На Закарпатті "закрили" радіо "Ретро ФМ" олігарха Курченка

Радіостанція входила до структури медіахолдингу UMH, пов'язаного з біглим олігархом Сергієм Курченком, що входив до найближчого оточення Віктора Януковича.

На Закарпатті "закрили" радіо "Ретро ФМ" олігарха Курченка

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не продовжила строк дії ліцензій, а також звернулася до суду щодо анулювання ліцензій низки радіостанцій, які входять в структуру медіахолдингу "UMH".

Підставою для цих рішень стали невчасно подані документи або, в цілому, непрозора структура власності, – повідомив у соціальній мережі Фейсбук член Нацради Сергій Костинський.

"Ці рішення є безпрецедентними, але розпочата практика буде застосовуватися до всіх ліцензіатів, які невчасно подали документи або надали некоректні дані щодо кінцевих бенефіціарів та, загалом, структури медіавласності", – зазначив він.

На сьогодні вимкнено мовлення радіостанцій "UMH" зокрема в таких містах Закарпатської області:

ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо" / "Ретро ФМ" / Рахів - 103,1 МГц

ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо" / "Ретро ФМ" / Ужгород - 107,2 МГц

ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо" / "Ретро ФМ" / Хуст - 103,7 МГц

Як повідомляєтся на сайті Нацради, проведеними перевірками було встановлено, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань міститься інформація про те, що кінцевим бенефіціарним власником контролером деяких компаній є Крікберг Дмитро Олегович. Мовники надсилали до Національної ради листи у квітні цього року про нібито зміну кінцевого бенефіціарного власника, однак ані заяв встановленої форми, ані документального підтвердження таких змін надано не було. Також ліцензіати не зверталися до регуляторного органу про переоформлення ліцензій у зв'язку зі зміною кінцевого бенефіціарного власника, що є порушенням статті 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", яка ставить вимогу щодо відповідного звернення до регулятора протягом 30 робочих днів із дати настання факту змін із заявою встановленої форми та підтверджувальними документами.

Через неподання заяви про переоформлення ліцензій у зв'язку з організаційними змінами статусу та умов діяльності ліцензіатів та неподання жодних підтверджуючих документів Національна рада відповідно до статей 12 і 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" ухвалила рішення звернутись до суду з позовом про анулювання ліцензій на мовлення.

Крім того, серед власників окремих мовників зазначена компанія, що зареєстрована на Британських Віргінських Островах та фізична особа, зареєстрована в Белізі, – країнах, що є офшорними зонами.

Статтею 12 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" заборонено створення і діяльність телерадіоорганізації, засновником (співзасновниками), власником (співвласниками) якої є нерезидент (нерезиденти), що зареєстрований в одній з офшорних зон.

Також однією з вимог Закону є оприлюднення структури власності компанії на офіційному сайті телерадіоорганізації (стаття 12 Закону). На дату розгляду ці вимоги виконані не були.

Через вищенаведені порушення, обґрунтовані по кожній справі, що розглядалась на цьому засіданні, Національна рада вирішила відмовити у переоформленні ліцензій і звернутися з позовом до суду про їх анулювання.

Також Національна рада на засіданні розглянула низку питань мовників щодо переоформлення їхніх ліцензій у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавачів. Ці заяви регулятор задовольнив з вимогою надання необхідних документів щодо власників та кінцевих бенефіціарних власників.

22 жовтня 2017р.

Теги: Ретро ФМ, радіо, Курченко

Коментарі

pk063ua 2017-10-23 / 21:12:47
to Боря: гуглимо в інтернеті термін Франшиза і дізнаємося, що українське Ретро ФМ Курченка не має ніякого відношення до російської ЄМГ. Це добре, що цю шарманку прикривають, але не треба демонізувати звичайне людське зло. Гуглимо далі і дізнаємось, що закарпатське Радіо 7 таке ж російське як ви, Борис, китаєць.Ліцензія належить ТРО Теодор, директор Чубірко Петро Петрович.

Боря 2017-10-22 / 11:05:52
Радіо Ретро-FM українського олігарха Курченка входить у створену в Москві, в Росії так звану "Європейську медіагрупу". Під прикриттям популярної музики ведеться через новини, програми лінія "русского мира".Цікаво,що до цього російського холдингу входить і потужне в Росії, країнах СНД "Радио 7". Його філіал віднедавна почав мовлення в Закарпатті, в Хусті, Лисичеві, Ужгороді. Офіс в селі Минай.Директором закарпатського "Радіо 7", як видно на сайті, є якийсь пан Петро /прізвища не вказано/. СБУ не важко перевірити, що фінансування йде з Росії і яким чином Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала ліцензію на мовленя в Закарптті російській радіостанції. Хто має бажання, знайдіть в Інтернеті всю інформацію про "РАдио 7" і про російський холдинг "Європейська медіагрупа". Даю тільки один абзац ООО «Европе́йская медиагру́ппа» (ЕМГ) — российский радиовещательный холдинг. Включает в себя национальные радиовещательные сети Европа Плюс, «Дорожное радио», Ретро FM, «Радио 7 на семи холмах», Спорт FM и «Эльдорадио» (Санкт-Петербург), а также «Новое радио», «Радио для друзей» (Рязань, Ставрополь, Тольятти, Талдом), интернет станция Кекс FM и телеканал Europa Plus TV.

НОВИНИ: Соціо

21:05
/ 11
У православних і греко-католиків України розпочався Великий піст. Вперше в історії – без греко-католиків Закарпаття
19:25
/ 10
Ужгородський депутат-військовий звинуватив Ужгородську міськраду, мера Андріїва та депутата-блогера Глаголу у "дроновій" брехні
14:45
В Ужгороді за тиждень народилося 26 малюків, у Мукачеві – 24
14:34
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Сергієм Шпонтаком
23:18
На Закарпатті збирають підписи під зверненням до міністра захисту довкілля проти забудови Карпат вітряками
21:36
Відкрито продаж квитків на перший рейс потяга RegioJet Чоп – Прага на 27 березня (ДЕТАЛІ)
18:08
/ 1
В Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Сергієм Нестеренком
10:37
/ 16
Закарпатський "військкомат" розповів про спробу самогубства, вчинену в Хустському РТЦК затриманим на кордоні "ухилянтом"
20:05
/ 1
У Вишківській громаді зустріли та провели в останню дорогу Героя з Яблунівки Василя Канюку
13:28
У Тячеві бюджетним коштом стерилізують, вакцинують і чипують безпритульних собак
02:33
/ 4
У Білках провели в останню дорогу полеглого Героя Юрія Пітру
23:23
На Закарпатті відзначать 85-ї річницю проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя від дня народження Августина Волошина
19:38
/ 8
Ужгородці вимагають від міської влади зберегти Липову алею. Триває збір підписів
17:42
/ 19
Військовослужбовець ЗСУ і депутат міськради повідомив, що влада Ужгорода не закупила жодного дрона
18:32
/ 26
Щоби відкрити аеропорт в Ужгороді треба сотні мільйонів доларів, які потрібні для армії – нардеп
16:17
На Тячівщині медики "швидкої" майже годину пішки добиралися до травмованого хлопчика-велофрістайліста
15:36
/ 1
В Ужгороді на Фединця - Баконія збільшили кількість платних паркомісць
09:54
/ 2
"Титановий" Стас з РТЦК та СП: "Гидко бачити чоловіків, які ховаються, замість захистити свою країну"
18:34
/ 6
У середу в Берегові поховають ексзаступницю мера і ексдепутатку міськради, військовослужбовицю ЗСУ Ольгу Бізілю, яка загинула в ДТП
15:43
/ 1
У Поляні попрощалися з полеглим Героєм Дмитром Куцкіром
21:48
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Олексієм Хотіним
21:25
/ 3
Нересницька громада на Закарпатті блокує евакуацію людей із прифронтових територій – "Схід SOS"
10:36
/ 2
В Ужгороді відбудуться громадські слухання щодо перейменування ряду вулиць і площі
15:01
/ 1
У понеділок в Ужгороді попрощаються з полеглим захисником Олексієм Хотіним
10:52
/ 1
У лікарні в Дніпрі від важких поранень, отриманих на початку березня, помер Юрій Пітра з Білок
» Всі новини