В основі конфлікту "Москаль-патрульні/керівництво УПП" лежить сценарій "рейдерського захоплення" "нової поліції" "старими ментами" (ДОКУМЕНТ) (ВІДЕО)

В основі озвученого сьогодні головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем конфлікту між, начебто, патрульними поліцейськими і керівництвом Управління патрульної поліції Ужгорода і Мукачева лежить сценарій «рейдерського захоплення» «нової поліції» представниками колишньої міліції, ребрендингованої в поліцію.

В основі конфлікту "Москаль-патрульні/керівництво УПП" лежить сценарій "рейдерського захоплення" "нової поліції" "старими ментами" (ДОКУМЕНТ) (ВІДЕО)

Про це повідомляють джерела Закарпаття онлайн в правоохоронних органах – як в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області, так і в УПП Ужгорода і Мукачева. При чому, йдеться про інформацію і висновки від сторін, не задіяних у конфлікті, а тому не зацікавлених у викривленні інформації у власних інтересах.

Як інформують джерела Закарпаття онлайн, незадоволення частини патрульних поліцейських методами керівництва, що їх демонструють начальник УПП майор поліції Юрій Марценишин та заступник начальника Управління, керівник відділу моніторингу та аналітичного забезпечення капітан поліції Валерій Найман, було використане колишніми міліцейськими структурами для підпорядкування незручної і некерованої структури, яка, попри все, демонструвала суспільству кращі і ефективніші методи роботи.

При цьому, судячи з усього, для самого керівництва УПП у м. Ужгород і Мукачево така ситуація виявилася повною несподіванкою. «У нас була інформація про те, що деякі патрульні збирають підписи, однак не за відсторонення з посади або проти керівництва УПП. Незрозумілим залишається те, з чим пов’язана ось така миттєва реакція голови ОДА. Ми не знаємо, чому таке відношення саме до патрульної поліції. Напевно, потрібно у самого пана Геннадія запитати…», - прокоментували ситуацію у прес-службі патрульних.

За інформацією Закарпаття онлайн, у штаті Управління патрульної поліції Ужгорода і Мукачева числиться загалом 230 працівників, тоді як резонансне звернення, в якому озвучено недовіру керівництву керівництву Управління через «численні порушення законодавства, дисциплінарного статуту, приниження честі та гідності співробітників, пригнічення морально-психологічного клімату колективу, упередженого ставлення до деяких співробітників та інше», підписали тільки 73, тобто менше третини.

До того ж, основу підписантів становлять саме переатестовані в патрульних поліцейських колишні міліціонери, що також опосередковано вказує на приховану суть і мету цього конфлікту. Меншою мірою серед підписантів фігурують патрульні, які справді мали службові чи особисті конфлікти з керівництвом УПП, а також їх колеги, які долучилися до підписання, просто не володіючи ситуацією і, тим більше, не усвідомлюючи, що їх грубо використовують.

Судячи з усього, «спецоперація» готувалася заздалегідь, а не була спонтанною. Про це свідчить і той факт, що буквально днями Г.Москаль, який, власне, також є представником старих міліцейських структур, активізував свою критику конкретно на адресу керівництва патрульної поліції, звинувативши його в провалі роботи. Хоча зростання показників зареєстрованих злочинів, які раніше просто не фіксувалися і приховувалися міліціонерами, якраз і свідчить про ефективність роботи патрульної поліції в цьому окремому аспекті. Тоді як показник (не)розкриття зафіксованих патрульними злочинів – уже повністю на відповідальності перейменованих в поліцію старих міліцейських структур.

"Я неодноразово наголошував, що крім скандалів ніякої користі від нової патрульної поліції (НПП) на Закарпатті немає", – заявив, коментуючи звернення частини патрульних, Г.Москаль, хоча більшість закарпатців, котрі мають можливість реально спостерігати результати роботи патрульних поліцейських, вочевидь категорично не підтримають таку заяву.

Сама ж патрульна поліція у відповідь на слова Г.Москаля оприлюднила інфографіку щодо "реального порівняльного аналіу стану злочинності в Ужгороді", якою, по суті, звинуватила екс-міліціонера, а нині – керівника Закарпаття, в брехні.

Про спланованість дій по підпорядкуванню патрульної поліції колишнім міліцейським структурам свідчить той факт, що «посередником» в передачі інформації про конфлікт в УПП Г.Москалеві були активісти ГО «Спеціальний контроль», неодноразово звинувачені в співпраці зі старими правоохоронними структурами. «За дивним збігом обставин», «спецконтролівці» останнім часом також адресно активізувалися саме в напрямку критики дій керівництва УПП, публікуючи інформації про використання Ю.Марценишиним службового авто, про «позаурочні» патрулювання поліцейських без зброї та без авта, та інші, менш суттєві, що їх не вважала за потрібне поширювати в інформаційній сфері редакція Закарпаття онлайн.

Про безпосередню участь і тісний контакт «спецконтролівців» з Г.Москалем в «спецоперації» по «рейдерському захопленню» закарпатського підрозділу патрульної поліції свідчить і відео зі службового кабінету Г.Москаля за участі відповідних активістів, що його оприлюднено у профілі ГО «Спеціальний контроль» в YouTube.



Як стає зрозуміло з цього відео, саме від пов’язаних зі «старою міліцією» активістів «Спецконтролю», які, до того ж, перебувають «на гачку» в правоохоронців через порушену за вимагання кримінальну справу,  і отримав Г.Москаль відповідний аудіозапис, на якому зафіксовано «ненормативний» інструктаж Ю.Марценишиним своїх підлеглих, та оригінал відповідного звернення патрульних. При цьому сам Г.Москаль недвозначно обманював суспільство, вказуючи відповідний запис як такий, що його «принесли самі поліцейські».

Показовою в цьому плані, зрештою, є і миттєва реакція на подію колишнього очільника міліції Закарпаття, а нині голови Національної поліції Сергія Князєва, який оперативно призначив службове розслідування за оприлюдненим фактом і направив на Закарпаття відповідну відомчу комісію. Як йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті Національної поліції, «до її складу увійдуть представники кількох структурних підрозділів Національної поліції України, зокрема – департаментів патрульної поліції і кадрового забезпечення». В контексті озвученого вище не варто сумніватися, що кінцевим результатом роботи комісії має бути заміна або, щонайменше, «приручення» «поліцейського» керівництва УПП в Ужгороді і Мукачеві, призначеного ще Хатією Деканоїдзе, та повна інтеграція підрозділу в перейменовані, але не реформовані колишні міліцейські структури.

Ймовірно, в подібний чи інший спосіб незабаром відомству Сергія Князєва буде перепідпорядковано й інші територіальні підрозділи патрульної поліції. Що, по суті, означає повне фіаско «грузинської» реформи правоохоронних органів в Україні.

Власне, аби зрозуміти всі справжні причини цього конфлікту і, в підсумку, прийти до цього нерадісного висновку, Закарпаття онлайн не поспішало з оприлюдненням озвученої Г.Москалем версії подій.

При цьому, все це аж ніяк не виправдовує помилки і навіть певного роду зловживання з боку керівництва Управління патрульної поліції Ужгорода і Мукачева, яким Закарпаття онлайн приділяло, мабуть, найбільше уваги з усіх інтернет-ЗМІ Закарпаття.

09 березня 2017р.

Теги: патрульна поліція, Марценишин, Спецконтроль, Геннадій Москаль

Коментарі

босс 2017-03-30 / 10:57:18
Дуже підозріло: у кожному зупиненому автомобілі, нові копи виявляють наркоту. Совпаденіє - не думаву? Працюють на показники.

Адмін 2017-03-15 / 12:19:59


http://zakarpattya.net.ua/News/167838-Iu.-Martsenyshyn-i-nadali-keruvatyme-patrulnoiu-politsiieiu-na-Zakarpatti-%E2%80%93-IE.-ZHukov


міжгіря 2017-03-14 / 20:52:49
Щур дідо голубий ,любит сексі.

Адмін 2017-03-13 / 02:22:15


Ну що ж ви, 5005, додаєте нам роботи, спершу оприлюднюючи відео, а потім його видаляючи? :)

Ось - http://zakarpattya.net.ua/News/167746-Video-konfliktu-vodiia-Moskalia-z-patrulnymy-vydalyly-z-YouTube.-Zakarpattia-onlain-opublikuvalo-znovu


5005 2017-03-12 / 11:34:50
Ось причиа кофлікту а ролику -https://youtu.be/PMYB1ddeLNQ

Правознавець 2017-03-11 / 21:48:56
Ой боже, обманули працiвникiв при зборi пiдпiсiв, що за бред? Звернiтся в центре вторинноi допомоги для захисту своi'х прав. Я як громадянин за Вашими плечима почуваюсь в повнiй безпецi.

54321 2017-03-11 / 20:40:29
в любому випадку - гріш-ціна керівнику поліції,який піариться за чашкою кави,виставляє в ютубі "резонасні" відео,женеться за "високими" показниками складених постанов(особливо за непідсвітку заднього номерного знаку - звіздець який серйозний кримінал) і,саме головне,на мою думку,корчить з себе крутого непідкупного копа(міг і на біціглях поїздити,а не на службовому хюндаї в т.ч. і т.п.)

Мусорок 2017-03-11 / 18:06:33
Я вчився з цим Тернопільським мудозвоном Марціпаном !! Він Гандон редкостний !!!!!!!!'ььь

коп 2017-03-11 / 17:44:03
Марценишин - однозначно не накращий варіант, але патрульним варто задуматися, чи хочуть вони працювати під керівництвом мусорів

Адмін 2017-03-11 / 17:13:20


Аудіозапис з лайкою Марценишина щез з профілю Москаля через претензії щодо авторського права від "спецконтролівця" (СКРІН)

http://zakarpattya.net.ua/News/167722-Audiozapys-z-laikoiu-Martsenyshyna-shchez-z-profiliu-Moskalia-cherez-pretenzii-shchodo-avtorskoho-prava-vid-spetskontrolivtsia-SKRIN


теперішнє 2017-03-11 / 15:27:48


Хамство. Коментар видалено. Адмін


майбутнє 2017-03-11 / 14:55:25
Полізли в коменти мусора. Що зайво підтверджує, що то мусорських рук справа.

до патрульного 2017-03-11 / 13:45:13
А ти неборе лем би за 15000 хотів свою гузицю возити на пріусі та уфьотькуватися!!!право началника вимагати від ррбутнику роботу але позерай кілько оленю паркується на тротуарах а ти сикоше возмущаєшся

Патрульний 2017-03-11 / 12:23:03
Хай ще Марценишин розкаже, як показники вимагає від підлеглих.
Якшо не буде певної кількості постанов з частину зарплати можна не побачити.

пенсіонер 2017-03-11 / 11:22:25
Ага любі, а грубо кажучи кухарки, вже докерувуалися дежавою почти до її розвалу.
Любі нехай займаються любими справами, а фахівці, з відповідною освітою та досвідом хай займають відповідні посади.

54321 2017-03-11 / 09:38:19
які ви наївні - дайте любому 15 000 марценишинської зарплати і він буде справлятися з обов"язками керівника УПП не гірше

Дід Микола 2017-03-11 / 09:29:27
Не сваріться, Барак Обама зараз офіційно безробітний, якшо його запросити на голову ОДА, думаю що він справиться не гірше наших крадунів-брехунів і красти не буде, бо він освічена людина, а не бидлоскот нашого розливу. Обаму на голову ОДА!

Георгій 2017-03-11 / 07:45:04
Беручи до уваги як "рьяно" нападають на нову поліцію (в особі її керівників) Москаль та Антибіотик (Русин В.П.- голова профільної! комісії Закарпатської облради), напрошується очевидний висновок: це чергова реваншистська акція колишніх риго-ментів. Особисто спілкувався з усіма: Москаля і Антибіотика всі закарпатці знають як облуплених - проби ніде класти. А керівники поліції цілком позитивні адекватні особи. На мою думку.

Громадянин 2017-03-11 / 02:00:02
Завжди з упереджено ставився до "селфіків" , як до продукту псевдореформ в мвс , але не вони в цьому винні , так як фактично реформи саме і зупинились на створенні патрульноі поліціі , а потрібно було саме з цих хлопців наберати розшук та інші служби , навчаючи іх відповідно , але не дай Бог не з старих "досвідчених" кадрів . А тепер по суті : думаю , що громаді (особливо молоді) слід зробити все щоб підтримати Марцинишина !!! Чому ? Ви бачили хто приніс аферу-москалю звернення ? Як москаль з Князевим спілкувався ? От Вам і відповідь !!!!! Хочаб тільки тому !!!!!! Ви вважаєте що москаль з благородних намірів підняв скандал ? Хтось в це вірить ??? Хоч ода людина ??? Москаль це один з головних ворогів нашого суспільства , покидьок рідкісний !!! Будь хто кого москаль хоче зжерти апріорі є порядною людиною !!!!!!

ужгородець 2017-03-10 / 09:01:45 2017-03-10 / 23:56:08
А що, більше варіантів нема, окрім матюкливого діда Москаля, Лунченка, Пацкана, Балог, Ланів, Петьовки? Що вам в голову вклади, з того і обираєте?

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 14
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини