Мукачівці, які постраждали в автокатастрофі у Єгипті, розповіли подробиці трагедії

Як вже повідомлялося, у листопаді в Єгипті сталися автокатастрофи, в яких загинули, а також були травмовані і українці. Якась кара на цю туристичну Мекку. Тепер от звідти надходять повідомлення про напад акули, жертвою якої вже стало п'ять туристів. Та повернімось до автокатастрофи, в якій загинула ужгородка і було травмовано троє мукачівців. На початку цього тижня до редакції завітали приватний підприємець Юрій Луца з дружиною Оленою і розповіли подробиці.

Мукачівці, які постраждали в автокатастрофі у Єгипті, розповіли подробиці трагедії

Юрій Луца:
– В Мукачівській тур агенції "Екскурсія" ми придбали путівку в Єгипет на 10 днів. 10 листопада вилетіли зі Львова в туристичне містечко Кургаду, що розташоване на березі моря. Летіли три з половиною години. Отож, вже у готелі, де нас поселили, пообідали. До речі, в цьому містечку понад сто готелів. Поселилися ми метрів за 30 від моря. Температура повітря + 29 градусів, води – + 24. А сам готель, як ботанічний сад, нам дуже сподобалось. Нашу 5-річну доньку Катеринку ми мали можливість влаштували на певний час в дитячу групу, де за малятами наглядали вихователі, для дітей влаштовано спеціальний ігровий майданчик, ігри з ними проводив клоун.

Олена:
– Перші дні ми нікуди не їздили, купались, відпочивали. І поїздки були досить далекі – в Каїр, до єгипетських пірамід і ми не хотіли, щоб Катеринка втомилась. На п'ятий день нам запропонували екскурсію на острів у морі з лікувальними грязями біля міста Сафага і доставляють до нього на човні з прозорим дном. Це нас і підкупило, хоч екскурсія на трьох коштувала 105 доларів. Треба сказати, що дороги в Єгипті рівні, без поворотів. Ми купили в туроператора офіційно путівку, хоч наші ЗМІ потім повідомляли, ніби "ліву". У мікроавтобус нас помістилося 16 чоловік разом з шофером, із них – троє дітей.

Юрій:
– Як тільки поїхали, Олена занепокоїлась, шофер ніби не знав куди їхати, поїхав у один бік, потім повернувся і був якийсь збуджений. Хоч туристи з Росії, Білорусі сміялись, жартували, Олена ніби передчуваючи щось, почала молитися аби добре доїхали. Кілометрів за 10 до Сафаги раптом луснуло ліве заднє колесо, над яким я саме сидів. А швидкість була за 100 кілометрів на годину. Шофер почав гальмувати, але автобус занесло направо і він перекинувся, тричі перевернувшись у повітрі.

Олена:
– Запам'ятала, що я сама літала немов у невагомості. Але зі мною і Катеринкою ніби обійшлося, а Юркові пасажир, що сидів поруч, зламав праву руку в двох місцях. "Швидка" приїхала день за півгодини. Хочу сказати, що спец автомобіль облаштований за останнім словом, досі таких не бачила. У міста Сафага нам надали першу медичну допомогу, а потім повезли в шпиталь Кургади. Розмістили в палаті на двох чоловік, потім принесли ще ліжко для Катеринка. Ми дуже вдячні лікарям, персоналу, які дуже професійно і чуйно доглядали за нами. Юрію зробили операцію, як потім ми дізналися, коштує така понад 8 тисяч доларів. А з нас нічого не взяли.

Юрій:
– Потім ми подивилися, скільки коштувала наша страховка на 3-х чоловік. Замислилися – 71 гривню! Кожен думає: з іншими може хоч що статися, лем не зі мною. Я так думаю, на страховку не треба шкодувати, най ся краще не пригодиться, зате спокійніше. Нам порадили після повернення додому звернутися в турагенство за компенсацією. І справді, в "Екскурсії" нас запевнили, що як тільки одужаємо, можемо безплатно поїхати до Єгипту знову на 10 днів. Ми ще не вирішили, чи погодитись.

Микола Рішко,Мукачівська Ратуша

09 грудня 2010р.

Теги: Єгипет, автокатастрофа, туризм

НОВИНИ: Соціо

21:41
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 18
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 9
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
» Всі новини