"Солідарність" розглядає на секретаря Ужгородської міськради Рибу, виключеного з "Батьківщини" за участь в масштабному "дерибані"

У кулуарах новообраної Ужгородської міської ради тривають переговори щодо обрання керівних органів міської влади – заступників міського голови Ужгорода, секретаря міськради, членів виконавчого комітету міськради та керуючого справами виконкому.

"Солідарність" розглядає на секретаря Ужгородської міськради Рибу, виключеного з "Батьківщини" за участь в масштабному "дерибані"

Як стало відомо інтернет-виданню Закарпаття онлайн, міська організація політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", яка посіла друге (разом з партією "Патріот") місце на виборах до міськради, отримавши 5 депутатських мандатів, розглядає варіант висунення на цю посаду керівника секреаріату Закарпатської обласної організації "БПП "Солідарність" Андрія Рибу. Що в руслі заяв цієї політичної сили про подолання негативних тенденцій в середовищі міської влади сприймається більш аніж дивно.

Справа в тому, що Андрій Риба є одним з найодіозніших представників нинішньої пропрезидентської партії на Закарпатті. І передусім – у контексті своєї колишньої діяльності у статусі депутата Ужгородської міської ради V скликання. Тоді А.Риба був членом партії "Батьківщина" і представляв у міськраді фракцію "Блок Юлії Тимошенко" (БЮТ). Саме ця фракція в своїй основі стала основним союзником тодішнього міського голови Ужгорода Сергія Ратушняка в масштабному розкраданні земельних ресурсів обласного центру Закарпаття. І А.Риба був одним з найактивніших учасників цього процесу, який набув надзвичайного резонансу в суспільстві.

Саме за це його, та ще ряд депутатів фракції БЮТ, зокрема – одного найвірніших нинішніх соратників С.Ратушняка Павла Федаку, було показово виключено з партії "Батьківщина" і фракції БЮТ – з формулюванням "за невиконання рішень статутних органів партії, порушення партійної етики і дисципліни, дискредитацію партії". При чому, зроблено це було рішенням бюро Закарпатської обласної організації партії "ВО "Батьківщина".

Подія була настільки резонансною, що для пояснення ситуації і реакції на неї проводу обласної "Батьківщини" голова Закарпатської обласної організації партії "ВО "Батьківщина" Олександр Кеменяш скликав спеціальну прес-конференцію в Ужгородському прес-клубі, що само по собі вже було безпрецедентним.

Попри те, П.Федака, А.Риба та інші депутати, виключені з "Батьківщини" за масштабний "дерибан" міських землі та майна, ще якийсь час вживали заходів, аби втримати під контролем міську організацію "Батьківщини". При чому, робилося це під безпосереднім керівництвом С.Ратушняка, для якого в цьому контексті надзвичайно важливо було втримати контроль над "дерибанною" депутатською більшістю в міськраді і, більше того, отримати контроль над всією міською "Батьківщиною", яку він сприймав як трамплін у своє політичне майбутнє в новій кон'юнктурній якості.

Тому, коментуючи ті події, С.Ратушняк 25 травня 2007 року в інтерв'ю газеті "РІО" заявив наступне: "Партійні вожді, на жаль, стали господарями фракції, а це ненормально. Тому на місцевому рівні треба повертатися до мажоритарної системи, аби кожна вулиця міста мала свого депутата. Натомість зараз вони знайшли свого чергового асенізатора Кеменяша з БЮТу і хочуть відкликати депутатів із "Нашої України" й БЮТ і тим самим зробити міську раду недієздатною. Але я цього не допущу!"

Справді, після того, як "Батьківщина" політично відмежувалася від дій більшої, найбільш одіозної частини своїх депутатів в Ужгородській міськраді, всі вони, включаючи А.Рибу, перейшли у абсолютне володіння С.Ратушняка і голосували за всі, без винятку, запропоновані ним "дерибанні" рішення аж до завершення повноважень міської ради V скликання.

Після того, через якийсь час А.Риба "виплив" в політичній партії "УДАР Віталія Кличка", разом з якою успішно влився в президентську політичну силу "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Відповідно, ймовірне пропонування А.Риби як кандидата на посаду секретаря Ужгородської міськради вже викликало незадоволення як в частини депутатів від "Солідарності", так і серед її потенційних союзників в міськраді. При цьому наголошується, що в середовищі новообраних депутатів міської ради від "Солідарності" є достатньо справді гідних кандидатур, які не викликають такого негативу.

18 листопада 2015р.

Теги: Андрій Риба, Солідарність, Батьківщина, БЮТ, Сергій Ратушняк

Коментарі

цирк на дроті 2015-11-19 / 15:03:12
Романа Богуславського в секретарі

Прикол 2015-11-19 / 00:22:30
А мені сподобалось останнє фото - "лєсєнка дурачков": Жамшут, Риба і Пацкан.)))

Благий 2015-11-18 / 21:19:13
Той ся нигда не вженить, тільки розводить іх. А щодо його політичноі діяльності, то це ще той конюктурщик, безпринципний дерибанщик, за що його та всіх однопартійців і вигнали з бюту. А тепер ще й виправдовується в фб, зовсім не ганьба було коли отримував на дружбі, на кошицькій,на червениці, на загорській, на карьєрі ділянки елітні і коли тисячі клав на карман від рати. І саме цю людину ви солідаристи хочете секретарем міськради? І брехня це все що він зараз в догонку виправдовується, запитайте депутатів того скликання, як голосувала фракція бюту і стане все зрозуміло, або почитайте пресу за 2007 рік про бютівських дерибанщиків - рибу, маєрчика, федаку, цірика. Саме тому й рвуться знов туди, думають що знов так буде, але андрійку час пройшов, та й громадськість вже не та, та й нічого не забуте, можемо ще більше пригадати, то ж сховайся за своіх однопартійців поки вони ще більше не взнали про твою сутність і мовчи, бо завтра богуславський тебе буде чмир... ти.

Точно 2015-11-18 / 21:13:09
Тухлятина

кавер 2015-11-18 / 21:07:22
Той Риба ні риба, ні мясо.

Кіно 2015-11-18 / 18:28:41
Дерибанщик. Крапка.

Вася 2015-11-18 / 17:20:06
Риба - чмо ще те. Спочатку грався у принципового, а коли бабосами запахло - продався з потрохами. Моральний урод, дерибанщик і просто гівно безпринципне. Його підтримують хіба істеричні дівки, яким Гандрійко кліпає своїми риб'ячими лупаками і обіцяє женитися)))

Рата про Рибу 2015-11-18 / 15:49:51
Золі, підтверджую: Риба - нормальний пацан. Підтримую його кандидатуру на дерибан... Вибачаюсь, на секретаря...

стоп цензурі 2015-11-18 / 15:40:26
"найкраща кандидатура земельного дерибанщика" від солідаристів на секретаря :))))) давайте-давайте буде ще один Джамшут, далі вже зовсім не відмиєтесь від тієї солідарності...

3олі 2015-11-18 / 15:37:33
Риба нормальний пацан

Інтелігент 2015-11-18 / 15:35:26
Редкосное говно-эта "рыба" (какая гадость, какая гадость эта вваша рыба!). Думаю Андриев не согласится иметь возле себя мину замедленного действия.

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 8
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини