Закарпатський ФДМ запевняє, що приватизація Боржавської вузькоколійки - рішення правильне і законне

Останнім часом у засобах масової інформації активно висвітлюються події, пов’язані із приватизацією вузькоколійної залізної дороги довжиною 15 км від станції Приборжавське до станції Кушниця Іршавського району.

Закарпатський ФДМ запевняє, що приватизація Боржавської вузькоколійки - рішення правильне і законне

Приватизацію цього об'єкта провело регіональне відділення Фонду державного майна України по Закарпатській області – орган, наділений повноваженнями здійснювати приватизацію майна держави на території нашої області.

Викликають здивування заяви місцевих чиновників Іршавщини, про ніби-то незаконність приватизації того, що залишилось від колись діючої вузькоколійки. І виникає риторичне запитання: - Де ж Ви були, панове, коли розкрадалась  колія, коли знищувалась будівля станції Бронька, пакгауз у селі Кушниця та зникав відрізок вузькоколійки довжиною 5 км від станції Довге до урочища Тросний?

Що стосується заяви голови сільської ради с.Довге, то хіба не помітно в селі багатьох приватних огорож та виноградників, які виготовлені з рейок вузькоколійки?

Можливо, приватизація не задовольнила чиїсь бажання по подальшому розкраданню рейок та насипу.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Закарпатській області у своїй діяльності керується виключно діючим законодавством України і суворо дотримується його, - повідомили Закарпаття онлайн з прес-служби Регіонального відділення Фонду державного майна України по Закарпатській області.

Приведемо  факти, які передували продажу вузькоколійки.

У процесі приватизації державного підприємства Довжанський лісокомбінат у 1993 році ця вузькоколійна залізнична дорога була вилучена із статутного фонду акціонерного товариства як майно, що не підлягає приватизації.

Згідно чинного законодавства таке майно залишається на балансах підприємств, які приватизуються.

Уже на той час залишкова вартість цієї дороги становила 0 (нуль) карбованців.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Закарпатській області отримало повноваження розпорядника цим майном тільки у 2006 році. І тоді ж було поінформоване акціонерним товариством, що вузькоколійка з 1993 року не експлуатувалась.

У червні 2007 року, з ініціативи регіонального відділення, була створена інвентаризаційна комісія, до складу якої ввійшли представники Іршавської районної ради та Іршавської райдержадміністрації. Комісією було встановлено, що довжина залізничної колії фактично становила 6 км 417 м, 2 км 578 м демонтовано, нестача колії на той період становила 6 км 5 м.

З метою відшкодування збитків державі, завданих неналежним утриманням акціонерним товариством ЗТ "Довжанський лісокомбінат" державного майна, регіональне відділення направило матеріали до судових органів. Однак Господарський суд Закарпатської області позовну заяву не  задовольнив.

Апелювання відділення до судів вищої інстанції закінчились теж безрезультатно. Більше того, судами було визнано, що балансоутримувач 15 км залізничної дороги, що пролягає від Приборжавського до Кушниці, взагалі відсутній. А з цього випливає висновок, що відповідальності за збереження державного майна ніхто не несе.

Піклуючись про те, щоб залізнична дорога не була повністю розкрадена, у 2008 році регіональне відділення Фонду державного майна України по Закарпатській області, як орган приватизації, приймає рішення про приватизацію цього об'єкта на аукціоні і звертається за погодженням до Закарпатської обласної державної адміністрації, Іршавської районної ради та Іршавської райдержадміністрації.

І тільки отримавши згоду органів місцевої виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, регіональне відділення включає вузькоколійну залізничну дорогу довжиною 15 км до переліку об'єктів, які підлягають приватизації.

Підготовчу роботу до приватизації цього об'єкта орган приватизації проводив із залученням представників органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Дотримуючись вимог законодавства про приватизацію, регіональне відділення висвітлює у центральній та місцевій пресі, на сайтах органів центральної і місцевої виконавчої влади всі етапи приватизації.

Одним із таких етапів є визначення вартості об'єкта державної власності, який буде приватизовуватись. Орган приватизації проводить конкурсний відбір незалежного оцінювача, публікує всі оголошення, що стосуються цього процесу у засобах масової інформації.

Перша спроба роздержавлення частини вузькоколійної дороги була невдалою із-за відсутності покупців. З цього випливає, що попитом цей об'єкт не користувався. А дорога псувалась все більше і ставала все коротшою.

Тільки у травні 2011 року повторний аукціон з продажу вузькоколійки завершився успішно. Але до продажу змогли запропонувати тільки 3 км залізниці, яка фрагментами розкидана в різних місцях району.

Державний бюджет України отримав від продажу дороги 410 тис 743,44 грн з урахуванням ПДВ.

Доречно зауважити, що за час роботи з об'єктом, регіональне відділення не отримувало жодних пропозицій щодо необхідності відновлення вузькоколійної дороги.
 

09 червня 2011р.

Теги: вузькоколійка, закон, ФДМ

Коментарі

Феєр 2011-06-09 / 23:27:00
Нам із братом тоже видиться що рішення правильне

Олександр 2011-06-09 / 20:04:00
Шановні колеги,
треба щось робити, бо таке "свинство" від ФДМ і можливо місцевої влади взагалі ужасає.
Думаю, що громадськість Іршавщини настільки зайнята процесом "виживання", що неможе відреагувати навіть на грабунок серед білого дня.
Колись Едмунд Еган писав, що русин, як худоба від вошей, без зовнішньої допомоги не зможе нічого вирішити.
Переконаний, що пройде небагато часу і будете думати яким чином відновити "Кушницьку Анцю" для хоч якогось поступлення коштів, наприклад від туризму, але буде пізно.
І бюджет серйозно "виграв" не там де треба.

Денис 2011-06-09 / 13:37:00
такаож цікаво знати від ФДМУ чому з демонтовани 583 рейок в 2007 році та переданих на зберігання в Довжанський лісокомбінат в 2011 році залишилося тільки 200 шт.? Якщо хтось поцупить курку -сідає на 3 роки - а за 383 залізничні рейки довжиною 9 м. та вагао 25 кг.погониий метр хто відповість?
Дивним чином в 2007 році ні Довжанський лісокомбінат ані ФДМУ не несли відповідальність за 15 км залізничної колії !!! - це попри те що якраз цей відрізок є найбільш привабливим для розвитку туристичної мережі - хто несе також за це відповідальність?

Денис 2011-06-09 / 13:30:00
Чому ФДМУ ігнорувало звернення Іршавської районої ради див док:http://zakarpattya.net.ua/ukr-news-83691-DOKUMENTAMY-po-prodazhi-vuzkokoliiky
Про передачу у комунальну власність а потім зверення про дотримання спеціальних умолв при приватизації??? Хто відмінив розпорядження кабмінку відл 27 червня 2003 року? Чи це нестосується ФДМУ?

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини