У рейтингу голів ОДА від КВУ Москаль випав з числа лідерів у "середняки"

Серед позитиву чинного голови Закаратської ОДА вказується відкриття нового цеху в політично опонуючому йому Мукачеві, з негативу - недержавницька позиція в контексті закону про освіту

У рейтингу голів ОДА від КВУ Москаль випав з числа лідерів у "середняки"

У КВУ зазначили, що оцінка діяльності голів ОДА складається з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Відповідно до результатів аналізу діяльності ОДА, було сформовано три групи: з високими, середніми та низькими результатами.

Як повідомив під час презентації рейтингу гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель, лідерські позиції з часу проведення першого дослідження за підсумками 2016 року зберігає Харківщина.

“Очолила рейтинг голова Харківської області Юлія Світлична. На думку експертів, її приклад демонструє, що робота голови ОДА – це не стільки політика, скільки конкретні досягнення у соціальній та економічній сферах, у сфері безпеки. Йдеться не про абстрактні показники – люди мають відчути все це на собі. Відкриття нових станцій метро в Харкові, будівництво доріг та мостів, підвищення зарплат на підприємствах області тощо – ці показники чітко пояснюють лідерство Світличної”, – зазначив Кошель.

Також у першій групі, поінформував гендиректор КВУ, голови Тернопільської (Степан Барна), Вінницької (Валерій Коровій), Донецької (Павло Жебрівський), Львівської (Олег Синютка), Київської (Олександр Горган), Дніпропетровської (Валентин Резніченко) та Миколаївської (Олексій Савченко) обласних державних адміністрацій.

“Тернопільська та Вінницька області покращили свої позиції, дещо погіршили – Кіровоградська та Закарпатська”, – зазначив Кошель.

За даними КВУ, середні результати продемонстрували Запорізька, Закарпатська, Житомирська, Сумська, Кіровоградська, Чернігівська, Луганська та Івано-Франківська області. Найнижчі результати продемонстрували Одеська, Херсонська, Полтавська, Хмельницька, Рівненська, Черкаська, Чернівецька та Волинська області.

Стосовно Г.Москаля, то зазначається, що "у порівнянні з попередніми дослідженнями, голова Закарпатської ОДА змістився з групи лідерів до групи впевнених "середняків". За висновками дослідників, за 11 місяців діяльності в області погіршилися основні соціально-економічні показники та спостерігалося погіршення динаміки розвитку регіону.

...Експерти зазначили, що одним із успіхів 2017 року стало залучення рекордної кількості туристів у Закарпаття. Так, упродовж року регіон відвідали 2 млн туристів, що на третину перевищує показники 2016 року.

Також було відзначено позитивні зрушення в напрямку розбудови інфраструктури регіону. Зокрема, експерти вказали на будівництво компанією "Flex Україна" заводу по литтю пластмаси в Мукачеві, що забезпечить робочими місцями понад тисячу осіб.

...Експерти відзначили, що в 2017 році в області мали місце низка акцій та критичних заяв, пов'язаних із критикою нової редакції закону про освіту щодо мови навчання національних меншин. Експерти вказали, що заяви голови ОДА (в першу чергу щодо мовного закону) могли потенційно негативно позначитися на врегулюванні міжнаціональних питань на Закарпатті. Також в негативному контексті фахівцями було згадано звернення Закарпатської обласної ради до Президента України з вимогою ветувати новий закон "Про освіту". На думку експертів, у подібних зверненнях облрад містяться ознаки перевищення їхніх законних повноважень.

Також, за словами експертів, важливою проблемою залишається боротьба із контрабандою через українсько-угорський кордон", що її вже називав подоланою Г.Москаль.

Проблемним в діяльності Г.Москаля експерти назвали "проведення децентралізації в регіоні. В сукупному рейтингу Кабміну область займає 18 місце серед регіонів України за формуванням об'єднаних громад. Всього на Закарпатті діє 8 ОТГ, три з яких були створені в 2017 році...

За даними експертів, область також не є успішною в реалізації системи електронних закупівель "Prozorro". Відповідно до рейтингу ГО "Громадський контроль" Закарпаття входить до переліку регіонів з низьким рівнем прозорості закупівель".

Що суттєво, в той чи інший спосіб на всіх цих проблемних моментах в діяльності голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля вказувало і Закарпаття онлайн.

Нагадаємо, що перший рейтинг голів ОДА було складено за підсумками 2016 року. Його очолила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, на останньому місці була Херсонська область. У 2018 році КВУ продовжить досліджувати роботу керівників обласних держадміністрацій.

23 січня 2018р.

Теги: рейтинг, КВУ, Геннадій Москаль

Коментарі

Свiй 2018-02-12 / 16:59:55
Не з того мiсця випав! Треба обратно запхати!

Вуву 2018-01-26 / 13:06:10
Як тут написано ... " маскаль випав з числа ..." ... Видать ніжиньки не тримали .
Хоча я б з більшим задоволенням прлчитав би ...
" маскаль випав з вікна свого
кабінету ... "

Степан Крук 2018-01-23 / 13:16:54
Вся проблема Москаля в менталітеті! Його менталітет - від слова мент!

Щурь вася з міжгіря 2018-01-23 / 06:40:15
гена профестивалив і пропив свій рейтинг

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 14
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини