Власниці магазину "Корзо" спростували "згенеровані" рейдерами наклепи

Минулого тижня у деяких ЗМІ з'явилася інформація про нібито нові факти у скандальній справі магазину. Зокрема жінок звинуватили у свідомій брехні, мовляв вони не мають відношення до викупу магазину.

Власниці магазину "Корзо" спростували "згенеровані" рейдерами наклепи

Головним фактом з псевдопублікації є нібито те, що учасники не вносили коштів на викуп приміщень в ході їх приватизації товариством в 2001 році, а також те, що майно не вносилось до статутного фонду товариства, і в зв’язку з цим не потрібно було погодження зборів учасників товариства для його відчуження.

Протокол журналістам надала пані Вікторія Шек, прізвище мами якої фігурує у договорах купівлі-продажі майна у період з 2012 по 2014 рік, що свідчить про активну участь у протиправних оборудках, до яких була причетна колишній директор магазин Н.Запорожецьу. Зокрема у травні 2014 року О.Шек укладає попередній договір у нотаріуса, згідно з яким домовляється продати приміщення магазину за ціною 100 тисяч доларів США до кінця червня того ж року. Усі умови були погоджені з потенційним покупцем. Тільки арешт, накладений судами, перешкодив їй продати таке майно до вирішення справи судами. Такі ж договори укладали і інші псевдоспівласники, від яких, за довіреностями, діяли так звані орендарі.    

Окремо потрібно виділити, що Павло Маєрчик почав проявляти інтерес до цієї справи тільки з квітня місяця 2014 року, після того як суд першої інстанції виніс рішення про повернення майна товариству. Тоді, на думку жінок, Н.Запорожець запросила до участі в цьому горе-проекті П.Маєрчика, який став також «згадувати» про вкладені ним кошти.

Як запевняють учасники, оприлюднений у ЗМІ протокол зборів учасників товариства від 31.01.2001 року є черговою «придуманою» фікцією, яка не має нічого спільного з дійсністю. При цьому, оприлюднений протокол вони не підписували, участі в зборах з таких питань не брали, за рішення, зазначені в ньому, ніколи не голосували.

Інша сторона конфлікту, як свідчать матеріали судових справ та кримінальних проваджень, дуже творчо підходить до «фіксації» тих чи інших фактів, створюючи все нові обставини та нові факти. 

Після того, як всі судові інстанції постановили рішення про повернення нерухомого майна ТОВ «Магазин «Взуття», в такий же спосіб «знайшлись» договори оренди з так званими орендарями, яких, на думку учасників, ніколи не існувало раніше. За позовами Товариства суди визнають такі договори недійсними. А зовсім нещодавно, 28.01. 2016 року, касаційний суд, відмовляючи перегляді справи, за скаргою одного з таких орендарів підтвердив законність рішень судів в цій справі. Зокрема судом було зазначено: «право власності ТОВ «Магазин «Взуття» щодо спірного майна не припинялося, а тому відповідач Шек О.В. не набула права власності на спірне майно та не могла вчиняти щодо нього будь-які правочини, зокрема і укладення договорів оренди».

Необхідно зауважити, що Верховний Суд України вже чотири рази відмовляв іншій стороні в перегляді рішень, укладених судами всіх інстанцій в цій справі.

Тому поява «нового-старого» протоколу, на думку учасників, це не більше, ніж чергова брехня, «згенерована» іншою стороною. Опублікований протокол зборів учасників – це черговий доказ вчинення нового кримінального злочину, обставини появи якого будуть предметом перевірки органами слідства.

25 лютого 2016р.

Теги: Корзо, магазин, Маєрчик

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини