В Ужгороді пройшов парад "найбільшого в Східній Європі флоту" (ФОТО)

У місті над Ужем з другої спроби відбулась "Ужгородська регата-2011"

В Ужгороді пройшов парад "найбільшого в Східній Європі флоту" (ФОТО)

Сьогодні, 5 серпня, після репетиції під назвою "Парад закарпатського флоту", що мала місце 24 липня, на річці Уж відбулась друга "Ужгородська регата". Цього разу підкорювати річку зареєструвались 17 плавзасобів, частина з яких була саморобними.

Реєстрацію пройшли такі судна:

1. "Уж Поліс Департамент" - поліцейське судно з командою "копів";
2. "Мечта Титаника" - "крижинка" із ескімосами та сніжною хатинкою;
3. "Тиса" - водяний велосипед;
4. "Автошок" - корабель-машина;
5. "Зины победительницы" - тепер "Зина" не тільки магазин, а й плавзасіб;
6. "Удар пелікана" - судно з соціальним підтекстом "не засмічуйте річку" та надувною качкою-пеліканом;
7. "Речные котики" - справжній військовий човен з командою бійців на борту;
8. "Напозерані доктори" - одне з найефектніших суден, на борту якого були уролог, проктолог, стоматолог та капітан - гумова жінка по імені Анжела;
9. "Швидка" - ще один екіпаж лікарів;
10. "Неутопимый" - відчайдушно боровся за те, щоб відповідати назві;
11. "Теория заговора" - корабель, де капітанами були 4 дівчат, а юнгою один хлопець;
12. "Вилами по воді" - судно з наймалодшими учасниками;
13. "Туристи" - пливли так, щоб роздивитись усі красоти міста над Ужем;
14. "Айвар + 2" - човен, на якому намагались втекти з в'язниці дуже небезпечні злочинці - пес Айвар і ще "якісь два";
15. "Ласточка" - байдарка, яка довела, що жінка на кораблі - це на щастя;
16. "Гладільна доска" - назва відповідала плавзасобу, капітан якого гордо гріб руками до фінішу;
17. "Говерла" - не гора, а байдарка.
 
На фініші всі судна зустрічали гарні дівчата з прапорцями, журі, ведучі та радісна публіка. Коли останній човен фінішував, адмірал Федір Шандор та контр-адмірал Сергій Денисенко наказали всім учасникам пвишикуватися біля своїх суден та пройти кілька обрядів. Спочатку всім слід було прокричати присягу "Закарпатському флоту присягаю!", а потім, щоб її підкріпити, всі учасники ставали на коліна та цілували прапор. Далі, як справжні моряки, всі ковтнули води з річки.
 
Перш, ніж перейти до нагородження, Сергій Денисенко зауважив: "Незважаючи на те, що деякі човни не допливли до фінішу, всі учасники добралися живими і здоровими, тому можна вважати, що "Ужгородська регата-2011" пройшла вдало, а Закарпатський флот -- найбільшим у Східній Європі".
 
Для оголошення переможців слово надали начальнику управління у справах молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Віталію Ерфану.
 
Тож, третє місце посіла команда "Зины победительницы". "Срібло" забрала команда "Говерла". А чемпіонами другої регати стала байдарка, яка перемогла й на першому запливі, - "Ласточка". Вона й забрала номінацію "Летючий Голландець - найшвидше судно". Номінацію "Веселий Роджер - найоригінальніше судно" вибороли "Уж Поліс Департамент". Найшвидшим судном серед соморобних стало "Удар пелікана".
 
По завершенню регати один з організаторів Федір Шандор розповів інтернет-виданню Закарпаття онлайн , що "основною метою акції було зробити ще одне веселе свято ужгородцям, продовжити традицію, показати, що по Ужу плавають кораблі, а не сміття, ну і звичайно ж, розбавити той депресивний клімат, який є влітку. Регата виправдала очікування, бо в нас є маяк, про який вже йдеться у "Вікіпедії", є чудернацький закарпатський флот, який в порівнянні з минулим роком збільшився на п'ять команд. Сьогодні ми прийшли до висновку, що не всі кораблі можуть плисти і їх треба випробовувати. Особисто для мене є показником те, що 90% минулорічних учасників брали участь й цьогоріч. Тому ми будемо продовжувати традицію сплаву по річці і будемо намагатися охоплювати якомога більше соціальних аспектів".

06 серпня 2011р.

Теги: регата, флот, судно

Коментарі

S 2011-08-08 / 11:35:00
Класно що ще один сплав. Але підозрюю що його також проведуть десь в 6 годин ранку, щоб ніхто не побавич :)

А чого вони там розсварились?

До речі ніхто не наїжджає на саму ідею. Ідея чудова. Всіх обурив той факт наскільки бездарно було проведено само дійство. Спочатку всім розтрубили що буде регата, будет регата, всі приходьте. Всі зібрались, прийшли, а регати ніякої нема. І ніхто не міг зрозуміти чи то вона так швидко пройшла, чи її відмінили.

Сказали що пренесли і буде потім. Всі сидять, чекають... а потім читають на Закарпаття Онлайн, що "регета вчора пройшла. Всім було весело".... Оце і обурило більше всього. Морочили, морочили людям голову і вийшов пшик. Регату побачили тільки учасники, їх родичі і випадкові перехожі. Це ще треба було додуматить провести в 5 годин п'ятниці, коли взагалі всі на роботі і не змогли би прийти якби навіть знали.

І заплив треба проводити на час. Пускати кожну лодку з інтервалом хоча б у 5 хвилин.

Година 2011-08-08 / 09:47:00
Я ні на кого не наїжджав - навпаки, радію тому, що в Ужгороді є люди які знаходять час щось робити.

учасник 2011-08-08 / 07:49:00
Година, 07.08.2011 14:15
- ти спочатку наїхав на організаторів, а потім дав пропозицію.
Невже ти не зрозумів, що Парад Закарпатського флоту, що відбувся на день Чеського побратима - відбувся тільки тому, що потрібно було провести цей захід. А ти бачив річку у той день?
Ви усі бачили річку у той день? Багато команд просто відмовились, і пішли лише ті, хто брав на себе відповідальність.
З іншого боку, якщо ти бачив судно "Полиция нравов", для чого його робили хлопці? щоб стояло у них у гаражі?
Ні, для того щоб зробити сплав.

Так от, після 10 дзвінків від інших учасників що виявили бажання було прийнято рішення.

Розумію, що є море незадоволених, бо останній сплав швидше розсварив організаторів, ніж приніс їм задоовлення.
Приклад і Павло Павлович, і пан Василь, і одуваник з Деци який навіть не прийшов.

За 10 днів має бути ще один сплав, але бажання ще раз сплавлятись все менше і менше.

До всіх - свято відбулось, з помилками та недоліками, але всі ми вчимось, як і течія річки, думки та сценарії змінюються.

Але як співають у пісні "Все буде добре" і "лиш би не було війни".

тому радійте останнім дням літа, і вже скоро осінь. А осінь то буде важкий період

Година 2011-08-07 / 14:15:00
Річ у тім, що регата робиться людьми, які звикли працювати на вузькі аудиторії - на поціновувачів квн, на клубних вечірках виступати, веселити людей на весіллях. А в організації свята для міста слід абстрагуватися від вузьких ЦА.

Мало хто помітив, але організаторами велася робота з журналістами, щось і людей опитували в фейсбуках.. та як слушно було зауважено, багато, дуже багато хто, ще не читає інет. Публікаціяв РІО, ФЕСТі, НЗ тощо значно б збільшила трафік.

І ще одне - дуже слушна думка, хоч і критиклива, але - пускати всіх з інтервалом 5-7 хвилин - було б крутіше для всіх і для глядачів, і безпечніше самим ходокам по Ужу, і журналістами, і фотографам, і рефері.

Працюйте і розвивайтеся.
Успіху.

Лёд тронулся. =)

S 2011-08-07 / 12:54:00
анонім, 07.08.2011 08:06 – Боже мій, ну тобі 12 років чи що? Ти хоч сам перечитував що написав перед тим як відправляти? Тут дорослі люди висловлюють свою думку, дають поради як зробити гонку ще кращою, а якісь "малолєтки-школьники" брєд всякий пишуть. Може у вас в вашій компанії десь на лавочці така чушня і виглядає круто, але серед дорослих людей це виглядає як повний брєд.

Васічка 2011-08-07 / 12:39:00
Я Царь!

Х 2011-08-07 / 12:32:00
Ой Васічка, таке до болю знайоме висловлювання типу " а слабо тобі". Я навіть знаю хто ти .

добрий 2011-08-07 / 11:31:00
анонс у фейсбуку це анонс для купки тих хто там тусується. може - для журналістів. якщо ви хотіли щоби прийшли журналісти і вас показали то ви цього досягли. якщо би ви хотіли щоби прийшов народ то треба було вивісити рекламу на відвідуваних сайтах як цей і в газетах.

Васічка 2011-08-07 / 11:31:00
Ой ну дурак ти, Стьопа!
Як то кажуть: "Іди ся полічи"
Люди хоть якось стараються для нашого коханого міста, а таким "контрацептивам", як тобі в інтересах тільки підісрати і покритикувати. А слабо тобі шось організувати путьове? А?

Степан 2011-08-07 / 10:52:00
В лікарні зарплату півтора місяця не платять, а Шандор з Чучкою "регати" влаштовують! Дурнів з людей роблять та й все, мерзотники Погорєловські!

моряк Папай 2011-08-07 / 10:10:00
Да 100 пудов! Там потенциал ого-го. Бомбовая придумка. Беречь и лелеять надо, раскручивать. А не гоблинов на перилах всяких ей в пику.

2011-08-07 / 09:58:00
Для S:
вже за 5 років, якщо хлопці не емігрують з Ужгорода, повірте - Регата буде і міжнародною і найбільшою у Західній Україні

моряк Папай 2011-08-07 / 09:51:00
Для S:

Да были анонсы то. Правда больше регаты как таковой, типа первой попытки. Потом как то смазалось, пятничный заплыв огласили почти меньше чем за сутки и реально в нете. Ну оно и понятно, там прогноз такой был да и прессы у нас ежедневной нет. Все по субботам в киоски приходит. Жаль, конечно, может народу и поболее было бы. Но пацаны - молодцом! Регата очень прикольная у них идея, а мелкие недоделки почистятся, главное чтоб парни не "переговрели" от наездом и подарков типа гномихи на парелах моста, что своей "красотой" весь праздник портит.

2011-08-07 / 08:06:00
S, 07.08.2011 01:41
Ти подивись на годинник. ти сидиш о першій ночі і строчиш. Ти хворий? У тебе проблеми зі здоровям? Від безсоння є ліки, заспокійливі. Може піди чайку попий.
Завтра о 8.30 прийом лікаря у поліклініці, на БАМі, якщо ти з Ужгорода.
Бережи себе, а так матимеш купу хвороб від злості.
А ще краще, допомагає зміна контрастів. Жара-Холод.
Купи собі лодку, і шуруй у річку.

S 2011-08-07 / 01:41:00
І до речі – треба було проводити не регату, а перейменувати і пускати їх хоча б з інтервалом у 5 хвилин. Щоб вони всі не за 15-20 хвилин пропливли, а хоча в годину-півтори всіх веселили. І засікали б реальний час, якщо вже хочеться змагання проводити.

Так у всіх програмах, де такі саморобні пристрої скачуть з трампліна у воду. Чи їдуть на швидкість. І всі можуть годину дивитись і насолоджуватись. А тут пропливли швиденько, хто не встиг – нічого не побачив.

S 2011-08-07 / 01:18:00
Тому що весь Ужгород тільки те і робить, що сидить на Фейсбуці :) На головній сторінці анонс був? Всім користувачам з українських Ай. Пи, Так? Щоби всі могли побачити анонс регати? :) Всі наші бабусі, жінки середніх років, чоловіки, ну просто всі сидять в Фейсбуці... Ви ще похваліться що був анонс на МySpace і газеті Вашингтон Таймс. Оцю газету точно весь Ужгород читає :)

Але регата дійсно вишла ідіотська цього року. Спочатку розтрубіли на весь город. Всі чекали, чекали і не дочекалися. Проїхали 5 лодок і все. Ще і гордо назвали "Репетиція "Парад закарпатського флоту"... Вже язик відсох якби сказали правду що була погана погода? Треба брехати про якусь репетицію?

А друга спроба ну це вже просто.... Нема слів. Так багато людей дійсно хотіли подивитись. А ці горе-організатори провели регату тишком-нишком, і побачили її тільки родичі учасників та випадкові перехожі.

doctor 2011-08-06 / 21:23:00
до 56....
- інформаціїя була в інтеренті. навіть на сайтах новин були анонси.
- на фейсбуці ціла група була.
- приєднуйтесь до нас

56 2011-08-06 / 21:14:00
Выпейте валерьянки, доктор, и не нервничайте.
Ну, буду теперь знать, что вы там между собой и для себя плаваете, а другим про это знать не надо.
Нi то нi, спитать-то можна.

regata 2011-08-06 / 21:14:00
усі кого забули повідомити, напішіть ваші номери телефонів, і давайте завтра зустрінемось під мостом коло спартака, та поговримо що і як робити.
завтра на 12.00

doctor 2011-08-06 / 20:14:00
Шановні ті хто під номерами чи буквами, задрав вже ваш підхід завжди бути незадоволеним. створіть власну групу, організуйтесь і покажіть як треба робити, або запропонуйте в коментарях конструктивну критику.
а то сикаєте жовчу...так то вам же у шкоду., подумайте про ваші нерви, та здоровя.

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини