На Закарпатті активісти пікетували два угорські консульства (ВІДЕО)

У п'ятницю, 13 жовтня, в Ужгороді та Берегові під стінами консульств Угорщини провели пікетування патріотичні організації Закарпаття. Вони закликали угорських політиків не втручатися у внутрішню політику держави.

На Закарпатті активісти пікетували два угорські консульства (ВІДЕО)

В акції в ужгороді взяло участь більше сотні закарпатців, серед яких студенти, працівники різних установ, пенсіонери, повідомляє 0312.ua.

В руках учасників акції - плакати з надписами "Досить шантажувати Україну на міжнародній арені", "Кожен українець повинен володіти державною мовою", "Ні втручанню Угорщини у внутрішні справи України".

"Ми зібралися тут, щоб підтримати закон "Про освіту", щоб учні з першого класу вчили українську мову. Як це можна жити у Берегові і не знати українську мову? Як можна себе без цього реалізувати в Україні? Ми за вивчення угорської, польської, чеської, інших мов, але вивчення української мови у нашій державі має бути обов’язковим", - розповідає учасник акції Богдан Завійський.

Учасники акції стверджують, що їхній мітинг є відповіддю на акції проти українського закону "Про освіту", які заплановані сьогодні у Будапешті.

"Вони це роблять, і ми будемо також протестувати", - зазначають люди.

В аналогічній акції, яка стартувала о 18.30 в Берегові під стінами тамтешнього консульства, взяли участь понад 30 небайдужих закарпатців, в т.ч. ветерани російсько-української війни та волонтери, повідомив Закарпаття онлайн волонтер і правозахисник віталій Грегор. "Що показово, на будівлі угорського консульства немає прапора України, а центральний флашток поруч з прапорами Угорщини і ЄС зрізаний. Ось вам повага і "дружба" в розуміні угорських політиків...", - наголошує В.Грегор

Варто зауважити, що у п’ятницю робота консульств завершується о 15-й годині.

Як повідомлялося раніше, на сьогодні в Угорщині праві активісти анонсували проведення акції щодо самовизначення Закарпаття.

Міністр МЗС Клімкін направив офіційну ноту угорським колегам щодо цього заходу.

13 жовтня 2017р.

Теги: пікет, консульство, Угорщина

Коментарі

Вуву 2017-10-15 / 06:10:01
А чого це Берегово не живє за кийіським часом ???
Можливо це для когось дурниця ... Але це цілком серйозні речі.
....."ПРОШУ ПЕРЕВЕСТИ ГОДИННК"....

Вуву 2017-10-15 / 06:05:32
Можливо хтось вважає що на цій акційі не було багато людей . Може .Але на пікети як правило приходить незначна кількість людей .Справа в тім , що різні можуть бути причини ... Але якщо виникне потреба ... Вийдуть всі хто зможе . Останній майдан тому підтвердження. Просто наші люди в певному сенсі аполітичні , а в повсякденному житті терплячі (до всяких труднощів).

777 2017-10-14 / 18:54:33
Респект хлопцям, які намагаються хоч якось протестувати, коли ми всі відсижуємося по своїх норах: а що там буде далі??

Циркачеві 2017-10-14 / 11:24:00
Скажіть, якщо такий усевідаючий, чому угорці будують школи тут, а не житла в Угорщині, куди запросять своїх відданих закарпатських сопатріотів на пмж?
Якщо людина відчуває себе палким угорцем, але так уже сталося, що живе в Україні, мову якої принципово не вчить, а державні устрої - зневажає, то чому не поїхати за 100 км в любу Угорщину і насолоджуватись життям від того, що знаходиш із людьми спільну мову в усіх сенсах?
Немало закарпатців у пошуках кращого життя поїхали до Італії, Австрії - не знаючи мови навіть. А ваше краще життя
- зовсім поруч, і мову знаєте, то що вас стримує в цьому, як ви вважаєте, "болоті"?
І ще одне: серед моїх знайомих угорців багато таких, які володіють обома мовами, а їхнє коріння не заважає їм бути доброзичливими до держави, в якій вони живуть. Що не так з Вами?

Василь 2017-10-14 / 10:44:31
Угорщина більше і краще турбується навіть про угорців, які живуть за межами країни, ніж Україна про українців в Україні. Кого ми хочемо повчати?

ужгородець 2017-10-14 / 08:04:49
Та нікому мадярстан не потрібен. Потрібні їхні паспорти, бо зядяки ним можна поїхати на заробітки в Францію, Німеччину та Англію. От і все.

Перехожий 2017-10-14 / 05:34:28
Акції В Будапешті та Ужгороді і Берегові - однакові. Просто з боку мадярів більше агресії - вони хочуть знову бути володарями Закарпаття. Але забули, що закарпатці добре пам'ятають їх попередні правління: насильницька мадяризація була державною політикою. Нащадки місцевих русинів, котрі також хочуть автономії, цього не знають?

Цирку 2017-10-14 / 02:23:55
Класика жанру: коли бракує аргументів такі як ви компенсовують навішуванням ярликів :-)

Цирк 2017-10-14 / 02:13:30
Чиста Кисєльовщина - кров, тисячоліття, героїзм, рятівники світу. Прикольненько.

Цирку 2017-10-14 / 02:13:06
Угорці можуть говорити що завгодно, але нелегали йшли не в Україну, тому нас від них Угорщин точно не рятувала. А от Росія все прагнула захопити щонайменше центральну Європу. Угорщина побула тільки кількадесят років в соцтаборі, а навіть не колонією Росії, як Україна, а наслідки відчуває досі.
Дякуйте Україні, що ті азійські орди завжди виснажувалися в Україні і були зайняті боротьбою з її спротивом колонізації і вже не мали сили на захоплення Угорщини та інших, і трішки добиралися до вас виключно в періоди максимального знекровлення України.
Маєте перед Україною на колінах стояти з вдячності, а не ніж у спину вставляти.

Цирку 2017-10-14 / 02:09:02
Угорці так само масово втікають з "угорського раю" в Європу, як і українці зі свого українського. А закарпатські угорці в пошуках заробітків віддають перевагу чомусь не "благополучній Угорщині", а Чехії.
Тому казки про "угорський рай і українське пекло" будете розповідати своїм дітям на ніч.
За те, що в Угорщині рівень життя трохи вищий, ніж в Україні, угорцям і іншим європейцям треба дякувати саме Україні, яка тисячоліттями ціною крові і власного виснаженя рятувала Європу від руйнівної сили Росії, з якою цімборує тепер Угорщина.

Цирк 2017-10-14 / 02:07:52
Ми боронили власну Батьківщину. При чому тут Угорщина? З таким же успіхом угорці можуть казати, що врятували Україну від навали арабських нелегальних емігрантів.

Цирку 2017-10-14 / 02:04:20
Ви не лише цирк по суті, але й читати не вмієте. Я чітко написав, що зробила Україна для Угорщини - ціною життів тисяч своїх синів і десятків тисяч поркалічених героїв захистила Європу, і Угорщину - зокрема, від азійської навали зі Сходу.
А це неспіввідносно більше і дорожче від тих дрібних подачок, які в своїх інтересах робить Угорщина начебто "для України".

Цирк 2017-10-14 / 01:56:34
Векселологу. Так ширше і питати нічого не треба - мільйони українців тікають в ненависну Європу в пошуках освіти та роботи від щасливого життя. І ще ми хочемо когось повчати, ходячи по світу з протянули об рукою, ненаситно крадучи гроші, які нам цивілізований світ дає. А про українських патріотів за гроші Бєні ви влучно підмітили.

Векселолог 2017-10-14 / 01:49:23
Цирку: питайте ширше - що зробила держава Україна для країни України? Щодня по всіх каналах показують хворих дітей, які без допомоги телеглядачів чи спонсорів помруть, бо в державі на них не передбачено грошей. Щось я таких сюжетів по угорсьому ТБ не бачу.

А на питання своє про зелені прапори вже маю відповідь, на іншому сайті видно, що це прапори "Укропу", себто, партії Бєні Коломойського та його корєша Корбана. Гой-вей, які в нас кошерні патріоти!

Цирк 2017-10-14 / 01:44:28
Автору попереднього коментаря. Набір пустопорожніх слів щодо допомоги Угорщини без володіння темою. То що зробила Україна для Угорщини?

Цирку 2017-10-14 / 01:39:58
Угорщина з путінського кредиту під відсотки, а не безкоштовно, надає Україні кредити під потрібні їй самій проекти, відкупилася лікуванням кількох десятків українських воїнів із тих тисяч, які були поранені, захищаючи Європу від азійської навали зі Сходу, і екскурсіями для кількох десятків їх дітей, ремонтує дороги в районах українського Закарпаття, на які претендує, і угорські школи і дитсадки, а в той же час завдає набагато більше шкоди, підтримуючи Путіна в Європі і блокуючи європейську перспективу України, а деякі клоуни тут все це подають як величезну підтримку, вимагаючи за неї здачу національних інтересів нашої держави.

Цирк 2017-10-14 / 01:27:05
Маленька Угорщина кредитує велику Украіну (50 млн євро), лікує сотні українських АТОшників, оздоровлює тисячі українських дітей, ремонтує українські школи та садки... Що зробила Україна для Угорщини? Клоуни.

Векселолог 2017-10-14 / 00:38:11
А шо то за зелені прапори у всіх учасників акції? Їх чомусь значно більше, ніж державних. Якось непатріотично.

І до відома Грегора: посольства та консульства іноземних країн є, формально, територією цих країн, і прапори країн-реальних господарів території вивішувати не повинні.

Дрону 2017-10-14 / 00:12:53
28 учасників в Ужгороді можна нарахувати хіба в тому випадку, якщо поділити всіх учасників на 5.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини