СЕРГІЙ РАТУШНЯК: РОЗДВОЄННЯ ОСОБИСТОСТІ

Ми уже констатували соціологічний факт: більшість ужгородців хочуть бачити Ратушняка мером. Далеко не всі, але - більшість. Це їх право. Але, крім цього фундаментального права обирати, суспільство має право мати ще одне, не менш фундаментальне, право – право на інформацію. Аби уникнути звинувачень у суб’єктивному ставленні до його особи, цього разу говорити про Сергія Ратушняка будемо не ми. Сьогодні буде говорити сам Сергій Ратушняк

СЕРГІЙ РАТУШНЯК: РОЗДВОЄННЯ ОСОБИСТОСТІЦитати, що їх пропонуємо увазі читачів, лише мала дещиця з того, що говорив і писав Сергій Миколайович за час своєї публічності. Замахуватися на щось більше ми не мали ні часу, ні можливості, ні , зрештою, бажання. Але пам’ять людська – коротка. А тому багатьом нині, мабуть, буде корисним пригадати, що говорив Сергій Ратушняк скількись там часу назад. І порівняти з тим, що він говорив пізніше.

Не важливо, наскільки пізніше: чи через місяць, чи через рік, чи, до прикладу, вже через абзац-другий у одному і тому ж інтерв’ю чи черговому відкритому листі до чергового Президента.

Бо, на наше тверде переконання, люди, про яких в той чи інший період висловлювався Сергій Миколайович, майже не мінялися. Павло Чучка залишається Павлом Чучкою, Василь Петьовка – Василем Петьовкою, Погорєлов – Погорєловим, Різак – Різаком, Янукович – Януковичем і т. д. Не мінявся, власне, і сам Сергій Ратушняк. Просто, такого цілісного поняття як Ратушняк з його висловлювань скласти не можливо. Складається враження, що їх, Ратушняків, є, щонайменше, двоє. Чи більше. І кожен з них оцінює людей і обставини не реально, а залежно від настрою, погоди, пори року, політичної кон’юнктури чи власної адекватності на той чи інший момент.

Своєрідність цього моменту полягає лише в тому, що зараз вони говоритимуть одночасно...


*******ПРО ЛЮДЕЙ*******

*УСТИЧ
Новини Закарпаття 29.07.1996
Во-первых, у нас нормальные отношения с С.И.Устичем. Есть здесь свои проблемы. Есть черви, которые точат древо этих отношений. Я вам скажу, что Устич мне симпатичен. Считаю его эрудированным и очень способным человеком…

РІО 03.01.2004
Это такой с хронически гепатитной печенью, языком высунутим и дулей в окне посол.
…это нулевой человек, вообще он в негативе, ему нулей невозможно даже ставить

*ЧУЧКА І “ДЕЦА У НОТАРЯ”
РІО 31.05.2003
Що стосується Чучки, то його я вберіг, можливо неделікатно та вберіг для «Нашої України», для націонал-патріотів, і не дав скотитися до політичного банкрутства, якого він зазнав би, ставши мером.

РІО 14.02.2004
Павле Павловичу, Ваші заяви Товариства закарпатської інтелігенції, ваші вірші у збірці «Вичурки по-баранинськи», Ваше інтерв’ю у газеті «Карпатський голос» містять у собі стільки жовчі і ненависті до євреїв, угорців, словаків, турків, татар, росіян-загарбників, що мимоволі виникає запитання: «А чиї ж голоси Ви мрієте дістати на виборах, якщо з 37 національностей, які мешкають в Ужгороді, Ви ненавидите всіх, крім свого баранинського етносу. Вам терміново треба утворити Баранинську республіку, проголосувати за себе, як за її президента з резиденцією в «Деці у нотаря». Але результати виборів мене дуже цікавлять, бо я тоді точно знатиму, скільки в Ужгороді живе прихильників поранених у голову галицьких парламентаріїв націонал-фашистського толку, оскільки тільки такі і спроможні віддати за вас свої голоси.
РІО 07.09.2002
Це син і внук сексотів КДБ, з легкої руки яких були розстріляні десятки СПРАВЖНІХ націонал-патріотів, які в радянські часи виборювали незалежність: хто України, хто Підкарпатської Русі. На фоні цих сексотів Медведчук – ангел з крилами. Це гідний продовжувач батька в антирусинстві, який презентує корінне населення краю – русинів – як ідіотів і недоумків. Це успішний член „міському ВЛКСМ”, який звільняв людей з комсомолу, роботи і учбових закладів за те, що вони хрестили дітей, освячували пасхальні паляниці і т. ін. Це „успішний” підприємець, який декларує річного доходу 24 грн. І кричить про те, як за ці податки перетворить місто у „квітучий” рай, а на виборчу кампанію витрачає близько мільйона гривень. Це фігляр, який заполонив місто сотнями тисяч листівок з брудом, наклепами і брехнею на всіх претендентів. Цей претендентик – ганьба для міста, краю і України. Це один із тих заколотників у сьогоднішній міськраді, які не прийняли пропозиції з поповнення міського бюджету і реформування комунального господарства, а зроблене те саме в Мукачеві видається ними за геніальне ноу-хау „нашоукраїністів”. Навіть відмова виконати Закон України і призначити вибори в Мукачеві так само, як в Ужгороді, це суто „націонал-патріотичний” хід. Це чудовисько, яке, використовуючи кошти, вкрадені від краян вищезгаданими так званими „нашоукраїнцями” від торгівлі наркотиками в „Армагеддоні”, знаючи тяжке фінансове становище більшості земляків, хоче купувати бюлетені в день виборів за „черкаським” сценарієм. От це і є Ваш кандидат – П. П. Чучка.
...місто не буде очолювати опудало, яке на копійку нічого корисного, окрім для себе, місту не зробило.


Новини Закарпаття 29.07.1996
Почему мы должны радоваться заграничному? Вот есть у нас «Деца у нотаря», это ж прекрасно, это наше закарпатское, мне это импонирует.
РІО 15.06.2002
...на пільгових умовах... надав русинофобу п. П. Чучці (також депутат і заколотник ) оренду дитячого садка в Дравцях під “Децу у нотаря”...


*ПЕТЬОВКА
РІО 27.09.2003
–... Мукачево получило лучшего мэра за последние 50 лет.
РІО 20.03.2004
– Вибори в Мукачеві. Законно обраний мер – Василь Петьовка. За 50 років Мукачево ще не мало кращого голову міста. Я не тому це кажу, бо особисто йому симпатизую. Це його здібності і досягнення.

Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
...нехай розповість, на якій легітимній правовій підставі знаходиться в кабінеті мера. Він – нелегітимний мер... Він не має права знаходитися в кабінеті міського голови.
РІО 04.03.2006
Дійшло до того, що в кріслі мера Мукачева сидить людина з вулиці й кожним своїм підписом вчиняє діяння з ознаками кримінального злочину.

*ПОГОРЄЛОВ
РІО, за три дні до перевиборів мера Ужгорода 2002 року
…Погорєлов – один із кращих професіоналів в Ужгороді. Хотілося б, щоб цей професіоналізм мав не лише ургентне застосування (там прорвало - закрили), а й генерував шляхи для превентивних заходів і подальшого реформування. І в його програмі, діях я бачу ті шляхи, ті положення, які сам колись висував, ідучи на посаду мера. Ми дійшли до них незалежно один від одного.

Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
– Ну, найгірше ми нині маємо – це Погорєлов…
РІО 20.03.2004
…Хочу просто звернутися до мешканців обласного центру і до мера Погорєлова, який вважає себе головою міста.. Його психічний стан повинен відчувати на собі кожен ужгородець. Ще ніколи місто не було в такому жахливому стані. Ще ніколи ми не мали таких жахливих доріг. І хай припинить мер вирубку всіх дерев. …Хай би не по 300 земельних ділянок виділяв, щоб покласти гроші в кишеню, а 10-20, а інші б виносив на аукціон – і були б гроші на ремонт доріг. Дивує прокуратура, яка не реагує на це. Я, як мешканець і патріот, обурений цим нищенням.
Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
Вранці- хабарі, ввечері - феєрверки... І все:
більше його нічого не цікавить.
РІО 04.03.2006
В Ужгороді комунально-хабарницька зграя навіть утворила однойменний блок головного казнокрада і хабарника міста.

*РІЗАК
РІО 02.11.2002
У нас завжди були з ним нормальні стосунки. Ми не є і не були ні друзями, ні ворогами. Тут треба чітко розмежовувати моє ставлення до партії СДПУ (о) і до Різака.

РІО 11.06.2005
Медведчук і його партія очолювали кримінально-терористичний і репресивний режим в Україні. На Закарпатті це робилося руками Різака. Тисячі поламаних доль, відібране здоров’я, бізнес, робота, майбутнє, свобода. За всім цим стоять СДПУ(о), Медведчук і Різак.
– Що стосується політичного діяча Різака, то його є за що й розстріляти. Він знущався вдосталь над людьми. При ньому були здирництво, казнокрадство, хабарництво, тотальна контрабанда.
...тут така низка злочинів, що, чесно кажучи, аби через м’ясорубку пропустили – і то було би мало.


*СЛОБОДЯНЮК
Новини Закарпаття 9.12.1995
І нарешті Сергій Слободянюк.
Сергію, ти не бог і не ідеал. Як і всі ми. Але я знаю тебе і вірю тобі. І якщо б мене запитали, з ким би з кандидатів я пішов у розвідку, я би відповів не роздумуючи: „Із Слободянюком!” Ти можеш використати міцне слово, але завжди слухаєш і допоможеш.Ти не скривдиш з екрана телевізора і не обіцяєш до 2-го січня по скатерті-самобранці, ніколи не продаси і не вдариш у спину. Для тебе і українець, і росіянин, і угорець, і циган – однакові браття і друзі. Ти до болю в грудях і сліз в очах уболіваєш за Ужгород. І тому я вірю тобі. І тому зі своїми друзями і сім’єю піду на вибори і віддам свій голос за тебе.
Сергію – ти наш кандидат!
Ми віримо тобі!

РІО 26.10.2002
Аж тут новина – новий губернатор Іван Різак призначив керівником туристичного управління ОДА Слободянюка. Чим керувався Різак у такому виборі – залишається загадкою, бо туристичний досвід Слободянюка вичерпується хіба що турпоходом у восьмому класі до Невицького замку.
Старий Замок-Паланок 16-22.06. 2005
– Вони дуже погано кінчать.
– Кого конкретно маєте на увазі?
– Ну, оцих афганців контужених. ... Глашатаї! Цапи, ублюдянюки, інші козли!

*ЯНУКОВИЧ
РІО 03.01.2004
... у нас с «донецкими» всегда были хорошие, теплые отношения.
(...) Что касается Януковича, то он черное и белое, как раз фигура космополитная… …Он реальный человек. ... Он очень коммуникабелен, интересен в общении. Видимо, экран искажает его привлекательность человеческую. Он благороден и в жизни.. Янукович – хозяйственник, оказался в тяжелом регионе. Он в согласии с бизнесом, он в согласии с политикой, он в согласии с бомжами и с академиками. Он как раз и есть третья сила.

Без коментарів. Нині Сергій Миколайович уникає говорити на цю тему. Чи не тому, що колишня його”регіональна” фракція у міськраді повним складом перекочувала в “народну”? Разом зі своїми “регіональними” партквитками...

*ЛИТВИН
РІО 19.06.2004
... політичні проекти під Литвина, Кирпу і т.ін. – це копіювання путінського анклаву «Єдиної Росії», але з проекцією для України на 2006 рік.

Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
...от тепер Литвин довірив мені очолити на Закарпатті його Народну партію. І закарпатці довірили...
…Ця партія, на відміну від ста двадцяти інших , має лідера – яскравого лідера-державника Литвина, рівного з яким як із політиком верхнього ешелону нині просто нікого немає.




*******ПРО БІЗНЕС*******


РІО 27.09.2003
На сегодняшний день скажу смело: быть честным и мыслить чисто государственными мерками – это роскошь, которую может позволить себе не каждый. И поэтому мы должны не только с терпением, но и с уважением относиться к людям, которые смогли нажить деньги и благосостояние. ...Не секрет, что многие состояния были заработаны на несовершенстве законодательства. Но я бы не стал за это людей оскорблять. Они воспользовались моментом. Это говорит о пытливости их ума, деловой изворотливости. Они без сомнения, были лучшими. Ведь не удивляет то, что все конгрессмены в Америке, – люди богатые, что все члены палаты лордов в Англии тоже не из бедняков. Нас это не удивляет и не раздражает потому, что это там, у них, а здесь вдруг мер – мультимиллионер. У нас под боком, под носом… Раздавить, уничтожить. Что поделаешь – такова психология совка. И ее, на мой взгляд, надо в себе искоренять. Необходимо понять: сегодня один богатый человек, завтра – десять, послезавтра – сто и, глядишь, в принципе все общество станет богатеть. Это нормальная тенденция. У подобных людей нужно учиться, их надо ставить в пример. А ни в коем случае не преследовать и не оскорблять, не унижать, потому что эффект будет более чем печальный.

*ПРО ФІРМУ “БАРВА”
Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
...коли одній фірмі, а фактично директорові фірми „Барва” на прізвище Балога віддається цілий регіон – це латифундія! Це рабовласницький лад!
РІО 15.02.2003
Ви знаєте, в класичному марксистському розумінні політики як концентрованого виразу економіки серед закарпатського депутатського корпусу є три класичні політики – Ратушняк, Балога, Кеменяш. Їхні капітали розміщені в області, працюють у області, заробляють на них і конкретні краяни й бюджет краю. Лозунг американської економіки «Що вигідне Дженерал Моторз – вигідне всій Америці» в нашому варіанті працює як «Що вигідне бізнес-структурам Ратушняка, Балоги, Кеменяша – вигідне Закарпаттю й Україні!»


*ЗАКАРПАТТЯ В КОНТЕКСТІ ВЛАСНИХ ІНТЕРЕСІВ
РІО 02.03.2002
І коли хтось рахує комусь капітали, хочу наголосити, що не вивіз за кордон і жменьки закарпатської землі, жодної гілки лісу. ...А зароблені гроші привіз і вклав сюди, на Закарпаття
РІО 27.09.2003
После этого я увидел, что уклон в сфере экономики падает в сторону экспорта сырья. Я не мог остаться в стороне. Тем более, что уже обладал каким-то первоначальным капиталом, с которым можно было себе позволить осуществить как закупку сырья, транспортировку, так и презентацию чиновникам, от которых кое-что зависело. Будем так говорить. Это раз. И с другой стороны – это близость Венгрии, Словакии, а значит – и Западной Европы, что позволяло мне обладать достоверной информацией об маркетинге и конъюнктуре рынка.
– Если можно – конкретнее?
Куда уж конкретнее: если, допустим, здесь арматура стоила 60$, то там – 200$... Если здесь дизельное топливо можно было брать в неограниченном количестве по 120$ за тонну, то там можно его спокойно продать за160$. На этой разнице конечно я работал. И не прогадал: потому что удалось заработать первый миллион долларов…


*ПОЄДНАННЯ ВЛАДИ З БІЗНЕСОМ
Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
– Чи можна, на Вашу думку, відділити владу від бізнесу?
– А нині бізнес і влада – це одне ціле!
– Але чи можна їх розділити?
– Звичайно!
(...) Бізнес із владою повинні бути розділені

Трибуна 01.11.2003
– Згідно з законом, ви не повинні поєднувати підприємницьку діяльність з виконанням обов’язків державного службовця…
– А хто суміщує? Нехай спочатку дадуть юридичне визначення засновництва. Засновник – це власник. Адже я не підписую бухгалтерські документи, безпосередньо не керую, не сиджу там зранку до ночі, не вирішую виробничі та кадрові питання.

Новини Закарпаття 29.07.1995
Что такое синдикат Рио? Это монстр, мощнее которого нет в области. Я его создал, я его идеолог, я генератор всех идей.
«Я не по-совместительству, а был есть и буду стопроцентным владельцем не концерна, а «Синдиката -Рио», в котором создал 40 структур.




*******ПРО ПОЛІТИКУ*******


*ХТО ПРИВІВ ДО ВЛАДИ СДПУ(О)
РІО 27.09.2003
Кто дал право партии с 5,7% водрузиться на голову государственной власти и провозгласить себя партией власти? Это именно те, кто считает всю страну за стадо…

РІО 03.01.2004
Я человеку (Медведчуку – упорядн.) после неудачных попыток его дал путёвку в жизнь.
РІО 02.02.2002
Хочу нагадати Медведчуку, що в 1996 році моє невисування по Іршавському виборчому округу дало йому, а згодом і всій фракції, змогу увійти з вулиці в парламент.
РІО 31.05.2003
...за те, що свого часу дав Медведчуку стати депутатом на Іршавщині (після двох його невдалих спроб у Києві), думаю, міг би розраховувати...


*ПОМАРАНЧЕВА РЕВОЛЮЦІЯ
Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
І от ми йдемо, аби втілити ідеї Майдану...
РІО 4.03.2006
Ми зобов’язані не просто підтримати, а ВРЯТУВАТИ світлі й потужні ідеї МАЙДАНУ.

Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
...Морквяний переворот, який названо Помаранчевою революцією...

*ПОЛІТИЧНА ОРІЄНТАЦІЯ
Трибуна 01.11.2003
– Чому ви раптом вирішили змінити свої політичні уподобання – залишити більшість та перейти до опозиційної «Нашої України»?
– Моє членство в так званій більшості – така ж формальність, як і членство Плюща в «Демініціативах», що входить до більшості. Головне не місце, а публічна позиція й голосування. За своє голосування мені не соромно. У мене були певні вагання раніше. Але прийшов час, коли я відкинув дріб’язкове й персональне задля досягнення вищої мети – недопущення перемоги кримінальної влади, повернення влади дійсно патріотичним силам, заради того, щоб почали нормально жити в нормальній державі, ім’я якій – Україна. Адже незаперечний факт, який визнають і члени більшості: за Президента Ющенка можна буде і жити, і працювати нормально, навіть перебуваючи в опозиції.
РІО 03.01.2004
При всей моей симпатии к Ющенко ошибкой были вход и двухмесячное пребывание (в фракції “Наша Україна” – упорядн.)
РІО 03.01.2004
– Ваше место в структуре Партии регионов?
– Я хочу быть частью, нужной, полезной обществу.
– Вы в партию вступите?
– Думаю, что вступлю, если возьмут.
– Можно ожидать, что это ваш последний фракционный переход в этом парламенте?
– Думаю, что да.
Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
...от тепер Литвин довірив мені очолити на Закарпатті його Народну партію. І закарпатці довірили...


*ПРО БУДІВНИЦТВО БОЗДОСЬКОГО МОСТУ
Новини Закарпаття 29.07.1996
– Я полностью закончил в мае финансирование моста, о котором много лет мечтает город, - это Боздошский мост, который позволит разгрузить город от грузового транспорта, в том числе и международного.

Без коментарів. Боздоський міст завершили споруджувати восени 2005-го




*******ПРО ХАБАРНИЦТВО*******


Трибуна 23.08.2005
Казнокрадство, хабарництво й корупція зацвіли новим, буйним квітом. Наше Закарпаття яскравий цьому приклад.
РІО 04.03.2006
Буйним квітом цвітуть казнокрадство, хабарництво, здирництво і контрабанда.

РІО 02.03.2002
– Вже не приховую, що на реалізацію бажання працювати моїм капіталам на Закарпатті йшли величезні хабарі – сотні тисяч доларів…
- Ви зізнаєтеся в даванні хабарів?
- Я не хочу вдаватися в ці подробиці, вони помруть разом зі мною…
РІО 27.09.2003
...уже обладал каким-то первоначальным капиталом, с которым можно было себе позволить осуществить как закупку сырья, транспортировку, так и презентацию чиновникам, от которых кое-что зависело. Будем так говорить.




******* НАЦІОНАЛЬНА ТОЛЕРАНТНІСТЬ*******


РІО 27.09.2003
Коль скоро я представитель славянского мира и считаю себя его достойным сыном, не делая особого различия между украинцами, белорусами, русскими и даже татарами и евреями, которые всегда были членами славянского общества и которые здесь никогда не угнетались, не подавлялись и не истреблялись физически…

РІО 14.02.2004
Коли дехто звинувачує український політичний істеблішмент в антисемітизмі, хочу їх запитати : «А скільки українців у Ізраїльському парламенті (тобто кнесеті) проти наших понад 50 ортодоксів у ВР? І чи припустимо, в Ізраїлі можливе володіння понад 80% ресурсів держави слов’янськими партійно-кримінальними угрупованнями? В Україні треба не висмикувати окремих авторів-антисемітів, а голосно говорити про галопуючий, зухвалий, безкарний і понад цинічний сіонізм, де представниками народності, яка становить 0,5% від усього населення, належить 85% влади і ресурсів у державі Україна.»




*******СТАВЛЕННЯ ДО ЛЮДЕЙ*******


РІО-інформ 15.05.1996
А народ мій любимий і багатостраждальний...
Новини Закарпаття 29.07.1996
Мы перестали отдавать людям деньги, оказывать помощь, получая от этого удовлетворение. Мы забываем о ценностях отца и матери, уважении к старшему… А ведь это нормальные человеческие ценности, к которым мы можем вернуться только благодаря своему экономическому процветанию.

Новини Закарпаття 29.07.1996
Потому что я хочу чтобы этот город становился все более дорогим, вытесняя неспособных и, поэтому бедных. ... Не секрет, что жизнь в центре Парижа гораздо дороже, нежели за 50 километров в провинции. Этот пример вызывает у нас восхищение. Почему все шли в город? Потому, что здесь давали бесплатную квартиру, бесплатное тепло, бесплатный транспорт. Милый мой, возвращайся ты в село, покупай корову, выращивай лук, картофель – мы будем покупать у тебя, ты будешь кормить город, а мы будем оплачивать твой труд, если ты в состоянии выжить. (...)
Люди приходят и говорят: мы за Вас голосовали. Они считают, что я каждому из них должен подарить 5 тысяч долларов, подарить квартиру, купить машину, вдовам привести мужей домой и вытереть всем детям задницы. (...)
Я должен прийти к нему домой и вытереть ему задницу…




*******ПРО ПОЛІТИЧНУ ПЕРСПЕКТИВУ*******


Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
– Ви вважаєте себе за політика загальноукраїнського чи обласного рівня?
– Я знаю своє місце і дотримуюсь субординації. Всеукраїнський рівень – навіщо воно мені потрібно? ...Не треба всім лізти „впереди планеты всей”

Новини Закарпаття 29.07.1996
Кор.: - Сергію Миколайовичу, як ви себе уявляєте років через … десять?
Ратушняк: - Лет через десять? Это жутко подумать, что я себе представляю. Это будет либо крупная политическая, либо финансовая фигура. И не только в Украине, но и в СНГ, Европе тоже. Я потяну на это. Я для себя еще не сделал выбор. Посмотрим.


******* КРИТИКА ПРЕЗИДЕНТА*******

РІО 02.03.2002
Були ще деякі помилки: я дозволяв собі висловлювати претензії до Президента. Цього теж не можна робити, навіть якщо вважаєш себе правим, адже Президента обрав народ і цей вибір слід поважати. Слабкі регіони не мають права на вибрики неделікатності у відношенні до Києва. Ми дотаційна область і повинні бути вдячні центру за фінансову, гуманітарну чи будь-яку іншу допомогу, яку постійно відчуваємо. Взяти ті ж катастрофічні паводки останніх років.

Без коментарів. Нині рідко який виступ Сергія Миколайовича обходиться без “наїздів” на Президента. При Кучмі він був скромніший і спокійніший...




*******ПРО ПАЦИФІЗМ*******


Старий Замок-Паланок 16-22.06.2005
Я – ліберал і пацифіст.

РІО 03.01.2004
– А дробовик, который вы возили в своём джипе, до сих пор ещё там?
– У меня есть оружие и я езжу с оружием, а каким – ну какая разница.




*******НА ЗАВЕРШЕННЯ – ПОРАДА. СОБІ ВІД СЕБЕ*******

РІО 20.03.2004
Воля – це ВЕЛИЧ Господня, – це дар від Бога. Вона, як і любов, і сам Творець. Тому не шукайте його в храмах пройдисвітів і сексотів. Якщо він є – то лише в самому собі. Раб же шукає його в посадах, партквитках і рахунках. Це нагадує „ароматическое величие разлагающегося трупа на навозной яме”... Вільним треба стати спочатку самому.
19 березня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини