Турбаза, в якій відбувся інцидент за участю ПС, має донецьких власників і персонал

Командир ДУК "Правий сектор" Андрій Стемпіцький підтвердив деякі обставини збройного інциденту, що відбувся в турбазі "Хата Магната" на закарпатському Драгобраті.

Турбаза, в якій відбувся інцидент за участю ПС, має донецьких власників і персонал

"Сьогодні на Драгобраті в Закарпатті відбувся конфлікт між групою бійців ДУК ПС та охороною "Хати Магната", до якої підключилась певна кількість місцевих жителів. В результаті на даний час затримано друга "Хорвата" – начальника оперативного штабу (одного з організаторів та першого офіційного командира 5-го ОБАТ ДУК ПС, пораненого в боях з окупантом), друга «Бєса» – командира 13-го запасного батальйону ДУК ПС (Київ), який воював в Донецькому аеропорту, де був контужений у бою з російським спецназом та ще трьох бійців", – повідомляє А.Стемпіцький.

З його слів, протягом дня з’ясовувались обставини інциденту. Інформацію опрацьовують аналітики "Правого сектору" та журналісти, тому в організації не роблять "поспішних гучних заяв на основі матеріалів бульварної преси".

"Не виключено, що конфлікт міг виникнути і на побутовому грунті. І «Хорват», і «Бєс» були контужені та поранені на війні, тому їхня психіка особливо чутлива до будь-яких негативних подразників. Але точну інформацію будемо мати згодом.
Пишуть, що використовувалася вогнепальна зброя, з натяком, що нашими бійцями, тільки чомусь кульові поранення в наших хлопців.
Ніхто з нас від хлопців не відмовляється, як вже багато хто прогнозує. Це наші побратими і що би не трапилось – ми сім’я. Будь-які труднощі пройдемо разом. Все необхідне робиться.
А хто відмовився від побратимів публічно, то хай потім і в очі їм дивиться", – пише командир ДУК "Правий сектор".

Пізніше А.Стемпіцький опублікував ще одну цікаву інформацію, яка доповнює обставини інциденту на Драгобраті. 

Виявляється, що, що "заклад "Хата Магната" належить жителям Донецької області з м. Красноармійськ, більшість персоналу також з Донецької області. Зареєстровано заклад на Андрійченко Ірину Юрївну та Канюка Ігоря Івановича за адресою 85300, Донецька область, м. Красноармійськ, вул. Добропільська, буд. 2".

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, у Рахівській центральній районній лікарні надали допомогу одному з учасників інциденту на базі "Хата Магната" на Драгобраті – члену ВО "Тризуб" ім. С.Бандери та бійцю ДУК "Правого сектору" на прізвисько «Біс», який брав участь у боях за Донецький аеропорт. Звідти його транспортували до слідчого ізолятора у супроводі близько 10 силовиків.

Там вже перебувають інші учасники інциденту, зокрема очільник штабу ПС з блокади Криму на прізвисько «Хорват».

Серед фігурантів інциденту є також боєць ПС на прізвисько "Педро".

Загалом, 4-ьом учасникам бійки на Драгобраті надали допомогу в Рахівській ЦРЛ. Усіх затриманих повезли в Ужгород в ізолятор задля подальших слідчих дій.

Як раніше офіційно повідомила прес-служба закарпатської міліції, встановлено, що в результаті збройної сутички за участю невідомих осіб чоловічої статі, одягнутих в камуфльований одяг, ідвоє охоронців туристичної бази «Хата Магната» (смт Ясіня, урочище «Драгобрат») отримали тілесні ушкодження у вигляді різаних ран, множинні гематоми голови, перелом ноги та були доставлені до лікарні для надання медичної допомоги.

У підсумку, п'ятьох учасників подій, які вчинили хуліганські дії, було затримано місцевими мешканцями та охороною і на даний час їх особи встановлюються.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією ч.4 ст.296 (Хуліганство), ч.1 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

11 січня 2016р.

Теги: Правий сектор, Драгобрат, Хата Магната

Коментарі

Тая 2016-01-13 / 04:50:36
Ребята, сделайте этой берлоге сепарской такую рекламу, чтобы никто туда не заходил. Пусть сидят без посетителей и лапу сосут. А еще лучше - и дорогу к этой сучьей хате завалите бревном, чтобы и случайные люди туда не могли проехать.

гуцулам 2016-01-12 / 21:28:37
Де ж ви гуцули - славні потомки Олекси Довбуша? Чому терпите на своїй землі даунбаських бандитів, виродків януковича? Вони користуються вашою добротою та сміються з вас, загрібаючи ваші землі для власного збагачення.Ви вже - батраки в тупих бандюків донецьких. А ваші діти та онуки хто будуть у них?

ігор 2016-01-12 / 18:19:57


спалити на*** хату


Юрко 2016-01-12 / 18:03:16
Поки Авакова не підвісять, бажано на одній гіляці з Порошенко (ой, Патрошенко) - порядку в країні не буде. Бандити вже зрослися з Порошенківською владою, другого шляху як масові посадки усіх в купі немає. Вони будуть битися до смерті, бо вкусили запах людської крові і шалених грошів від дармових ресурсів. Їх для початку треба убивати, а як перестануть тріпатися - саджати за грати. На жаль - це гірка правда. Другий шлях повільний - років 50-т. Хіба що пів-України виїде, і бандити просто вимушені будуть за собою гівно прибирати... Слава Україні без банди Порошенка!!!

Сергій 2016-01-12 / 11:22:55
Треба ще вияснити , чи охорона не з обдроченців .Тварі розповзлися по всій Україні.

царевна 2016-01-11 / 21:37:38
Донецких надо уни Чтожать везде, Это зараза. которая расползлась по Украине, мало того что они мрази путина впустили, они теперь и права качают. Аваков куда смотрит?? Очень странно: раненных от ПС повезли в СЧИЗО, а потерпевших донецких - в лечебное учрежднение.ВООБЩЕ ничего не понимаю уже.

111 2016-01-11 / 17:38:52
Андрийченко в Красноармейске - местный бандюган из приближенных к Яныка движении. Пидор еще тот.

Морік 2016-01-11 / 17:27:32
Не сміши мої яйця ? Українець з Донецка та щей ізнасілований та пограбований мародерами ? З вами потрібно робить теж саме що ви донецькі Українці робите по всій країні , грабить ,знищувать,як це робите ви ? Де е шваль донецька там починаеться геморой !

до крука 2016-01-11 / 17:01:01


Коментар видалено. Тут не місце для кремлівської пропаганди. Адмін


pfr 2016-01-11 / 15:39:59
Драгобрат і Буковель давно спсилися... Гроші деруть, послуги погані, за порцію на один зуб ріденького баноша - і 75 грн можуть виставити. Сміття і хаотична забудова навколо. Люди їздять у Татри й Доломіти і порівнюють ціни і сервіс, так на Заході дешевше і ставлення набагато ліпше. А потім дивуються, що у когось не витримують нерви від цього здирництва?

точно 2016-01-11 / 14:31:05
Таня і qqq, респект! На сайті явно прибуває розумних коментаторів. :)

Степан Крук 2016-01-11 / 14:30:27
Г.Москаль знову побіг навипередки з поздом! Тільки що, без слідства та заяв прокурора, ОДА вже звинуватила в подіях на Драгобраті "Правий сектор". Закарпатських хлопців серед нападників не було. Були з Києва, Боярки, Івано - Франківська

Степан Крук - Тани 2016-01-11 / 14:19:37
Таня не горюй! Такими как ты гордится весь Донбасс и не только! Не забывай свои края и несгуцулься! Это нам никчему! Нам бендерам и на Донбассе хорошие люди нужны!

Вуйко з полонини 2016-01-11 / 13:48:56
магната хата це кубло сепарів і точка! Про це всі знають і мовчать і до речі а чи поцікавилася поліція чи міліція звідки у донецьких бандюків янека зброя? Звонив тудахлопцям кажуть що донецькі нікого там не поважають всім хамлять кругом і нагліють дуже

Іра 2016-01-11 / 13:47:28
Гуцул з Рахова прав. Геть Даунбасівську гопоту з Закарпаття, хватить того, що вони при янику всю Україну захватили.

Таня 2016-01-11 / 13:24:03
Я с донбасса и я не сепаратист.и мне горько читать что любой случай злые используют для разьединения людей не по личным характеристикам а по месту рождения.я в разных местах встречала хороших людей

нюра 2016-01-11 / 12:44:31
То сепарка Бульбанка ті землі попродала із своїм сашком Киювським бородатим.

бандит-депутат Антал 2016-01-11 / 12:37:12
Недобрі то всьо, недобрі! А як ся дізнають хто їм зимлю пропихав? Коби ня скоро знову затвердили начальником всія зимлі Закарпатської, та хоть устигну кунці у воду спрятати. У Кийові бабло узяли прямо із рук, Маскальви передано,- чому папірь на ня непудписують, низнау.

qqq 2016-01-11 / 11:45:42
А які претензії до того що власники донецькі, руські чи китайські? Люди купили і газдують хто би то не був.
Українці доста інтересний народ: Порозпродували усі землі разом із рідною матірю за для наживи тим же самим донецьким а зараз кричать шо всьо скупили! Самі ж усі полонини роздеребанили і попродавали. Які зараз претензії??? тьфу.. лохи!

Круку і Тані 2016-01-11 / 11:07:22
Підтримую позицію. Є нюанс - чого так далеко ходити, аж до Верховного Суду й Донбасу? Рахівчани, ви проаналізуйте, а хто ж у влади тутка унас, на Закарпатті. Хто керує обласною владою? Правильно - Солідарнісь + Відродження + Опоблок. Прислужниками влади стали ще й Мадяри При діючому голові ОДА вся комарільня КОЛИШНІХ повилазила й планомірно проходить вже у виконавчу владу області й районів. ЩО, це не правда? А ми жуємо жвачку.

НОВИНИ: Кримінал

10:56
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
20:59
"Ухилянт", що прямував у Румунію, 6 днів бродив засніженими горами, зустрів рись, а по ночах чув вовків
11:22
/ 1
На Закарпатті передали до суду справу ОЗУ, що ввозило з-за кордону наркотики та торгувало ними в області
10:59
У Вонігові на Тячівщині житель Буштина під час пиятики штрикнув ножем у живіт приятеля по чарці
11:02
/ 4
В Ужгороді на площі Петефі "п'яний" Seat розтрощив 3 припарковані авто
11:02
Жителя Великої Паладі Пийтерфолвівської громади затримали біля угорського кордону з пакунками наркотика
22:44
/ 2
У Мукачеві в лікарні померла жінка, яку жорстоко, зі знущаннями, побив колишній чоловік
22:39
/ 2
У Мукачеві на "зебрі" таксі збило літню жінку
» Всі новини