Москаль відправляє свого заступника Петіка у відставку

Заступник голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля Олександр Петік буде звільнений 12 березня, після того, як вийде з відпустки. Про це у соціальній мережі Фейсбук повідомив голова Закарпатського обласного підрозділу ВГО "Ніхто Крім Нас" Михайло Куцкір.

Москаль відправляє свого заступника Петіка у відставку

З його слів, це стало відомо за наслідком зустрічі з Г.Москалем, у якій взяли участь Михайло Куцкір, голова ЗТО УСВА Віктор Югас і заступник голови ЗТО УСВА Роман Маляр. "Генадій Генадійович попросив ще раз пробачення за свого підлеглого і ...довів до нас, що цього пана Петіка ні одна область не хоче брати на роботу".

Інформацію про звільнення в у Фейсбуку підтвердив і сам О.Петік: "Сьогодні Директор департаменту інформаційної політики Закарпатської ОДА Ярослав Галас у телефонній розмові підтвердив мені, що Голова Закарпатської ОДА Геннадій Геннадійович Москаль прийняв ультиматум від «тройки» представників ГО «Никто Кроме Нас» («НКН»), в якому «НКН»-івці вимагали вибачень від нього та мого звільнення з посади Заступника Голови Закарпатської ОДА. Жодного розслідування, суду, застосування статті 277 Цивільного Кодексу «Спростування недостовірної інформації» не було.

В останнє щодо моєї долі «тройка» офіцерів КГБ ухвалювала рішення у 1985 році – коли мене виключили з університету та з комсомолу «за незрелые политические высказывания и взгляды»."

З його слів, йдеться про конфлікт, започаткований лютому 2018 року, коли "на нараді, присвяченій пам’яті полеглих учасників бойових дій на територіях інших держав, я заявив, що за Афганську окупаційну війну нам усім слід вибачитись, а зовсім не прославляти її як «подвиг». На що керівники «НКН» на Закарпатті відреагували агресивно, відмовляючись від такого трактування подій та називаючи себе «героями Війни в Афганістані». Хто оголосив їх героями – невідомо, адже відповідних нагород «герої» не отримували.

Це збіглося із публікацією моєї дружини-журналістки, яка розмістила матеріал про заяву прокуратури України щодо підозри керівництву «НКН» у переховуванні зброї, з якої вбили майданівців у лютому 2014 року.

Саме за все це «НКН»-івці зажадали вибачень і мого звільнення. За те, що назвав війну в Афганістані окупаційною, її учасників – жертвами, та за те, що моя дружина поширила заяву прокуратури про підозру «НКН»-івців у вчиненні злочинів проти майданівців".

На думку О.Петіка, "ГО «НКН» це організація, яка нібито об’єднує ветеранів війни в Афганістані, але водночас не приховує своєї співпраці із російськими військовими. Керівництву «НКН» прокуратурою України висунуто офіційну підозру у вчиненні тяжкого злочину – допомозі бійцям «Беркуту» у переховуванні зброї, з якої 19-20 лютого 2014 року розстрілювали майданівців...

Представники «НКН» причетні до зривів українських акцій в Донецьку у 2013, розриванню українських червоно-чорних прапорів...

Народний депутат Володимир Ар'єв наводив дані про деяких «НКН»-івців як «кротів» Захарченка на Майдані.

В соціальних мережах, як ви можете побачити на знімках нижче, видно що деякі прихильники «НКН» активно підтримують Владіміра Путіна, прославляють імперіалістичну політику СРСР, публікують зображення «ґєорґієвскіх» стрічок та підтримують «дружбу» із представниками т. зв. «русинського» сепаратистського руху на Закарпатті."

"Хочу сказати лише одне – я нікуди не йду. На Кіровоградщині, Луганщині, Закарпатті я працював тільки на український народ. Йому я і буду служити.

З посади вільної людини мене ніхто не звільнить, окрім мене самого, якщо я зраджу власним принципам.", - написав О.Петік.

Олександр Петік був призначений заступником голови Закарпатської ОДА - керівником апарату ОДА у серпні 2015 року. До того він працював керівником Сватівської районної військово-цивільної адміністрації Луганської області та головою Кіровоградської ОДА.

05 березня 2018р.

Теги: Петік, Афганістан, звільнення

Коментарі

Валерий 2018-03-08 / 19:17:30
пенсіонер 2018-03-08 / 12:13:59

Рассказываю. Могу только за Кировоград говорить. Восстановил храм в Новоархангельске - привлек частного инвестора. В 2014 снарядил 3 батальйона территориальной обороны - оружие дало Минобороны, но всю снарягу, еду и т.д. собирали с бизнесменов по области. Хрен бы чего те бизнесмены (скорее - маленькие олигархи) дали если бы их не напрягал или не убеждал губернатор. Насчет конфликта с Правым Сектором - никаких правосеков там небыло, а была кучка отморозков-рейдеров которые напали на НПЗ, украли наличку из сейфа. Петик лично руководил операцией по нейтрализации. Начал ремонт больницы для психов - опять таки частные инвесторы. Кировоград больше всего помощи послал Славянску - опят таки напряг местных олигархов Березкина, Тарасова и остальных. Они же и покупали дорогое снаряжение для армии, что бы быть у него в фаворе.

Что они получали взамен - не знаю. Но Березкин в результате начал Петика топить.

Ушел Петик тихо - сказал в армию. Там и оказался после выборов.

Были и негативы. Организовал марш нациков осенью 2014. На выборах в мае 2014 он скорее помогал Свободе, чем БПП. Хотя он как бы в стороне должен был быть - у него со Свободой даже конфликт был. Зажимал УПЦ - уж очень с раскольниками якшался да с греко-католиками.

Насчет работы "языком" - так все чиновники так делают. Это не хорошо и не плохо. Губернаторов назначает президент, они к нему и подлизываются. А вот облсовет выбирают люди.

Главное понять, что хорошего губернатора незаметно - он просто чесно распределяет бюджетные средства и следит за порядком. Пиаром занимаются депутаты.

Опять таки - мне он не шибко нравиться через излишний национализм - это раскалывает общество. Но и поливать его грязью ни за что не считаю правильным.

Если бы выбирал между Петиком и Москалем - Петик меньшее зло.

С Уважением.

пенсіонер 2018-03-08 / 12:13:59

до "Валерий 2018-03-07 / 13:23:15

А де Ви прочитали у мене, що Петік "нічого не робить"? Шановний, Ви щось не просто плутаєте, а свідомо вводити в оману.

Такі, як О.Петік, вічні "помічники-консультанти", якраз і працюють все життя "язиком" на своїх шефів для створення іміджу за державний кошт!
Яку "собачу будку", за словами П.Порошенка, О.Петік побудував за 55 років свого життя?
Так за що "Андрій 2018-03-06 / 18:23:35", до якого я звертався, хоче бачити його (чи таких, як О.Петік!) губернатором?

Валерий 2018-03-07 / 13:23:15
пенсіонер 2018-03-06 / 19:29:39
Та держ. чиновник хіба із свого кармана "допомагає", "опікується", "організовує"? - Та із вашого, "Андрій 2018-03-06 / 18:23:35", та інших платників податків "жеба"! Та це його робота!

Вы определитесь - либо он таки выполняет свою работу либо ничего не делает. А то Вы с начала пишите "ничего не делает", а потом "это его работа".

У меня свое мнение на счет его. Не все мне нравиться в Петике - в Кировограде был как-то слишком националистом - все по-украински да на украинский лад.

Но про афганцев сказал правильно. Они - жертвы. Им психологическая помощь нужна, а не земля или деньги.

К тому же если группа афганцев в форме приходит к кому то в кабинет и начинает двигать ультиматумы - не вижу отличий от Третьего Рейха и штурмовиков.

С уважением

Byby 2018-03-07 / 00:00:33
Ну якщо маскаль на всю крайіну гиркнув би на пЭтю ... пішов ти на ... То це було б більш виправданим , а він заодно отримав би психологічну сатисфакцію і його прихильників побільшало .
І хто знає чого так раптом ... петік почав так рити під маскаля ... Чи не того щоб його запримітили і призначили на місце замість ігена.?

Бабай 2018-03-06 / 22:19:37
По перше.Петік про афганців сказав правильно. Можливо не в тому місці і не в той час, але правильно. Хто такий Москаль Петік теж добре знає. Складається враження, що Олександр Владиславович давно вирішив покинути цю паралельну реальність, яку влаштував у Закарпатті Старий Мотлох Гена. От Петік і почав правду матку рубати, щоб Гена його відпустив.
По друге. Чого дивуватися, що Москаль стає на сторону проросійських? Ви не знаєте хто реально керує в обласній раді. Пояснюю хто. Ледида Сансанич, Русин Вітя антибіотик, банда Блюка і пара бандюків з Хуста. Всі ці депутати ховалися в Мадярщині, коли вмирала Небесна Сотня. Тепер ця банда керує вже Москалем, тому його ковбасить так, що скоро він і Президента Петю матом покриє на всю країну. Ісе Закарпаття, Діду!

пенсіонер 2018-03-06 / 19:29:39

Ось читаю щось подібне про держслужбовців: "допомагав АТОшникам, багатодітним родинам, опікувався лікарнями, дитбудинками сімейного типу... завжди нам помагав по організації фестивалів", - і розумію, що "гречка в люди" і надалі зробить свою справу на будь-яких виборах!

Та держ. чиновник хіба із свого кармана "допомагає", "опікується", "організовує"? - Та із вашого, "Андрій 2018-03-06 / 18:23:35", та інших платників податків "жеба"! Та це його робота!

Ділити - наука невелика, а ось самому чесно заробити та дати іншим роботу - з цим у нас велика проблема.

А ось обрати десь такого чоловіка нормальним виборцям - взагалі нереально, бо той з принципу не піде купувати "болото", яке до цих пір, розумію, у більшості.

Вуву 2018-03-06 / 18:45:32
Такий шалений дисонанс в коментарях ... Що виникає враження що ми дуже мало знаємо про цю особу ... Зрешто як і про інших заступників "прзначенців" маскаля .
А все тому що народ йіх необирає ... А призначають підкилимно по договорняку між всякими фракціями і каліціядами ... Щоб далі мож було жерти з державного корита.
А народ просто відсунули від цієйі справи (виборів заступиків) на бік подалі ... Щоб просто йім незаважали.
Ось мовляв , такий державний устрій.

Андрій 2018-03-06 / 18:23:35
Дуже багато робив в області, допомагав АТОшникам, багатодітним родинам, опікувався лікарнями, дитбудинками сімейного типу... завжди нам помагав по організації фестивалів у Рахові.

Шкода. Його б губернатором.

Патріот 2018-03-06 / 16:23:10
Петіка треба заставити відробити . І не де небудь, а на Лугащині ,на бувшій АТО навести порядок. Там треба міцне плече!

Гуд лак 2018-03-06 / 16:08:38
Най іде з миром. Не розумію, правда, чим конкретно він займався. Окрім видавання себе за великого інтелігента.

Антон 2018-03-06 / 14:29:14
Петік і патріот це дві несуміжні речі. Він засланий козачок, великий фахівець у всіх сферах, особливі заслуги у проведенні кадрової політики та навішуванні ярликів. Ось тепер нехай виплутається з того лайна в яке сам потрапив, бо яму вирив не одному.

ужгородець 2018-03-06 / 13:55:55
Не знаю що собою представляє Петік, але що старий Москаль уже з розуму вижив це факт.
Він лише закарпатців настроює одних проти інших. Старий мент провокатор.
в Закарпатті повинен бути місцевий губернатор, а не приблуда та ще авантюрист.
А те що обматюкав Супрун говорить лише про те, що це невиховане хамло. Закарпатці набагато толерантніші. До того ж Супрун проводить в життя політику Президента і Прем'єра, вона не є самостійним гравцем.

інсайдер 2018-03-06 / 12:09:42
Страшенно ганебна для Москаля ситуація. Наскільки мені відомо, у своїй зашореній боротьбі з Балогою він щільно зв'язався з Медведчуком. Аж постійно гостює в нього. Звідти й ноги ростуть. А що здає патріотів посібникам убивць Майдану, то програш влади як такої і страшна ганьба

Інштван 2018-03-06 / 11:22:15
сергій 2018-03-06 / 10:21:34

Кидь ви не вмієте читати, то подивіться хоча б заголовки публікацій Петікової жони - ні одної позитивної статті про Україну: https://vesti-ukr.com/author/m_petik/

Тільки матеріали типу "Бойцы АТО убивают родных из-за косого взгляда", про чорні списки книг, про скорий занепад України, "репресії влади" і т.д.

Газєта ВЄСТІ відома всім своєю проросійською позицією і заказушними матеріалами.

Маріна там - редактор новостєй, а Саша на Закарпатті - велікій патріот і державний муж!

пенсіонер 2018-03-06 / 11:09:45

до "сергій 2018-03-06 / 10:20:20"

Якщо володієте відповідною інформацією, то як би Ви прокоментували слова О.Петіка та відповіли на питання:

http://novzak.uz.ua/news/oleksandr-petik-u-zhytti-meni-kilka-raziv-dovodylosya-vse-pochynaty-z-nulya

«Після того працював і в газеті, і соціологом, і помічником народного депутата, аж доки по квоті «Свободи» в 2014-му мене призначили головою Кіровоградської ОДА.»

А саме:
1)О.Петік - член ВО»Свобода»? - Якщо ні, то чи він є їх прихильником і на сьогодні?
2) Вам відомі прізвища нардепів, у яких О.Петік працював помічниками-консультантами у періоди: грудень 2007 — жовтень 2012 та грудень 2012 — березень 2014 р.р.?

сергій 2018-03-06 / 10:21:34
Іштван 2018-03-06 / 10:18:57

Іштван, ти давай ссилку на матеріали жони Петіка, де вона пише щось проросійське! Якщо так взяти - у нас майже всі великі ЗМІ проросійські або олігархічні! давай по матеріалах!

сергій 2018-03-06 / 10:20:20
пенсіонер

Я погарячкував, перепрошую. Вся ця влада не варта того, аби сваритися!

Але я відстоюю свою думку - і щодо Порошенка, і щодо правого сектору! Забули, що правий сектор творив тут на Закарпатті?? Як танцювали в ресторані бухі?7

А Петік поряд із іншими керівниками області, мерами справді ідеал! У порівнянні! Працювати ще багато, це правда!

Іштван 2018-03-06 / 10:18:57
А ви не знали, що жона цього "полум'яного патріота" Петіка є журналісткою проросійських ВЄСТЄЙ ?

https://vesti-ukr.com/author/m_petik

Читач 2018-03-06 / 10:11:49
Дійсно, на Петіка жодного негативу в інтернеті немає, навпаки. Патріот, учасник Майдану, у 2014 році організував на Кіровоградщині три батальйони тер.оборони, сам зрештою пішов на війну , воював у складі "Айдару" на Луганщині. Він досить прямолінійний, просто не вписався в місцеве болото. Для порівняння - довідка про інших заступників Москаля :
1)В.Микулін , колишній СБУшник, призначений за квотою "угорської коаліції", яка повністю контролюється Будапештом.
2) І.Дуран, колишній СБУшник, призначений по квоті Блюка, повністю контрольований ним.
3) В.Колесніков, колишній керівник митниці, годівник Москаля.
Тобто один заступник обслуговує інтереси Будапешта, другий - інтереси криміналітету, а третій - обслуговував кишеню Москаля. Отакі у нас керманичі, Петік біля них - просто ідеал.
І на це все дивиться зверху Порошенко, який дав Москалю повний картбланш після перемоги в регіоні над Балогою. Тепер Москаль взагалі , як кажуть , берегів не бачить. Остання його виходка щодо Уляни Супрун взагалі не влазить в жодні ворота. В нормальній країні йому б президент одразу дав під сраку за таке, а тут - тиша. Ось тому так і живемо, бо все у нас на договірняках, зверху донизу.

пенсіонер 2018-03-06 / 10:11:31

до "сергій 2018-03-06 / 09:40:36"

Дякую пораду "купити окуляри".
Визнаю, поспіхом перекинув інформацію про комсомольця і комуніста О.Петіка з поста кировоградського журналіста, не перевіривши його.

Але конфлікт з "Правим сектором" та активна участь О.Петіка у виборах П.Порошенка підтверджується і іншими ЗМІ. Вже перевірив.

З Вашою допомогою починаю вчитися порядній журналістиці) Дякую)

НОВИНИ: Політика

11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
» Всі новини