Закарпатські активісти добралися до незадекларованого будинку прокурора Закарпаття в Яремчі (ВІДЕО)

У суботу 21 травня група закарпатських активістів відвідала помешкання дружини прокурора Закарпатської області Володимира Янка у м. Яремче.

Закарпатські активісти добралися до незадекларованого будинку прокурора Закарпаття в Яремчі (ВІДЕО)

Як повідомляється, етою даного візиту була перевірка достовірності відомостей, які обласний прокурор, Володимир  Янко,  зазначив у своїй декларації за 2015 рік.  Оскільки наразі триває журналістське розслідування «Зупини корупцію в прокуратурі»  і перелічені організації беруть участь у цьому розслідуванні.

Під час візиту з’ясувалося, що у м. Яремче Володимир Янко користується затишною віллою  “Карпатський замок” 454 м2, яка записана на дружину прокурора Галину і нібито здається туристам.

Фото вілли із середини, які були знайдені на інформаційно-рекламних сайтах:

Однак, у прислуги вілли  “Карпатський замок” журналісти газети «Сила народного  контролю»  дізналися, щопомешкання не здається туристам вже понад три роки.  Тоді для чого дане  місце відпочинку активно рекламується на багатьох туристичних сайтах?  Чи не для того це зроблено, щоб легалізувати неофіційні доходи закарпатського обласного прокурора?

До чого ж були здивовані активісти, коли закарпатський обласний прокурор Володимир Янко навіть не зазначив свою дружину Галину Янко в декларації за 2015 рік. Чи може Галина Янко вже не його дружина?

Активістами також було виявлено на території маєтку незадекларовану іномарку, яку швиденько протягом 30 хвилин після візиту гостей невідомий чоловік на чорному «бусі» відігнав із території маєтку прокурора.

 Після того як члени Демальянсу, газети «Сила народного  контролю» та ГО «Ужгородська громадська рада» встановили, що Володимир Янко збрехав у своїй  декларації, активісти вирішили влаштувати біля маєтку  акцію  незгоду з корупційними діяннями обласного прокурора та вимогою зупини незаконне збагачення  і піти з посади.

Однак, той самий чоловік на чорному «Бусі» розірвав плакат та одяг  фотокореспондента газети «Сила народного  контролю» і намагався побити журналіста під час його діяльності, також "тітушка" чіплявся до активістів, погрожував їм.

Такими діями охоронець чи то господарник обласного прокурора Володимира Янка вчинив дії, які підпадають під ознаки  злочину хуліганство (ст. 296 КК України) та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 КК України).

Окрім того, вже через декілька хвилин до помешкання на іномарці підвезли і самого обласного прокурора Володимира Янка, що остаточно підтвердило підозру у брехні прокурора в його декларації 2015 рік.

Але ж як головний правоохоронець Закарпаття може боротися з корупцією, якщо і сам вчиняє корупційні правопорушення, а саме: подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.4 ст. 172-6 КУпАП)?

Антикорупційне розслідування  наразі триває, за його результатами буде підготовлено звернення у компетентні органи для реагування.

 

22 травня 2016р.

Теги: Володимир Янко, корупція

Коментарі

Ужгородець 2016-05-26 / 19:14:24


Цей ****юга Янко зі своєю молодою командою всю прокуратуру підставляє.


Янку 2016-05-26 / 14:37:00
Вийди мразь до людей і поясни чим ти тут займався майже 2 роки, як законність встановлював і авторитет прокуратури піднімав і, що нажив, а не ховаєшся як щур у кабінеті.

Степан Крук - Галасу 2016-05-26 / 14:16:34
Вашими б вустами та мед пити!!!)))

Франківській Галушці 2016-05-26 / 12:53:07
Корнаше! Чия би мичала?

франкiвська Галушка 2016-05-26 / 12:34:48
В закарпатських прокурорiв розуму немае,
Нiхто с свiтi своiх колег так не обсирае,
Бакси беруть всi безбожно, совiсть не муляе,
Почти кожен начальничок бiзнесок тримае.

I готелi вони мають, ресторани, бари,
Та ще землi понакрали, десятки гектарiв,
Старий Бенца в Мукачевi "фердинанта" мае,
А Петруня бiля Чопа "Европу" тримае,

Штефанюк землi набрався, бiзнес, дачу мае,
Жовнiр, Жилкiн, Кириленко хабарi збирають,
Як Малинич так I Олаг собi бiзнесують,
Зовдун, Братюк, lван Шимон собi гешефтують.

Але бачать лиш другого, завидять безбожно,
На колегiв лайно лиють, де лиш тiльки можна,
За посади б'ються страшно, хочуть керувати,
Бо посада дае шанси хабарi збирати,

Бокшан бере за рiвностi, кадри всiх звiльняють,
Правда суди незалежнi потiм поновляють,
Виганяють Янко й кадри, нiби знають право,
А от грошi поновленим поверта держава.

А ще люблять закарпатцi чолом в землю бити,
Та чужинцям приблудившим вiддано служити,
Бiжать до них, кланяються, усiх розштовхають,
А коли тi проколються, гiвном поливають.

Так любили вни Петруню, Середу, Кузьменка,
Гошовського та Корбаня та ще Бондаренка,
А коли тих виганяли геть iз Закарпаття,
То вони iх обсирали iз клятим завзяттям.

Але прийде на пса мороз, всi це добре знають,
Тму сидять I трясуться, з страху ся всирають,
Скоро Луцик Генеральний позбавить iх властi
Тгму будуть прокурори в горах овець пасти.

Галас 2016-05-26 / 10:26:40
Якщо комусь заманеться змістити з посад Янка чи його заступників то Москаль подасть у відставку, оскільки у боротьбі з контрабандою він опирається саме на Янка і його команду.

Зарева (міняю шапку) 2016-05-26 / 09:29:27
Зарева (міняю шапку) 2016-05-25 / 11:49:18
Вважаю, що після реформи у прокуратурі області тільки склоки і бля.ство. Янко полишав на посадах імбіцилів, а зараз не знає в яку нору заховатися. Чого варта тільки прокурорша Галушка (Ремарук) Юлія, яка носить заступнику прокурора області Ремаруку Ігорю Васильовичу дитинча під серцем. А старий крахобор покриває цю дамочку перед Янком В.М. Ця байстрючка ходить на перевірки і вимагає у забудовників безоплатні квадратні метри, бо вона коханка Римарука І.В. P.s. А як приємно наблюдати як цілий Римарук у своєї на 20 років молодшої пасіі Галушки Юлії працює у вихідні дні водієм автомобіля марки Мазда СХ-5, по маршруту Івано-Франківськ-Ужгород. Оце любов, коли вже дід сів особисто за кермо... Слава любовничкам франківським.

гуцул Додiк 2016-05-26 / 09:28:41
Прокурори-бiзнесмени, паршивii дiти,
Хабарники, злодюгани, однi пройдисвiти
Люди уже у вiдчаi, нема за що жити,
А ви суки останнii, хочете жирiти.

Бенца стрий у мiльйонах давно ся купае,
А Петруня гектарами земельку купляе,
Янко собi за хабарi готелi будуе,
А нещаснi закарпатцi в голодi бiдують.

Але прийте час розплати, знайте сучi дiти,
Не треба вам бде богатства, будете сидiти,
За решiтку всi сядете, все у вас заберуть,
А вкрадене вами майно державi повернуть.

Бодя 2016-05-26 / 07:44:46
Потрібно не лише майно Янка показувати, а і його спільників

..... 2016-05-26 / 06:56:12
Писаки строчите одне й те саме про всіх, але задумайтесь чого самі досягли в житті-телефона з інтернетом, щоб коментарі писати можна було. Всі хто пишуть цю маячню - ви просто завистю переповнились

злодії ті самі 2016-05-25 / 19:42:59
після нього прийде такий самий як перед ним-корбан,петруня,бенца-у кожного такі палаци, як у кожного начальница любої державної служби.головна біда в тому, що власники країни вивозять гроші в офшори, а держава існує-паразитує на простому народі. люди дозволяють так з собою чинити-раби в душі-кріпацтво недавно відмінили якихось 150 років

123 2016-05-25 / 19:29:35
Цей і ще подібні палаци на Франківщині, Янко збудував за рахунок горя і сліз своїх земляків, а ось, що Янко і його команда нажили на горі Закрпатців краяни дізнаються вже дуже скоро.

.... 2016-05-25 / 18:05:59
Цей об'єкт потрібно під сиротинець віддати чи дитячий табір, хай діти оздоровлюються бо палац цей родина Янків на людські гроші збудувала, палац збудований на людському горі і сльозах.

Саша 2016-05-25 / 17:51:29
За Янком уже давно шлейфи такі тягнуться, що він взагалі немає права в органах прокуратури працювати і Братюк казав, що на Франківщині люди про нього дуже погано відзиваються, коли чують його прізвище то плюються.

Відвідувач сайту 2016-05-25 / 16:42:04
Якщо після підписання звернення до Президента проти того, щоб Луценко став генпрокурором, після цієї публікації та інших, в т.ч. і про підтримку Волошина Янко залишиться на посаді, то на цій державі треба класти хрест. А Янко з Римаруком, якого вигнали з суду, з Черничком, Грамотниколм "пілотним проектом" Жовніром і їм подібними і далі буде керувати нашою областю і говорити, що закарпатці дурні. І правильно, бо якби були розумні, то давно погнали б його так, що і в "Карпатському замку" не сховався.

Шімону 2016-05-25 / 16:30:48
Янко уже відхрустів Москалю пів ляма і скоріш за все остається, Луценко вже запросив його на співбесіду, а ви пане Шимон далі цілуйте гузна Лунченку і Пацкану.

Іван 2016-05-25 / 15:56:04
По достовірній інформації УВБ Франківщини по згаданому будинку вже зібрало матеріали, які чекають відмашки руху

блєск і ніщєта 2016-05-25 / 12:05:48


Пластмасова пальма біля басейну - це, канєшно, ай :))))


Іван 2016-05-25 / 12:04:24
Іще би прокурора Малинича перевірили, там Янко отдихає.

Зарева (міняю шапку) 2016-05-25 / 11:49:18
Вважаю, що після реформи у прокуратурі області тільки склоки і бля.ство. Янко полишав на посадах імбіцилів, а зараз не знає в яку нору заховатися. Чого варта тільки прокурорша Галушка (Ремарук) Юлія, яка носить заступнику прокурора області Ремаруку Ігорю Васильовичу дитинча під серцем. А старий крахобор покриває цю дамочку перед Янком В.М. Ця байстрючка ходить на перевірки і вимагає у забудовників безоплатні квадратні метри, бо вона коханка Римарука І.В. P.s. А як приємно наблюдати як цілий Римарук у своєї на 20 років молодшої пасіі Галушки Юлії працює у вихідні дні водієм автомобіля марки Мазда СХ-5, по маршруту Івано-Франківськ-Ужгород. Оце любов, коли вже дід сів особисто за кермо... Слава любовничкам франківським.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини