Ужгородці підписалися під вимогою до мера не забудовувати "Кірпічку" (ДОКУМЕНТ)

У суботу, 21 жовтня, в обласному центрі Закарпаття відбулися нонсовані у ЗМІ збори мешканців кварталу "Кірпічка". Під час зборів був підписаний наказ виборців до міського голови та депутатів міста з вимогою за жодних обставин не надавати дозвіл на поділ орендованої земельної ділянки на 6 гектарах парку Перемоги. В сукупності із іншими вільними від забудови ділянками необхідно облаштувати цілісний парк відпочинку на 8,5 гектарах.

Ужгородці підписалися під вимогою до мера не забудовувати "Кірпічку" (ДОКУМЕНТ)

Натомість, як стверджують організатри ініціативи, міський голова Богдан Андріїв лобіює поділ земельної ділянки загальною площею 6,0000 га на земельні ділянки площами 1,4006 га, 0,4485 га та 4,1509 га по вулиці Заньковецької в інтересах забудовника.

Зокрема, 29 вересня 2017 року на офіційному сайті Ужгородської міської ради  опубліковано проект рішення, згідно з п.5.3 якого планується коштом місцевого бюджету зробити розподіл орендованої земельної ділянки ТОВ "Ужгород-маркет".

Нагадаємо, що договір оренди з ТОВ "Ужгород-маркет" припиняє чинність  17 грудня 2017 року.

 

 

Міському голові Ужгорода

Андріїву Б.Є.

 

Депутатам міської ради

 

 

 

21.10.2017

 

від ужгородців,

що нижче підписались

 

НАКАЗ ВИБОРЦІВ

У житловому масиві, у трикутнику між вул. Минайська, 8-Березня та Заньковецької, на площі 8,5 гектарів знаходиться простір вільний від забудови. Цей простір є нашим парком Перемоги із озером в центрі . На сьогодні вони занедбані.

Навіть в таких умовах цей простір є найбільшим цілісним масивом зеленої зони у багатоповерхових житлових кварталах лівобережної частини міста. Це єдине місце для прогулянок родин з дітьми, літніх людей та молоді, місце для активного відпочинку, пляжування та риболовлі, де кожен мешканець може безкоштовно провести своє дозвілля. Тут гніздяться дикі качки, лиски, водяні курочки, очеретянки великі, бугайчики – птахи, внесені до Червоного списку Закарпатської області.

Ще у 1980-х роках відбулась рекультивація кар'єру колишнього цегельного заводу. Вкладено  значні кошти громади у благоустрій парку, який облікувався міською радою ще у 2007 році на площі у 15,6 гектарів. Власне цьому є документальні підтвердження у міському архіві. Багато ужгородців брали участь у його благоустрої та пригадують як висаджували дерева та кущі, очищали від сміття озеро.

Однак, поступово вільний простір почав зникати, а територія підступно шматувалась різними забудовниками за волею обранців до міської ради. Найбільш кричущим став випадок у 2007 році, коли 6 гектарів парку таємно, без відома громади було віддано в оренду ТОВ «Ужгород-Маркет» під забудову. Строк дії договору оренди спливає 17 грудня 2017 року.  Та й власне сам парк розчинився в бюрократичних лабіринтах наче його й ніколи не було.

Водночас, 29.09.2017 року на офіційному сайті міської ради опубліковано проект рішення "Про надання дозволів на складання технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)".

Пунктом 5.3. цього проекту рішення ради передбачається надання дозволу Департаменту міського господарства на складання технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки загальною площею 6,0000 га на земельні ділянки площами 1,4006 га, 0,4485 га та 4,1509 га по вул. Заньковецької з подальшою реєстрацією комунальної власності.

Ми звертаємо увагу міської влади на необхідність і обов’язковість, встановлену законодавчо, збереження існуючих зелених зон міста та їх розширення. У міста відсутній просторовий ресурс, за рахунок якого можна було б компенсувати їх втрати, що доведено при спробі впровадження містобудівної документації «Генеральний план (коригування) м. Ужгорода», адже навіть облаштування нових парків на адміністративних межах та периферії міста можливе лише «на папері» (віртуально), оскільки реалізація цих прожектів, запропонованих розробником у співпраці з міською радою, яка наполегливо їх відстоювала, є недоцільною, неефективною, та в будь-якому разі не покращить якість життя кожного ужгородця. І це доведено навіть на етапі розробки Схеми перспективного озеленення міста, що намагалися «НДІ проектування міст «Діпромісто» ім. Ю.М. Білоконя» нам нав’язати.

Нам потрібні парки та сквери у межах пішохідної доступності!

Це не тільки вимога закону, але й вимога часу, якою представницький орган, що націлений відстоювати права та інтереси ужгородців, не може нехтувати.

Відтак, просимо за жодних обставин не надавати дозвіл на поділ орендованої земельної ділянки на 6 гектарах парку Перемоги. В сукупності із іншими вільними від забудови ділянками необхідно облаштувати цілісний парк відпочинку на 8,5 гектарах.

Готові до співпраці у спільних громадських інтересах,

Заявники

22 жовтня 2017р.

Теги: Кірпічка, парк, озеро, забудова

Коментарі

микола 2017-10-23 / 19:21:59
нууу, доскакалися... а що хотіли, 500 гривень взяли, "кірпічку" треба віддати Боді

Тiбор 2017-10-22 / 17:44:56


Тролінг. Учіться дискутувати предметно, по суті, без переходу на особистості. Коментр видалено. Адмін


222 2017-10-22 / 17:37:54
Цікаво, кому вигідно зведення хоспісу біля "кірпічки"?

небайдужий 2017-10-22 / 17:18:01
Андріїв та депутатський корпус буде дуже недалекоглядним, якщо продовжить договір оренди на цій ділянці і дасть її забудувати, адже все це не варто ломаного гроша, а репутацію вже не відновиш і парк не повернеш, думайте панове ...

Цегла 2017-10-22 / 08:41:14
Молодці. Будемо сподіватись, що вдасться захистити ландшафт від забудови

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 9
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 9
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 15
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини