Українсько-словацька міжурядова комісія говорила про аеропорт "Ужгород" та залізничне сполучення між Закарпаттям і Кошицями (ФОТО)

Під час продовження стратегічної сесії «Транскордонне співробітництво в Україні: досягнення та виклики» фахівці розглянули ряд важливих, зокрема для Ужгорода, питань.

Українсько-словацька міжурядова комісія говорила про аеропорт "Ужгород" та залізничне сполучення між Закарпаттям і Кошицями (ФОТО)

На рівні співпраці між містами, зокрема Ужгородом, Михайлівцями та Кошицями, реалізовується багато проектів у сфері культури, спорту, освіти, охорони здоров’я, екології та соціальній сфері, але є питання, які можна вирішити лише на міжурядовому рівні. Це і розвиток діючих міжнародних пунктів пропуску на кордоні зі Словаччиною, будівництво нових пунктів, вдосконалення прикордонно-митного контролю. Окремо можна виділити питання розвитку транспортної інфраструктури, а саме функціонування аеропорту «Ужгород», залізничного сполучення між Ужгородом і Кошице, капітальних ремонтів доріг по обидва боки кордону. Над такими питаннями і працює міжурядова комісія.

Сьогоднішнє засідання розпочали із виступу першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслава Негоди. Він зазначив: «Співробітництво зі Словаччиною набуває все більших масштабів. Це взаємовигідна співпраця, основний ідентифікатор – економіка. За результатом торгівлі товарами та послугами між нашими країнами у першому півріччі 2018 року загальний товарообіг становить 771 млн. доларів. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то маємо ріст на 204 млн. доларів, або на 36%. Ця динаміка свідчить, що наші економічні стосунки динамічно розвиваються, активно зростають обсяги словацьких інвестицій в економіку України».

Також В’ячеслав Негода наголосив, що потрібно спільними зусиллями якомога швидше відкрити повітряний коридор, що з’єднуватиме Україну та Євросоюз, підкреслив важливість підтримки словацької сторони у повноцінному функціонуванні аеропорту «Ужгород».

У засіданні також взяли участь заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Мірослав Мойжіта, державний секретар МВС Словацької Республіки, голова словацької частини комісії Рудольф Урбанович, директор департаменту прикордонної поліції Управління прикордонної поліції і поліції у справах іноземців МВС Словацької Республіки Ладіслав Хабречек, директор департаменту матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури ДФС України Андрій Рахуба, директор митного департаменту фінансової служби Словацької Республіки Роберт Носіян, заступник директора департаменту державних інвестиційних проектів та підтримки розвитку, начальник відділу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Ганна Бєлоколос, заступник начальника Закарпатської митниці ДФС Микола Ясевич тощо. 

Під час засідання комісії загалом обговорили питання добросусідських відносин, захисту навколишнього природного середовища, Програми прикордонного співробітництва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна», галузі туризму, розвитку транспортної інфраструктури, підтримки культурних зв’язків тощо.

27 листопада 2018р.

Теги: комісія, аеропорт, сполучення

НОВИНИ: Соціо

16:23
На Закарпатті торік із загального обсягу вирощених зернових та зернобобових культур 69,6% займає кукурудза, 26,1% – пшениця
11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 38
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
» Всі новини