В Ужгороді стартує "іміджевий" мистецький проект власника зруйнованих "Корони" і "Червеної ружі"

Сьогодні, 9 жовтня 2017 року, в Ужгороді стартував Відкритий студентський конкурс з живопису «Срібний мольберт».

В Ужгороді стартує "іміджевий" мистецький проект власника зруйнованих "Корони" і "Червеної ружі"

Засновниками Brovdi Art і, відповідно, організаторами Всеукраїнського студентського конкурс з живопису «Срібний мольберт» та анонсованої виставки є "китайський олігарх" Роберт Бровді з дружиною Наталією.

Водночас, формуючи в зазначений спосіб імідж мецената, Р.Бровді є власником щонайменше двох зруйнованих пам'яток обласного центру Закарпаття - готельно-ресторанного комплексу "Корона" та готелю і ресторану "Червена ружа" (інші історичні назви - "Київ" і "Берчені").

Оскільки Р.Бровді вважається одним із донорів політичної партії "Народний фронт", якій за квотою внаслідок коаліційних домовленостей передано владу на Закарпатті, правоохоронні органи, зобов'язані діяти відповідно до чинного законодавства, в цих випадках демонструють злочинну бездіяльність.

Як наслідок, пам'ятку "Корона" зруйновано повністю і на її місці збудовано бетонну споруду за принципом фасадизму, а до споруди "Червеної ружі" привернула увагу спільнота Save Uzhhorod у зв'язку з руйнуванням первісного, історичного вигляду пам'ятки облаштуванням недоречних вікон-люкарен.

Нещодавно, під тиском громадськості, за фактами пошкодження кінотеатру "Ужгород" і будівлі ресторану "Червена Ружа" розпочато досудове розслідування.

У зв'язку з тим, що у контексті руйнування історичного кінотеатру авторства відомого чеського архітектора Людовіта Оелшлегера "випливло" прізвище соратника Р.Бровді Івана Волошина, громадськість схиляється до того, що Р.Бровді має відношення до руйнування і цієї пам'ятки загальноєвропейського значення.

Тобто, за формуванням іміджу мецената насправді мають місце дії протилежного, руйнівного і, по-суті, трагічного для Ужгорода характеру. 

Конкурс "Срібний мольберт", який має на меті формування позитивного іміджу Р.Бровді, проводиться втретє і триватиме по 14 жовтня 2017 року.

На участь у ІІІ-му конкурсі надіслали заявки 332 студенти з 64 вищих навчальних закладів України, а також Білорусі, Угорщини, Словаччини, Румунії, Польщі. За результатами попереднього експертного відбору оргкомітет оголосив список із 50 учасників (у тому числі три представники іноземних вишів), які вже сьогодні з’їжджаються до Ужгорода. 

Умовами конкурсу передбачено виконання трьох етапів: «Міський пейзаж», «Імпровізація» і «Портрет». За підсумками виконання конкурсних завдань журі визначатиме по три кращі роботи у кожній номінації. Призовий фонд за кожну кращу роботу становить 10 000 гривень. Крім дев’яти призерів в обов’язкових номінаціях, серед учасників визначатимуться лауреати спеціальних відзнак та премій від офіційних партнерів конкурсу (запрошення на виставки, аукціони, майстер-класи, в арт-резиденції тощо).

Найвищою відзнакою конкурсу є Гран-прі від засновників культурно-мистецької фундації «Brovdi Art». Лауреатами Гран-прі можуть стати від 1 до 3 конкурсантів, які отримають гранти на подорож до одного з культурно-мистецьких центрів Європи (Більбао, Мадрид, Париж, Відень, Рим, Мюнхен та ін.) та відвідання всесвітньовідомих  музеїв і галерей.

Оцінюватиме роботи авторитетне журі, до складу якого входять народні художники України, академіки Віктор Сидоренко та Володимир Микита, арт-критик, куратор PinchukArtCentre Олександр Соловйов,    художник, живописець, один з найвідоміших у світі майстрів колажу Сергій Святченко, мистецтвознавець, художній критик Галина Cкляренко, а також імениті українські художники Анатолій Криволап, Олександр Бабак, Олег Тістол, Павло Керестей, Андрій Карташов і Тарас Табака.

У рамках конкурсу:

11 жовтня – виконання учасниками першого конкурсного етапу «Міський пейзаж» (10.00 – 17.00). Локація – м. Ужгород та м. Хуст;

12 жовтня

– виконання учасниками другого конкурсного етапу «Портрет» (08.30 – 16.30), локація – Закарпатський музей народної архітектури та побуту;

– презентація проекту молодого художника-учасника «Срібного мольберту» Максима Скворцова «10 метрів твоїх можливостей». Пл. Театральна, 12.00 – 13.30; – лекція Сергія Святченка – данського художника українського походження, який працює у жанрах живопису, колажу, відео, інсталяції, фотографії. Локація: конференц-зал готелю «Унгварський» (вул. Електрозаводська, 29). Початок о 19.00;

13 жовтня – виконання учасниками третього конкурсного етапу «Імпровізація» (08.30 – 16.30), локація – хол-атріум Закарпатської ОДА (пл. Народна, 4);

– відкриття виставки робіт, виконаних учасниками «Срібного мольберту» під час перебування в арт-резиденції «Великий перевіз». Локація – Закарпатський музей народної архітектури та побуту. Початок о 17.00;

– лекція відомого українського художника, куратора Павла Керестея. Локація: конференц-зал готелю «Унгварський» (вул. Електрозаводська, 29). Початок о 19.00;

14 жовтня: об 11.00 – брифінг організаторів та членів журі Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт», одразу після брифінгу –  церемонія урочистого нагородження переможців конкурсу.

09 жовтня 2017р.

Теги: Срібний мольберт, студент, художник, Бровді,

Коментарі

читач 2017-10-17 / 15:31:12
На фото волошин штось дивит у книгу? ВОНО читати не уміє лошара!

варга 2017-10-12 / 19:16:54
Волошин - це тупо ДНО! яке нах містецтво????

НАБУ 2017-10-11 / 20:42:41
Варто перевірити джерела статків, кошти з яких задіяно в конкурсі

Каті 2017-10-11 / 19:20:25
А в чому перегинання? Всі якраз пишуть про "тандем Бровді-Волошин. Останній гівнюк явний, а перший інтелігентний, але вимазаний по самі вуха ганебними діями свого другана".

Катя 2017-10-11 / 16:48:04
Слухайте, ви вже перегинаєте палку! Конкурс класний і єдина проблема там - це тандем Бровді-Волошин. Останній гівнюк явний, а перший інтелігентний, але вимазаний по самі вуха ганебними діями свого другана.Для молодих художників гарна нагода проявити себе, здобути досвід. Вони і гадки не мають ко тут ко і што руйнує.

форестер 2017-10-11 / 15:11:49
У Бровді і Волошина нема партнерів. Тому Небесник у них - обслуга. Відповідно взяти щось у слуги - справді не означає вкрасти.

Veritas 2017-10-11 / 14:46:03
Насправді, ніхто в Закарпатської академії нічого не крав. У них є конкурс-олімпіада їм. А. Ерделі. Чому його не проводять - цікаве питання до ректорату. Щодо «Срібного мольберту», то та ж таки Закарпатська академія мистецтв офіційно значиться його партнером, а ректор входить до складу журі. Хіба можна бути партнером там, де у тебе щось вкрали? Якось не клеїться

констатація 2017-10-11 / 10:14:46
Ганьба

Kokot 2017-10-11 / 09:41:09
Бровді зі сімєю тупо украли конкурс від Закарпатської академії мистецтв, присвоївши його собі. Всі ці потуги - не що інше, як підготовка до майбутніх виборів... Свинство!

Степан Крук 2017-10-09 / 22:49:49
Іван Волошин і мистецтво - поняття несумісні! Намагання впихнути невпихуєме схоже на низькопробну клоунаду. Наступний "духовний" крок бездуховника - це трансляція на всю Театральну площу сповіді у гундяївського попа.

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини