У Києві горіла будівля телеканала "Інтер" (ФОТО, ВІДЕО)

У Києві на вул. Щусєва,26 під будівлею, де розміщується офіс телеканала "Інтер", невідомі підпалили шини, задимлення також було на одному з поверхів у будівлі.

Про це Українській правді повідомили очевидці. 

Під вікнами триповерхової будівлі за вказаною адресою були присутні невідомі з транспарантами "Інтер" - агент Кремля", такий самий  напис вони залишили на стіні біля будівлі.  

У самій будівлі з невідомої причини виникло задимлення. На місце інциденту прибули пожежні машини, поліція та "швидка".  З будівлі евакуювали людей. 

Рух транспорту на частині дороги між станціями метро "Сирецька" та "Дорогожичі" було обмежено.

Разом з тим у Твіттері ресурс "АвтоКиев" повідомляє, що пожежа - на вул.Щусєва, 22.

"Рух у бік метро "Сирецька" перекрито", - зазначено у повідомленні.

На телеканалі "Інтер" заявляють, що пожежа у будівлі на вул.Щусєва, 26 сталася через збройний напад на офіс "Національні інформаційні системи" та підпал.

Про це інформує телеканал на своєму сайті. 

Скоєно напад невідомих осіб на офіс компанії "Національні інформаційні системи", що створює програми "Новини", "Подробиці", "Подробиці тижня" для телеканалу "Інтер". Здійснений підпал будівлі, знищена телевізійна студія. В результаті здійсненого підпалу повністю згоріла студія програми "Подробиці". Кілька співробітників компанії отруїлися чадним газом, їм надається медична допомога. Одна співробітниця зламала ногу під час пожежі", - повідомили у прес-службі телеканалу. 

Також повідомляється, що під час нападу озброєної групи людей - близько 15 осіб - вони зробили кілька пострілів і підпалили будівлю.

"Інтер Медіа Груп" відкрито звертається до президента України з закликом втрутитися в ситуацію з метою відновлення законності і захисту від протиправних дій. До ГПУ, СБУ, МВС, Нацполіції подано заяву про скоєний злочин. "Інтер Медіа Груп" вимагає провести об'єктивне розслідування і гарантувати безпеку роботи засобів масової інформації", - заявили на "Інтері".

У свою чергу директор "Національних інформаційних систем" Олександр Пилипець заявив, що захопити і підпалити студію телеканалу "Інтер" спробували 15 невідомих в балаклавах.

За словами Пилипця, невідомі у масках прорвалися через пост охорони, розпорошили в будівлі кілька порошкових вогнегасників, підпалили студію і зникли, а після себе нападники залишили протитанкову міну.

"Ми вимагаємо від правоохоронних органів знайти і покарати винних у нападі на телеканал. Ми дякуємо глядачам "Інтера" за підтримку і будемо продовжувати працювати для них", - заявив Пилипець.

Начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко в ефірі телеканалу 112.Україна повідомив, що, за даними очевидців, у будівлю було кинуто димову шашку. 

"Кваліфікація події - "Підпал" та "Умисне пошкодження майна". До відділків поліції доправлено 6 осіб, яких було затримано на місці події, буде перевірятися їх причетність до інциденту", - зазначив Крищенко. 

Як повідомила начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Києві Оксана Блищик, виклик на вул. Щусєва про те, що невідомі особи палять шини під офісом телевізійної продакш-студіі, поліція отримала близько 16:30.

"Група осіб, приблизно 20 осіб, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, димову шашку. Почалася пожежа, причину і осередок якої буде встановлено після проведення експертизи", - зазначила Блищик.

"Подія зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень. На місці працюють пожежники, експерти і слідчо-оперативна група. Із будівлі евакуювали працівників. Кількох учасників події доставили в управління поліціі для встановлення анкетних даних та надання пояснень. Після проведення перевірки слідчі нададуть правову кваліфікацію події", - повідомила речниця НП.

Згодом Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею "Інтера" у Києві, їх та доправлено до відділків поліції, де буде перевірятися їх причетність до інциденту.

Разом з тим нардеп Ігор Луценко повідомив про 9 затриманих.

Згодом стало відомо, що з Шевченківського райуправління Нацполіції у м.Києвізвільнили майже всіх затриманих, підозру їм не вручали.

04 вересня 2016р.

Теги: Інтер, пожежа

Коментарі

Степан Крук 2016-09-06 / 13:36:11
Сьогодні активісти заблокували канал "Інтер", журналістів на роботу не пускають. Я чхати хотів на цей продажний, прокремлівський канал. Мова про інше. Ми повинні навчитися поважати закони України, якщо ми її дійсно любимо. Перешкоджання журналістській діяльності - кримінальна відповідальність! Це одна із самих демократичних і вистражданих журналістами норм Укранського законодавства! Ситуація навколо "Інтера" дискредитує цей закон і це є не добре. Позбавитися від інтер-фурункула необхідно іншими методами.

Учасник 2016-09-05 / 20:46:28
Історія з "Інтером", це одна з ниточок величезного клубка маразму,який намотала за два роки влада яку очолює Порошенко .
Тут і тотальна бездіяльність ,і договорняки з ригами ,корупція ...
Од де отримує поживу сепаратизм ,і сепаратисти ,а не в проблемі " русинської "чи не " русинської"мові .

ось так 2016-09-05 / 13:10:00
Степан Крук, а що робити народові, котрий бачить, що вища верхівка політичної влади України нахабно кришує своїх одновірців з колишньої Партії регіонів, допомагає їм врятувати їх бізнес і загалом відпускає, даючи змогу навіть втекти з країни, тоді як патріотів судять немилосердно?

Якби влада виконувала свої функції, зокрема і щодо ворожого рупору у вигляді телеканалу Іньер, необхідності в самосудах не було б.

Степан Крук 2016-09-05 / 09:35:27
Мало хто сумнівається, що канал "Інтер" проводить політику, яка йде врозріз з потребами українського суспільства і є шкідливою для остаточного ствердження української державності. Іншими словами, "інтер" є ідеологічним та інформаційним агентом путінського режиму і пропогує кремлівські "цінності". Однак, український соціум, котрий декларує свободу слова та демократію не може підтримувати бандитські кримінальні методи зведення рахунків з опонентами. Є інші цивілізовані методи, наприклад скасування ліцензії на мовлення. Факт підпалу офісу "Інтера" не робить честі Україні на міжнародній арені...

сорри 2016-09-05 / 01:06:05
Най би згоріли дощенту. Чомусь не шкода

Учасник 2016-09-05 / 00:32:54
Вся країна в єдиному пориві кинулась на захист журналістського колективу телеканалу "Інтер" .Гостро засудив напад комсомолець,а нині депутат Верховної Ради УРСР Мустафа Наєм ,незалишився осторонь молодий Член Партії Антон Геращенко .
Викрив злі наміри провокаторів публіцист Олег Чеславський .
Молоді колективи телеканалів "112-й" і
"Newsone",рішуче згуртувались і виказали всіляку підтримку колегам з " Інтеру".
Телеканал "Інтер" веде рішучу боротьбу з проявами українського буржуазного націоналізму ,виступає в авангарді боротьби за мир ,протистоїть натівській загрозі ,проводить політику співбратерства між братніми слов'янськими народами.
........
.....

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини