Російським вантажам учасники блокади не перешкоджатимуть. Домагатимуться заборони російського бізнесу в Україні. ЗАЯВА

Заява координаторів всеукраїнської транзитної блокади надійшла на адресу Закарпаття онлайн.

Російським вантажам учасники блокади не перешкоджатимуть. Домагатимуться заборони російського бізнесу в Україні. ЗАЯВА

Транзитна блокада російських вантажівок через територію України розпочалась як винятково громадська ініціатива початкового етапу протидії бізнесу окупанта в Україні. Керуючись виключно інтересами українського народу та держави, на теперішній стадії блокади констатуємо наявні як плюси, так і мінуси. 

1. Громаді вдалось змусити уряд прийняти рішення про тимчасову заборону транзиту російських вантажівок через територію України. 

2. Будучи заблоковані на території Росії, наші співвітчизники стали заручниками ситуації. Зважаючи на це, було прийнято рішення запустити режим "дорога додому", під час якого перевізники обох сторін до 25 лютого включно мали змогу безперешкодно повернутись додому. 

3. Російська сторона повністю відновила рух українського транспорту на своїй території та зняла обмеження на транзит українських вантажівок, прийняті 5 січня 2016 року. Таким чином народ вирішив міждержавну проблему і українські перевізники можуть вільно перевозити свої вантажі в країни Азії. 

4. Українська влада планує використовувати ресурси правоохоронних органів для конвоювання російських вантажівок, таким чином убезпечуючи російський бізнес коштом українських платників податків. 

5. Уряд України показав своє зневажливе ставлення до всенародної думки, навіть не намагаючись вийти на діалог та дійти конструктивного вирішення наявної проблеми. 

6. Певні сили намагались зіткнути різні верстви населення, однак український народ довів, що при будь-якому розвитку подій він може уникнути конфліктів. 

7. Блокада збурила в суспільстві широку дискусію стосовно існування російського бізнесу, товару та інформаційного продукту на території України. 

8. Ветерани українсько-російської війни, націоналісти та небайдужі об’єднались в єдиний сильний кулак, здатний брати ініціативу у власні руки та вирішувати проблемні для України питання актами прямої дії.

9. Блокада довела всім українцям, що громадські активісти без участі будь-яких політичних сил мирними акціями можуть змусити уряд реагувати на виклики суспільства. 

За висновком наших аналітиків, зважаючи на відновлення Польщею транзитного договору з РФ, взаємне українсько-російське транзитне блокування матиме для української сторони гірші економічні наслідки. 

Станом на січень 2016 р. через територію України проїжджали транзитом близько 100 російських вантажівок. Після закриття Польщею своїх кордонів, за офіційними даними понад тисяча російських фур ринулись через український кордон. Внаслідок блокади усі вони були розвернуті та відправлені додому. 

Станом на сьогоднішній день російських фур не зафіксовано ні митним контролем, ні нашими мобільними групами. Оскільки Польща відновила транзитний договір із Росією, перевізники РФ користуватимуться шляхом через територією Польщі як найбільш для себе вигідним. 

За даними російських експертів, внаслідок транзитної блокади російський бюджет втратив десятки мільйонів євро, річні ж збитки могли скласти близько 34 мільярдів євро. Однак економічна шкода Росії не зрівняється з рівнем шкоди політичної, адже, за словами одного з російських експертів, блокада стала прямим "ляпасом Путіну". 

Разом з тим найвищими для нас є інтереси власного народу. Тисячі українців працюють у сфері міжнародних вантажних перевезень. Зокрема, за офіційними даними, 40% усіх перевізників, які займаються міжнародними перевезеннями в Україні, - це закарпатці.

На відміну від політиків, які використовують будь-яку нагоду для збільшення своїх виборчих рейтингів та намагаються спекулювати на цій блокаді, ми, громадські активісти, в прийнятті своїх рішень керуємось винятково інтересами України. Відтак активних дій з перешкоджання транзиту ми не здійснюватимем, оскільки присутність російських вантажівок на території України є вкрай мізерною, натомість сотні українських перевізників досі курсують територією РФ. Однак це не означає, що ми залишаємо російський бізнес в спокої. Транзитною блокадою ми зуміли привернути увагу суспільства до присутності інтересів агресора в практично усіх сферах життя України, в тому числі й медійній. 

Відтак ми переходимо на новий рівень блокади та розпочинаємо наступні акції. 

Наші подальші кроки спрямовані на кінцеву мету – заборону на державному рівні функціонування російського бізнесу на теренах Української Держави. Тож закликаємо владу нарешті почати виконувати свої функції та зайняти тверду позицію щодо визначення статусу і діяльності окупанта в Україні.

Координатори Всеукраїнської транзитної блокади: 

Микола Марчишак, голова ГО "Побратими України. Ужгород"

Тарас Деяк, голова ГО "Карпатська Січ"

Тим часом голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що "Свобода" поновлює блокування російських фур.

26 лютого 2016р.

Теги: вантажі, блокада, заборона, бізнес

Коментарі

капітан Очевидність 2016-02-26 / 22:44:54
А транзит аантажів російськими перевізниками - то не російський бізнес?

Якось у цій заяві хибить логіки :-(

Гуцул 2016-02-26 / 15:32:13
Деяк дуже хотів зайти у велику політику. І таки зайшов у неї, і мав непогані перспективи,.. але одразу як запахло бабками - недумаючи їх взяв і злив усьо шо міг. Ну Бог му ґазда:) Скоро увійшов, і дуже скоро вийшов, але не героєм, а гівнюком продажним.
І ще, він якось триндів, що ПС і його побратими перекривали Яблунецький перевал. Так от - їхав у той день через перевал - нікого там не було, окрім кількох хлопців із одним прапором, але не КС і ПС. трохи інакшим - з тим, з яким хлопці йдуть до кінця і вони нині то довели.

форестер 2016-02-26 / 15:16:06
Тобто, гасло міняється і вантажівки країни-окупанта, виходячи з нової логіки, вже можуть вільно їхати територією України? І нащо тоді було город городити?

9061 2016-02-26 / 13:52:44
Янко не хоче й знати, що нині Росія вже домовилася з Польщею, аби пропускати в ЄС російські фури. Перекриють їх у нас, поїдуть через Білорусь. А ось нашим їхати в Казахстан і Китай іншого шляху поки нема. Тому координатори всеукраїнської транзитної блокади поступили розумно, по-державницьки. Мабуть інакше вважає несвідомий російський агент Янко думає інакше.

Янко 2016-02-26 / 13:01:39
Застяли

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини