лауреати другої премії «Червоної Рути-2011»

З 17 по 20 листопада 2011 року в м. Києві проходили фінальні конкурси та Гала-концерт переможців ХІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона Рута».

Закарпатські "Цімборики" - лауреати другої премії «Червоної Рути-2011»

Це найпрестижніший музичний конкурс, присвячений видатному українському композитору Володимиру Івасюку, що дав визнання багатьом відомим співакам та гуртам України. Програма фестивалю тривала чотири дні і включала проведення 6 заходів у трьох концертних залах столиці. Гала-концерт переможців відбувся 20 листопада у Київському національному академічному театрі оперети.
У фінальних конкурсах фестивалю взяла участь рекордна кількість фіналістів – 850 молодих виконавців (солісти та гурти) з усіх областей України та АР Крим – переможців обласних відбіркових конкурсів, що пройшли по всій країні протягом 2010 року. Спеціально для участі у фестивалі молодими виконавцями України було створено і виконано близько 300 нових пісень українською мовою.

Фестивальні конкурси пройшли відразу в шести найпопулярніших музичних жанрах: поп-музики, сучасної танцювальної, рок-музики, акустичної та іншої музики. Вперше у програму фестивалю цього року введено жанр українського автентичного фольклору. Це справжня першоджерельна народна творчість за походженням матеріалу і його виконанням. В ньому було найбільше учасників – понад 566 осіб.

Серед кращих виконавців з усієї України, у фестивалі виступили і переможці Закарпатського обласного відбіркового конкурсу «Червоної Рути» в жанрі українського автентичного фольклору – самодіяльний дитячий «зразковий» фольклорний гурт «Цімборики» (керівник Наталія Шимша) управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради, який гідно представив рідне місто та всю область на всеукраїнському рівні.

Колектив подав на розгляд висококомпетентного журі 7 різнопланових пісенно-інструментальних зразків Мараморощини. Бурхливу реакцію глядачів викликала самобутня автентична музика нашого краю у виконанні: народного скрипаля-віртуоза Петра Бабича, сопілкарів Олександра Лучки та Вікторії Якоб, скрипаля-контраша Едуарда Прибуша, групи ударних інструментів Петра Лучки, Нелі Голубки, Федора Рущака, вокалістів-дримбарів Богдана Ботара, Євгенії Сарай, Руслани Голубки та Сільвії Драгули.

Пізно ввечері 19 листопада було оголошено результати, згідно яких гурт «Цімборики» став Лауреатом ІІ премії. Всіх учасників переповнили почуття радості і гордості, адже вони стали в один ряд з попередніми лауреатами, а це: Ірина Білик, Тарас Чубай, «ВВ», Андрій Кузьменко («Скрябін»), «Плач Єремії», «Табула Раса», Олександр Пономарьов, Руслана Лижичко, Віктор Павлік, «Піккардійська Терція», Юрко Юрченко, ЕL Кравчук, Ані Лорак, Наталя Могилевська, Катя Бужинська, «Гайдамаки», Катя Чіллі, «Танок на майдані Конго», «Тартак», «Мотор’Ролла», «Брати Гадюкіни», «Кому Вниз», Марія Бурмака, Сестри Тельнюк, «Брати блюзу», «Крихітка Цахес» («Крихітка»), Анастасія Кочетова (Еріка), Олена Кучер (Alyosha), Млада, «Даха Браха», «Кораллі» та інші, яких відкрила «Червона Рута».

Наталія Гаврилівна дала ряд інтерв’ю та підписала ліцензії з провідними телеканалами про надання їм права трансляції програми гурту. У вільний час діти відвідали історичні святині – Софію Київську та Києво-Печерську Лавру, де очистилися духовно та отримали наснагу до подальшої творчої роботи.
Гала-концерт переможців ХІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона Рута» можна буде побачити на Першому Національному телеканалі України 4 грудня 2011 р. о 18:30 год.

Начальник управління культури, молоді і спорту Хустської міськради
Володимир Власюк

 

29 листопада 2011р.

Теги: Цімборики, гурт, лауреати

Коментарі

НОВИНИ: Культура

16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
» Всі новини