Завтра в Києві судитимуть 16-річного закарпатця за участь в провокації з погромами російських банків

4 травня о 9:00 в Шевченківському районному суді Києва (вул. Смирнова-Ласточкіна, 10-б) під головуванням судді Олега Лінника відбудеться розгляд кримінальної справи № 761/12789/16-к щодо погрому російського банку «Альфа-Банк» у Києві 20 лютого цього року. Одним із неповнолітніх фігурантів даної справи є наш закарпатський хлопчина Михайло Черній.

Завтра в Києві судитимуть 16-річного закарпатця за участь в провокації з погромами російських банків

Йому інкримінують ч.2 ст.296 КК України (хуліганство, скоєне групою осіб), якого він, фактично, не вчиняв. Крім того, жодних матеріальних претензій до нього не виставлено ні банком, ні будь-ким, тобто справа фактично ведеться по факту подій.

Згідно з оголошеною Михайлу підозрою, він з іншими особами, начебто грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, супроводжуючи свої дії особливою зухвалістю, ігноруючи існуючі в суспільстві правила поведінки, почали почергово кидати камінням, бруківкою та іншими предметами по вхідних дверях до приміщення ПАТ «Альфа-Банк» на вулиці Хрещатик, 14, а потім нищити майно і в самому приміщенні.

«Цікаво відколи це неповага до російського банку – це «явна неповага до суспільства» ?! – запитує громадський правозахисник Віталій Грегор, який бере участь у процесі. – Приміщення цього російського банку цинічно продовжує знаходитись в столиці України – центрі Києва, а фактично – в центрі Майдану, по сусідству із Будинком профспілок. 

Нікого це не дратує і не бентежить?! Мене особисто так, і якщо в найближчий час наші правоохоронні органи і посадові особи не перестануть займатись посадкою патріотів і не почнуть займатися  своєю прямою діяльністю по затриманню реальних злочинців, зокрема, і тих «сєпарів», що керують тим Альфа-Банком та іншими російськими банками, то вже я буду змушені разом з побратимами здійснювати пряме народовладдя – брати владу в свої руки і вдаватися до прямих громадських мирних акцій прямої дії. Все згідно з «чиннис законодавством» – статтями 5, 39, 34 Конституції України. І почнемо з нечесних прокурорів, суддів та депутатів...»

Аналізуючи ті події, можна стверджувати з впевненістю, що Михайло як і більшість інших хлопців, потрапили в руки провокаторів, які, граючи на реальному патріотизмі хлопців, втягнули їх в сплановану провокацію, а саме – «захистити Україну» від бізнесу країни-агресора, а конкретно – долучитися до розгрому російського Альфа-банку.

Те, що відео досить швидко з’явилося в Інтернеті і «на ура» поширювалося в російських ЗМІ, дає підстави вважати, що організаторами даної провокації є російські проплачені посіпаки із спецслужбами РФ, вважає В.Грегор.

За наявної інформації, прокуратура Шевченковского района Киева, що представляє обвинувачення, зайняла позицію агресивного нападу і має намір просити суд про застосування до Михайла найвищої міри покарання. І це не зважаючи на те, що хлопчина неповнолітній з багатодітної сім’ї, працьовитий, щиро покаявся, оскільки усвідомив вже, що через свою активну громадянську патріотичну позицію був фактично втягнутий в провокацію.

«Тут постає закономірне питання: які ж основні функції прокурора – захистити неповнолітнього, оскільки людина є найвищою цінністю в державі, чи піти на догоду політичному керівництву з метою сліпого виконання вказівок по посадці всіх неугідних системі?! 

Важливо звернути увагу і на мотиви, якими керувався Михайло, а вони виключно патріотичні – він дійсно вірив, що робить свій вклад в боротьбу з бізнесом країни-окупанта, що як ракова пухлина проїлась по всій нашій країні, затягаючи в кредитні зашморги наших громадян, констатує В.Грегор.

«Я в суді від ГО «Айдар волонтерська допомога» буду вносити клопотання про звільнення Чернія М.А від кримінальної відповідальності з передачею його на поруки колективу нашої волонтерської  організації на підставі ч.1 ст.47 КК України. Сподіваюсь суд прийме єдиноправильне законне рішення та звільнить закарпатського підлітка, який винний лише в одному – тому, що просто палко любить свою країну», – каже правозахисник. І закликає прокуратуру «не бути «псом» системи і не калічити долю юному патріоту, а стати на біг моралі та совісті»ю

03 травня 2016р.

Теги: Михайло Черній, погром

Коментарі

профі 2016-05-03 / 19:38:00
Дибіли не того взяли,хропець відробляв гроші, а замовник остався не виний, бо олігарх, а може й депутат, на х-я пацану банк ,тим більше мотиви явно мутні, нехай колиться і знайдете замовника, а це все придумані версії,на випадок проколу, до речі банк застрахований? От і підсказка,і знову корупція, банк на межі банкрутства,от же хто замовник здогадуватися не потрібно і так все ясно,хтось отримае від страховки бабло!

Копча 2016-05-03 / 17:45:13
Підтримую нічного яструба. Не можна робити погані справи прикриваючись хорошими ідеями.

патріот 2016-05-03 / 14:55:18
Видно з коментів, як бояться ватники і чиновники таких "некерованих" пацанів.

Nighthawk 2016-05-03 / 14:19:48
Ооо, пішли жалісливі коментарі від вишивати.
Судити падлу і по повній програмі!
Щоб на майбутнє мізки включалися...
Все одно засранцю дадуть умовне, тож у нього буде шанс обдумати скоєне, не потрапляючи до тюрми...
Нема чого прикриватися псевдопатріотизмом і шукати ФСБ там, де його немає.
Напаскудив, падла-відповідай! А то що кацапський банк, не кацапський-це значення не має. Завтра такий же гімнюк поб"є вікна у квартирі сусіда, бо той йому зробив зауваження щодо негідної поведінки, а малолєтка почне розповідати, що той агент ФСБ, тому він йому вікна побив, так? Брєд повний, але згідно викривленої логіки грАмадських захисників все ОК... Тож закон є закон, і нефіг давити на жалість.

Иван 2016-05-03 / 13:37:20
Согласен!!!! Нужно помочь ребёнку

Закарпатець 2016-05-03 / 13:13:47
Потрібно обовязково витягувати хлопця! Вязниця зробить з нього реального злочинця! Не допустіть Віталій цього!!!

народ 2016-05-03 / 12:55:00
Пецюня, не майся и приструни своих холопов, иначе мы придем за тобой!!!

Гость 2016-05-03 / 12:50:12
Обязательно наказать, и по полной программе. Безнаказанность порождает большее преступление - это аксиома. А он в таком возрасте не только наплевал на людей ( в тот момент дать ему в руки пистолет, автомат - он стрелял-бы без различия в кого). Вот это самое страшное - он просто не управляем, приехав в чужой город спокойно взял в руки камень и пошёл громить.......

Ната 2016-05-03 / 12:44:32
Йому потрібен найкращий адвокат і суддя людяний, щоб зрозуміли мотиви і максималізм цього віку А російський банк вигнати на околицю Києва, якщо з краіни не можуть!

Тётя тоня херащенко невмируща 2016-05-03 / 12:26:13
Он же "деть" . Не чипайте и видпустить негайно

леся 2016-05-03 / 12:17:51
пусть отвечает по закону Украины может другим кастрюлеголовым урок будет за хулиганство и нанесение материального ущерба нужно наказывать

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини