Закарпатська митниця ДФС відповіла на "пересічний" популізм Москаля

Закарпатська митниця ДФС розповсюдила в ЗМІ інформацію, яка є відповіддю голові Закарпатської ОДА Геннадієві Москалеві, котрий запропонував митниці застосовувати рівні умови для перетину кордону «пересічниками-закарпатцями» та нерезидентами Голова ОДА, підписавши розпорядження «Про тимчасовий порядок перетину кордону в пунктах пропуску Закарпатської області транспортними засобами особистого користування з іноземною реєстрацією жителями Закарпатської області».

Закарпатська митниця ДФС відповіла на "пересічний" популізм Москаля

Розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації «Про тимчасовий порядок перетину кордону в пунктах пропуску Закарпатської області транспортними засобами особистого користування з іноземною реєстрацією жителями Закарпатської області» №562 від 3 листопада 2017 року має рекомендаційний характер, йдеться в інформації Закарпатської митниця ДФС.

Наразі законодавство України з питань державної митної справи складається з Конституції України, Митного кодексу України, інших законів України, міжнародних договорів України, а також з нормативно-правових актів, виданих на основі та на виконання Митного кодексу України.

Митні правила є обов’язковими до виконання всіма громадянами (резидентами/нерезидентами), що перетинають митний кордон України.

Завданням посадових осіб митниці є забезпечення правильного застосування, неухильного дотримання та запобігання невиконанню вимог законодавства України з питань державної митної справи;

Підписаний головою ОДА документ рекомендаційного змісту, на думку фахівців митниці, суперечить принципам здійснення державної митної справи встановлених статтею 8 Митного кодексу України й не може розцінюватись громадянами як документ, що визначає їх права та обов’язки при перетині кордону, або зміни існуючого порядку виконання митних правил.

Відтак керівництво Закарпатської митниці ДФС звертається до громадян з проханням дотримуватись чинних норм законодавства, адже з підписанням Розпорядження №562 нічого не змінилось.

Водночас фахівці Закарпатської митниці нагадують правила ввезення громадянами транспортних засобів, постійно зареєстрованих за кордоном.

Ввезення громадянами транспортних засобів особистого користування, постійно зареєстрованих в іноземних державах дозволяється з метою транзиту або тимчасово.

Тимчасово транспортні засоби можуть ввозитись на строк до 1 року громадянами-нерезидентами. На такий же строк дозволяється ввезення транспортних засобів і громадянам-резидентам, але під письмове зобов'язання про їх зворотне вивезення за умови письмового декларування в порядку, передбаченому законодавством України для громадян, після сплати всіх митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів.

Якщо громадяни-резиденти перебувають на тимчасовому консульському обліку в консульській установі України за кордоном, транспортні засоби можуть бути ввезені на митну територію України під письмове зобов'язання про зворотне вивезення за умови письмового декларування в порядку, передбаченому законодавством України для громадян на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року (який може бути як безперервним, так і з перервами), без сплати митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів (ст. 380 Митного кодексу України).

А у випадках переміщення громадянами транспортних засобів особистого користування транзитом, строки транзитних перевезень становлять 10 діб (у разі переміщення в зоні діяльності однієї митниці – 5 діб) (ст. 95 Митного кодексу України).

Наслідком невиконання зазначених вимог є складання  протоколу про порушення митних правил та застосування санкції у вигляді штрафів.

ДФС у Закарпатській області

03 листопада 2017р.

Теги: пересічка, Москаль, митниця

Коментарі

Вуву маскалеві 2017-11-05 / 19:32:29
Бери приклад з д. Трампа ... Вінтвітує кожен день і хоч так але тримає "звязок з народом" ... Навідміну від тебе . Чого уникаєш народ... Якщо ти такий чесний і так "працюєш на благ цього народу" ... Та тому що злодійство і брехня розйіли так ... що людям соромно брехати нагло в очі .

вуву маскалеві 2017-11-05 / 19:27:01
Якщо там народ тебе так любить і поважає і ти так багато для них зробив ... Чого ніхто з луганчан за тобою президенту не пише петиційі щоб тебе повернули . та вони повинні були завалити адміністрацію тими листами ... Тими проханнями ... І ти теж повинен був (в такому випадку) зробити заяву і сказати ... Це мойі люди це мій народ ... Я буду з нтми і нікуди звідси непойіду .
Але ж так не було. А чого ?
Очевидно того (моє припущення) ... Що ти там намолотив таких справ ... Що народ був радий "як на вессіллі" шо тебе нарешті "зхекались" ... Я навіть не випоминаюсь про фінансову підоснову ... Де знаючи тебе ... "Ти не сидів "склавши руки" .

Москаль БУБУ 2017-11-05 / 12:39:24
Я тобі відповім тими ж словами. що відповів Луганську таким же як тим сам.Якщо не чув. не читав - звернися до луганчан. вони тобі втовкмачать якщо дойде до твоїх скудних мізків.

Вуву 2017-11-04 / 20:47:47
Маскаль читаєш ... Бачиш що люди пишуть ... Шо ні ти ... сам ні твоя посада на х.й тут нікому непотрібні.
А за ті гроші які ти набарижив і віджав все одно прийдеться відповісти ... Порох тут тобі вже (як було раніше) непоможе.

репересычник 2017-11-04 / 20:09:52
а що тут не понятно. прокурор уже повинен був звернутись з поданням до суду про визнання цього розпорядження безглуздим тбо суперечить конституцыы ы митромузаконодавстиу.

закарпатець 2017-11-04 / 18:58:56


Таке розпорядження не можна підписати ні на тверезу, ні на державницьку, ні, загалом, на здорову голову.

Маразматика треба забирати з Закарпаття.


Степан Крук 2017-11-04 / 09:50:23
На завершення. Зверніть увагу, що Москаль мотивує своє розпорядження "метою недопущення громадянських протестів" в той час, коли активність "бляхарів" впала до нуля. Тобто, Москаль навмисно намагається підвищити цією провокацією градус активності "пересічників", щоб потім героїчно погасити "народні протести" та продемонструвати Порошенко необхідність свого перебування на посаді голови ОДА, як чиновника, котрий справляється з любими викликами. Саме з цією метою Москаль спровокував "мадярське питання", щоб виступити в ролі миротворця націй. Треба розуміти, що в наш час, коли самоврядні громади наділені великими повноваженнями, роль голови ОДА є нікчемною, а сама посада непотрібною. Щоб заявити про своє існування на посаді "губернатора",підвищити свою значимість Москаль вдається до цих нікчемних провокацій. А "бляхарі" в цій ситуаці виступають в ролі сучки, котру трахають, а вона задоволена і дуже, дуже вдячна. В мене все. Всім привіт!

Ужгородцю 2017-11-04 / 09:21:00
Ну а чого дійсно обласний прокурор мовчить ?Голова обласного сбу нічого небачить ? Ревіс також мовчить ?
Але ж кожен з них повинен реагувати .
Хай зачинають.
Злодій повинен топити злодія щоб самому не бути втопленим.

ужгородець 2017-11-04 / 08:33:21
О це вже заява не юноші. Копію заяви опублікуйте пане Степане на цьому сайті. Наперед калап долу.

Степан Крук до попередніх коментаторів 2017-11-04 / 08:23:06
По-перше: "у себе за перевалом" мене не стояло. Я дійсно у себе за перевалом, але з цього закарпатського боку. Так ся стало. Але якщо б жив з того боку то нічого б не змінилося. Стосовно заяви "неінкогніто", то дасть Бог понеділок, то дасть Бог і заяву...

Вуву 2017-11-04 / 08:20:10
Гаранту зара не до нього ... Он справа на ленінській кузні з бронемашинами "вилізла на гору" ... А скільки ще почне вилазити ... ???
Тому холуйіністий ... "Живе і рагулить"

регочу 2017-11-04 / 08:14:53


Хамство, тролінг, перехід на особистості і використання різних нікнеймів для створення видимості дискусії. Вчіться коментувати по суті публікації. Видалено два коментарі. Адмін


ужгородець 2017-11-04 / 08:13:04
Ти не дивися на те, що вони повинні. Вони багато, що повинні робити, але не роблять.
Ти таки попробуй звернутися офіційно і це буде набагато ефективніше ніж коментарі писати як інкогніто.

Степан Крук - ужгородцю 2017-11-04 / 08:04:11
Правоохоронні структури зобовязані відслідковувати інформацію в ЗМІ та приймати необхідні процесуальні дії. Тому звернення Крука до правоохоронців в даному випадку не є ефективним. Вони повинні робити свою роботу у випадку посягань на державний сувернітет незалежно від заяв громадян. Тому чекаю на їх реакцію.

ужгородець 2017-11-04 / 07:54:29
Пане Степане раз Ви такий поборник законності, то зверніться в правоохоронні органи з офіційною заявою про притягнення Москаля до кримінальної відповідальності і нехай думають правоохоронці що з ним робити. А так це просто вихлоп.

Степан Крук 2017-11-04 / 07:42:26
Москаль - чиновник, котрий не визнає Закон України "Про освіту", не визнає норми "Митного кодексу України". Це князьок-сепаратист місцевого пошибу котрий повинен сидіти за гратами. Його заяви, розпорядження, рекомендації порушують Конституцію України та провокують недалеких "пересічників" на протиправні дії. А Гарант цього не хоче розуміти.

До всiх коментаторiв 2017-11-04 / 07:03:41


Хамство. Видалено три коментарі одного автора. Адмін


сорри 2017-11-04 / 07:02:59
Відверто потурає мадярському ревізіонізму на Закарпатті, а тепер вирішив ще покерувати митницею.
Сепар. Натуральний.

Вуву 2017-11-04 / 06:44:32
Ну він "спеціаліст" не тільки по освітньому закону ... Просто ви цього незнали .
І якщо в нього голова лиса ... То чому ми повинні свойі голови посипати попелом ?

правий 2017-11-03 / 23:37:59
Старий дебіл

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини