Родина померлої разом з двійнею в Ужгороді вагітної жінки доводитиме халатність лікарів за допомогою адвокатів (ВІДЕО)

В Ужгороді померла породілля із ненародженою двійнею. Родина жінки звинувачує лікарів у недбальстві. Два дні вагітна скаржилась медикам на погане самопочуття і задуху. Однак лікарі кажуть, що нічим не могли допомогти.

Родина померлої разом з двійнею в Ужгороді вагітної жінки доводитиме халатність лікарів за допомогою адвокатів (ВІДЕО)

28-річна Ірина у 2016 році вийшла заміж та чекала на народження двійні. Перші шість місяців проблем з вагітністю не було, однак з початком сьомого – почали набрякати ноги та стало важко дихати.

"Зразу це було розцінено, як токсикоз другої стадії вагітності. Я побачив, що на нашому рівні ми не справимось з цими набряками і вирішив її направити на вищий рівень – в обласний центр", – розповів завідувач пологового відділення Берегівської районної лікарні Володимир Сагарда.

Поки жінка доїхала до перинатального центру, вона не могла дихати через страшну задуху.

"Лікарі не підходили, лише давали таблетки від підвищеного тиску. Вона просила допомогти, ніхто нічого не робив. Ми просили врятувати хоча б доньку і зробити їй кесарів розтин, але лікарі нічого не робили", – заявила мати загиблої Ірина Ламога.

Так і не дочекавшись допомоги лікарів, на третій день перебування у лікарні жінка померла.

В Ужгородському перинатальному центрі пояснюють, що у жінки діагностували набряки в легенях і прееклампсію – захворювання, яке виникає під час вагітності та пологів. Після смерті породіллі у лікарні створили спеціальну комісію, яка і має дослідити чи зробили ужгородські лікарі все можливе, аби врятувати вагітну жінку.

Наразі рідні найняли адвокатів, щоб довести лікарську халатність. Медики ж свої висновки обіцяють оприлюднити не пізніше 15 липня.

01 липня 2017р.

Теги: вагітна, двійня, адвокати, халатність

Коментарі

upd 2017-07-03 / 17:28:12
а чому в Берегові не звернули увагу раніше ? як можна було довести справу до набряку в легенях! а потім аби збутися пацієнта відправити в Ужгород. Районна лікарня це ж не якийсь фельдшерський пункт на станції.

Степан Крук 2017-07-02 / 11:15:22
На додаток ще одне запитання. Жінка в Ужгородському пологовому будинку перебувала три доби. Чи залучалися лікарі-консультанти кафедри акушерства та гінекології Ужгородського національного університету для встановлення діагнозу та призначення адекватного лікування?

Степан Крук 2017-07-02 / 11:07:43
Створена "комісія" з розслідування причин смерті вагітної - це механізм для того, щоб напустити побільше туману і сховати за ним винних в цій безглуздій смерті. Якщо правосуддя буде опиратися на висновки саме цієї комісії ніхто покараний не буде, а безвідповідальність та хабарництво в закарпатській медицині тільки посилиться. Потрібна експертна оцінка незалежної та неупередженої комісії котра б змогла відповісти на наступні запитання: 1). Чи були в жінки захворювання до вагітності, чи перебувала вона на диспансерному обліку у звязку з екстрагенітальною патологією? 2). Якщо така патологія була, а наявність вагітності могла погіршити загальний стан вагітної та привести до летального наслідку, чому вагітність не було перервано в першій половині?
3). Чому вагітна була переведена в Ужгородський пологовий будинок тільки за три дні до смерті, а рішення про направлення було прийнято з таким запізненням?
4). Чи були адекватними терапевтично-реанімаційні дії лікарів при поступленні вагітної в ужгородську клініку та під час виникнення термінального стану?

Міша 2017-07-02 / 10:41:18
А нашу дитину у Виноградові начальниця роддома зробила інвалідом. Зойшло їв з рук.

пасіентка 2017-07-02 / 10:07:14
паціентка
01.07.2017 14:38
Ще Сагарда оправдує свої вчинки ???? Нехай скаже, хоть одна жінка, що в неї не отікали ноги, або на 9 місяціі небуло тяжко ходити.Причина одна Бо недала наперед гроші. Висосали за 9 місяців які мала, а других може і немала. Так Сагарда з ким дрговориться за певну суму за роди (а було рік тому 200 дол.) та він ще й з гульки позвонив породіллі як діла. Бо та породілля була родичкою докторки з Реміт, а вони всі узами зв*язані..Зробив їй кесерева по домовленності. А ви хочете справедливості. Ниточка ведеться з Берегова...

911 2017-07-02 / 10:05:58
Шановне товариство, ви би подивили, що твориться в Берегові. Без грошей і не сунься. без огризення совістіне то що скромнічають, а щей просять. Зав відділення Бонка, які купили посадиперед від*їздом в Угорщину для оформлення пенсії, знаєте де збирають дань від підлеглих у ресторанв ФІ.Кока за бокалом пива. Це робиться після роботи вони з чоловіком сидять за столом, а доних гуськом їх підлеглі несуть гроші, які наклянчили за цілий день. Бонка був зав. відділом здоров*я а сам ні Бе ні МЕ. З роботи попросили за пянство. А потім купив посаду .бо там нетроеба лічити . А бумаги писали за нього підлеглі. От така у нас медицина.

Janos 2017-07-01 / 23:09:11


п.Janos, сайт україномовний. У нас немає перекладачів і, відповідно, можливості перекладати ваш коментар для читачів доступною їм мовою. Якщо ви володієте ситуацією в Берегівській райлікарні, значить ви володєте і певною мірою українською мовою. Повторіть свій коментар в перекладі. Коментар видалено. Адмін


небайдужий 2017-07-01 / 22:27:38
замнуть так як замяли з породіллю Співак. і в киеві експертиза була і в ужгороді а в ітогові вашинтонг- янко переміг. янко дав команду справу закрили винних слідаків і прокурорів які займались наказали, а чабан після цього трохи побіднішшав. І тут так само буде. Слава франкліну і продажним шкурам

Людвіг Л 2017-07-01 / 20:12:05
Деруть й башляють завідуючі родильними відділеннями й наближені до корити. А потім ділять кому треба. Все логічно

Іванна 2017-07-01 / 19:42:05
Не тільки в Ужгороді деруть. Деруть в Тячеві, хусті, Виноградові, Іршаві. Оперують вагітних за надуманими показами за гроші. Частину віддають головним лікарям і працівникам обласного управління охорони здоров'я. Тому списували материнські смертності, списують й дальше списуватимуть. Корупція

Степан Крук -Катерині 2017-07-01 / 18:54:25
Очевидно, що направлення в Ужгород було запізніле. Однак, якщо б були відповідні реанімаційні дії лікарів жінка б вижила. Для встановлення вини чи невинності лікарів потрібна комісія з Києва. В області все замнуть - професійна солідарність! І ще, якщо родина звернеться до суду, то вину лікарів буде доказати дуже важко. інша справа, коли карну справу порушить міліція чи прокуратура...

Катерина 2017-07-01 / 18:23:26
Так ее отправили с Берегова в Ужгород,знаючи що вона не доiде,так виходить?

Степан Крук 2017-07-01 / 16:05:26
Василь Решетар акцентує увагу на те, що це була екстрагенітальна патологія. Ніби негінекологічними захворюваннями повинні перейматися марсіяни. Чому долбомедики виявили екстрагенітальну патологію тільки на сьомому місяці вагітності, коли жінка систематично проходила діагностичні обстеження???

Степан Крук 2017-07-01 / 15:57:42
З такими діагнозами жінку потрібно було негайно госпіталізувати в реанімаційне відділення! Адже набряк легенів - це термінальний стан. Якщо її госпіталізували в відділення загального профілю - це злочин!

3958 2017-07-01 / 15:12:57
Хто був в Ужгородському роддомі, той знає – шо туди пертися без грошей нема чого. Доять на всьому, а відповідальності нема. Дуже неприємні спогади. Повністю гнила структура, хоч там і народжується життя.

Читач 2017-07-01 / 13:50:40
Вбивці а не лікарі! Нашим лікарям поки в кишеню не поставиш то допомоги і не дочекаєшся. І це стосується не тільки лікарів а й молодшого персоналу, від медсестри до санітарки... Всі чекають на подачку. І очевидно відповідальність мають понести всі без винятку!!! Я розумію що в нашій державі не дано аби медики мали достойну зарплату і це також вина Держави, але відповідальність за життя людини понесуть вони, ті які приймали пацієнтку і бачачи її стан просто забили болт. Таке не пробачається і душу свою від мук совісті не відкупиш. Білий халат з манікюром не свідчить про істинність покликання, а твоя готовність допомогти людині всім чим тільки зможеш і відразу.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини