Бездіяльність голови Хустської РДА ставить під загрозу проведення "ГЕСівської" сесії райради 28 липня (ДОКУМЕНТИ)

25 липня, о 10:00, має відбутися засідання президії Хустської райради щодо розгляду питань порядку денного чергової сесії, на котрій, зокрема, має розглядатися й питання щодо заборони будівництва каскаду малих гідроелектростанцій на річці Ріка в Хустському районі.

Бездіяльність голови Хустської РДА ставить під загрозу проведення "ГЕСівської" сесії райради 28 липня (ДОКУМЕНТИ)

Про це Закарпаття онлайн повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор.

За його інформацією, у районі вже давно існує протистояння між районною адміністрацією та районною радою. Для прикладу, голова РДА Назарій Павлій періодично блокує бюджетні кошти району, зокрема «заморозив» на півроку надлишкові кошти, які залишились із 2016 року в сумі 3,5 млн.грн, які могли бути витрачені ще на початку року. Але все ж 27 червня 2017 р. вдалося винести питання на сесію райради щодо їх перерозподілу та за наслідками обговорення районними депутатами було вирішено ці кошти та ще 1 млн грн від перевиконання вже цього року направити на ремонт доріг. Однак Н.Павлій не погодився із рішенням райради, оскільки таке не узгоджувалося із запропонованим ним проектом, тому вирішив не подавати його на підпис і спробувати знову подати на сесію свій варіант.

Проігнорував голова РДА і рішення попередньої президії райради від 17 липня 2017 р., яким його було зобов’язано подати на підпис голові райради Олександру Пацкану вищезазначене рішення райради від 27.06.2017 р. Тому голова райради О.Пацкан подав 24 липня до Закарпатського окружного адміністративного суду позов щодо визнання бездіяльності голови Хустської РДА Н.Павлія і зобов’язання його підписати прийняте рішення райради. Адже, відповідно до законодавства про місцеве самоврядування голова місцевої держадміністрації щодо бюджетних питань лише технічно повинен  узагальнити прийняте депутатами рішення з врахуванням всіх проголосованих правок та подати на підпис голові райради із подальшим його оприлюдненням. В той же час Н.Павлій фактично ігнорує приписи законодавства, створює напруження в районі, ставить під загрозу фінансування не тільки дорожньої інфраструктури, а вже й районної освіти, на технічні витрати якої потрібно виділити додаткові кошти в зв’язку зі сформованою заборгованістю. Тобто, оскільки голова РДА не подав на підпис прийняті депутатами рішення про зміни до бюджету, воно не підписане і не оприлюднено, відтак не набуло чинності і не має технічної можливості внести до нього зміни  А це є одним із нагальних питань порядку денного даної сесії ради, а відтак під загрозою опинилося і проведення всієї сесії.

Також слід нагадати, що протистояння райради із РДА триває і в питанні будівництва міні-ГЕС та території району. Тоді як голова райради О.Пацкан, як і його заступник І.Рогач, публічно висловився проти будівництва цих гідроспоруд, ставши на захист мешканців Хустщини, голова райдержадміністрації Н.Павлій, навпаки, дав «старт» цьому питанню своїми розпорядженнями, що призвело до громадських протестів та скасування його розпорядження головою Закарпатської ОДА 20 липня 2017 року.

ВІдповідно, активісти закликають ЗМІ об’єктивного висвітлення даного засідання президії райради, яке обіцяє бути цікавим, адже на кону - нагальні та резонансні питання життєдіяльності району.

25 липня 2017р.

Теги: міні-ГЕС, Павлій, Олександр Пацкан

Коментарі

Актівіста 2017-07-25 / 12:57:34
Чую, як лиш влада помінятся плохо буде Павлію, жона най читат кримінальне законодавство, бо в суді не одна справами за ним реве. Готуйся Назарчику понти ся кончат і будете із русином обоє по огз іти!

Хуст до Хуста 2017-07-25 / 12:31:28
... Лунченка і Білецького. Павлій лише маріонетка, разом з Русином поставлені для розкрадання бюджету. А Пацкан і ко стоять у них на заваді, тому на них з адміністрації постійно ллється бруд.

Хуст 2017-07-25 / 10:38:08
Павлій це представник та ставленик Лунченка і всі його дії і бездіяльність це воля Лунченка .

8787 2017-07-25 / 10:10:03
Павлій і КО будуть усьо робити, щоб виразити недовіру Пацкану, а самому лишитися!

Валерий Петечел 2017-07-25 / 09:13:49
Правдиво написано.Все так і є.На сесії виносити недовіру Павлію та ініціювати його зняття з посади перед головою ОДА та робити звернення в прокуратуру по незаконних розпорядженнях по мінігес.Нещодавно події
по відділу освіти та іншим питанням висвітлили журналісти ЗІДО ,які у всьому звинуватили Пацкана.Я особисто надав їм документальні докази злочинної діяльності Павлія та свідомого блокування ним разом русином деяких питань.Пообіцяли мені ,що опублікують дані факти але на сьогоднішній день з їхнього боку тишина .А тому можу сказати що це була замовна акція з боку Зідо ,якби вони були незалежні то вже давно б ці факти,які я надав, були би доведені до громадкості.

НОВИНИ: Соціо

19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
» Всі новини