Москаль планує пропіаритися на школі у Великих Ком'ятах, до оновлення якої не долучився жодним чином (ФОТО)

Одна з найбільших шкіл Виноградівського району незабаром стане однією з кращих. Після проведених тут доволі масштабних робіт, дирекція запланувала урочисто відкрити оновлений заклад у неділю, 22 травня. В цьому керівники навчального закладу питанні пішли на зустріч громадськості та жителям села, які попросили провести урочисту церемонію на вихідний день. Цього дня до школи у Великих Ком’ятах прийдуть учні, батьки, священики та всі ті, хто долучився, аби навчальний заклад був по-справжньому європейським.

Москаль планує пропіаритися на школі у Великих Ком'ятах, до оновлення якої не долучився жодним чином (ФОТО)

У школі кажуть: теперішня влада – ні районна, ні обласна – палець об палець не вдарила та не виділила жодної копійки ні з районного, ні з обласного бюджету, аби допомогти в облаштуванні навчального закладу у Великих Ком’ятах. Теперішня заступниця голови РДА Наталія Костелеба-Веремчук є колишнім сільським головою Великих Ком’ят і, як звучало в коментарі, свого часу відмовилася допомагати в облаштуванні школи. Так само за попередній рік ні районна, ні обласна рада коштів на цей навчальний заклад не виділила. А проте, як стало відомо, на п’ятницю, 20 травня, представники влади Виноградівщини – голова РДА п.Русанюк (який, до речі, був при владі за часів "регіоналів", а головою Виноградівської РДА став за квотою Блоку Петра Порошенка), перша заступниця голови Виноградівської РДА Н.Костелеба-Веремчук (депутат обласної ради від БПП) планують «відкрити» оновлений навчальний заклад. Запросили на перерізання стрічки і голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Дивно виходить: чиновники, які не доклали жодних зусиль та жодної копійки для облаштування Великоком’ятської школи, намагаються скористатися для власного піару плодами праці інших.

До слова, на території області за часів "губернаторства" Г.Москаля не відкрили жодного навчального  закладу.

Як розповідають у школі, цей освітній заклад у Великих Ком’ятах почав кардинально змінюватися, коли на заплановані роботи виділила кошти обласна рада минулого скликання, яку тоді очолював Іван Балога. Тоді з обласного бюджету виділили кошти та перерахували їх на підготовку кошторисної документації на благоустрій шкільного подвір’я – озеленення з висіванням газону, брукування підходів до школи та внутрішнього двору, встановлення нового паркану та  облагородження навколишньої території. На цьому роботу не припинили – наразі триває облаштування ще одного майданчика. Тоді ж віднайшли в області кошти і на будівництво футбольного поля зі штучним покриттям. Загалом на нього витратили 800 тисяч гривень.

Директор Великоком’ятської школи Надія Копча розповідає: "Наша школа була включена до програми "Шкільний майданчик" дякуючи Іванові Балозі, який тоді очолював обласну раду. Місцева сільська рада відмовилася допомагати, а тому, щоб зробити основу для штучної трави, ми залучили місцевих підприємців. А потім уже із державних коштів обласного бюджету попередньої ради 6-го скликання було виділено півмільйона для штучного покриття".

На цьому облаштовувати освітній заклад керівництво школи не припинить. У майбутньому планують закрити питання з двозмінним навчанням, збудувавши мансардний ярус, де можна розташувати кілька додаткових класів. Проте це, як запевняє директор, питання часу і коштів, які без меценатів навряд чи вдасться знайти. Народний депутат Іван Балога і надалі фінансово допомагає облаштувати школу.

Заступник директора школи з навчально-виховної роботи Мар’яна Білак додає: "Фінансування йде народного депутата Івана Балоги. Він особисто допомагає, контролює цей процес. Приходить часто, спільно планують і вирішують аби нашим діточкам було краще і зручно, та аби дійсно у школі розвивався спорт і діти ходили на гарному подвір’ї".

19 травня 2016р.

Теги: школа, Геннадій Москаль, Великі Ком'яти

Коментарі

Стрико 2016-05-19 / 19:35:30
Всі хто аплодував Москалеві нарешті думаю зрозуміли його роль на Закарпатті!!! Заборонити нашим Закарпатським людям привезти з Мадярщини навіть вегету і пакет сосісок щоб продати на базарі і це під видом боротьби з контробандов, уже і митні пости виклав на перевалах!! Але торговці з Краснодонців що їздять в Чернівці кажуть що весь контробандний товар пішов через його батьківщину Чернівецькі таможні і наші теперка люди будуть куповати для базарів товари в Чернівцях тільки! Дурні Закарпатці сте докус

форестер 2016-05-19 / 15:18:33
Все, що робить Москаль, це піариться на фестивалях і чужих здобутках, а також прибиває під себе контрабанду.

Область ослаблюється і втрачає останні позиції.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини