Ужгородці "розіп’яли" Москаля за сприяння "регіоналам" у поверненні до влади на Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні в Ужгороді обурені результатами виборів городяни завітали «на розмову» до начальника обласного УМВС Сергія Князєва, а відтак – навідалися до голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Відвідини та спілкування вийшли емоційними: ужгородці небезпідставно звинуватили очільника області та керівника правоохоронців у потуранні масованому підкупу, який вивів у другий тур учасників антимайдану та екс-"регіоналів" Богдана Андріїва та Сергія Ратушняка.

Ужгородці "розіп’яли" Москаля за сприяння "регіоналам" у поверненні до влади на Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)

На акцію учасники протесту згуртувалися у перевірений Революцією Гідності спосіб – у соціальних мережах, попередньо обумовивши зустріч на вчорашнім заході під міською ТВК. Найперше рушили до начальника обласної міліції Сергія Князєва під адмінбудівлю УМВС. Основна мета візиту – з’ясувати: як так сталося, що міліція, попри численні повідомлення в інформаційному просторі щодо здійснюваного підкупу упродовж місяця перед виборами, не відреагувала на них належним чином. Що в результаті й обернулося для Ужгорода вибором без вибору у наступному турі – у вигляді учасників АнтиМайдану на Закарпатті та колишніх «регіоналів» Богдана Андріїва та Сергія Ратушняка. 

Як зауважив під час спілкування із Сергієм Князєвим громадський активіст та один із екс-кандидатів до Ужгородської міської ради Василь Маняк, на час призначення Сергія Князєва очільником міліції на Закарпатті громада дала йому мандат довіри, яким той тепер знехтував. Нагадав, як закарпатці у часи Революції Гідності стояли по різний бік барикад із «переможцями» першого туру виборів, між якими тепер ужгородців змушують обирати як за керівників міста. Як тривалий час громада добивалася звільнення одіозного попередника Сергія Князєва, «медведчуківця» Сергія Шаранича і як тішилися призначенню Сергія Князєва, якого маріупольські активісти характеризували виключно позитивно. «А ви привели нам в Ужгород до влади регіоналів», – констатував Василь Маняк, згадуючи про численні випадки порушень на дільницях у день виборів і кволе на них реагування міліції.

Висловивши наболіле начальнику обласного УМВС, громада рушила відтак до Закарпатської ОДА, де навідалася до кабінету керівника області Геннадія Москаля. Саме його громадськість звинуватила у приниженні Ужгорода, що його забезпечив ужгородцям ранок наступного дня після виборів із пасткою обрання між двома антимайданівцями та «регіоналами». 

В очільника області та «номера 1» в списку БПП «Солідарність» до обласної ради громадськість вимагала дати політичну оцінку ситуації, що склалася на виборах в Ужгороді. Крім того, просили співпраці у спробах визнання результатів виборів в Ужгороді недійсними. Допитувалися, із ким тепер "Солідарність" формуватиме коаліцію в Закарпатській обласній раді. Принагідно запросили Геннадія Москаля на плановане загальноміське віче, аби той мав можливість задекларувати там підтримку Ужгороду. 

"Губернатор" Закарпаття і один з очільників обласної «Солідарності», натомість, визнавати вибори нечесними фактично відмовився – мовляв, для цього немає доказів. Так само відмовився від відвідин віче, пояснивши це завтрашнім відрядженням у Київ, а відповіді на питання щодо створення коаліції в облраді просто уникнув. І після нетривалого спілкування у звичній для нього хамській манері із запереченнями власної причетності до результатів виборів в Ужгороді покинув люд.

Висловивши керівнику міліції та очільнику облаті усе, що думають про них та їхню роботу на цих виборах, ужгородці окреслили подальші кроки у боротьбі за місто.

Так, домовилися про загальноміське віче, що має відбутися у четвер, о 16.00, на площі Народній. Попутньо дійшли згоди про надання правоохоронним органам усіх матеріалів щодо здійснення підкупу для порушення кримінальних справ. Надавати міліції зафіксовані докази підкупу активісти просять і небайдужих до подальшої долі Ужгорода громадян – чим більшою буде маса таких повідомлень, тим реальнішими стануть шанси на перемогу за майбутнє Ужгорода без "регіоналів".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28 жовтня 2015р.

Теги: Москаль, вибори, регіонали, повернення

Коментарі

рахівчанин 2015-11-08 / 10:17:36
Москаль дійсно вбільшості призначив на голови РДА реогіналів, які ненавиділи Майдан.Серед таких і Басараба П.В.,який мстить тим,хто дісно ненавидів регіоналів.І тоді з якою метою прислав Порошенко Москаля на Закарпаття?

Украінка 2015-11-03 / 09:15:36
Не стоіть така персона як Світлик нашоі уваги - нехай іде на Перечинщину і там права качае...

МІЖГІРЦІ 2015-11-03 / 08:19:08
у міжгірю голова комісії в сільській раді повністю фальшує вибори на користь щура вм результатів дотепер немає позакону на пятий день мали бути оголошені тут вам і готовий кримінал

щур 2015-11-02 / 21:35:14
дідо несображає що творить міжгіря проти.

Віктор Лендєл 2015-11-01 / 18:37:08
Ганебна поведінка губернатора. Нижче рівня ужгородської каналізації...

Громадянин 2015-10-30 / 22:28:33
А я і не сумнівався у тому, що так станеться. Москаль і його команда відпочатку себе показали з найгіршої сторони.

Галина 2015-10-30 / 09:04:48
Москаль--їхня істота. З такими як він говорити по доброму і дискутувати не дасть нічого.



Москаль - їхня істота. З такими як він говорити - нічого не дасть. Потрібні інші методи з такими запроданцями.




лок 2015-10-29 / 15:14:42
эти люди - не весь Ужгород представляют. надо было что-то делать, а не надеяться на чудо. этот результат - результат их же "почивания на лаврах". решили, что все думают, как они. но это не так оказалось. нечего на зеркало пенять, коли рожа крива.

Абсурд 2015-10-29 / 11:57:06
Пане, Степане, яке ЦВК? Те,яке очолює хвойда Охердовський, якому головний солідарист Порошенко дав Героя України? Не веселіть моя капці. Бачили, знали хлопці куди, до кого в команду йшли. Тепер прозріли.

Cтепан Крук 2015-10-29 / 09:59:05
І ще... Шановні краяни! Бачимо, що фактично дії Москаля дистабілізували суспільно-політичну ситуацію в Закарпатті. Одими протестними акціями результату досягти нам не вдасться. Потрібні зважені механізми протистояння москальськоратаблюковській банді. Пропоную розпочати збір підписів під петицією Президенту з вимогою призначити Віктора Балогу головою Закарпатської ОДА. Цей крок допоможе області збалансувати розстановку політичних сил та не скотитися в прірву громадянського збройного конфлікту. Пршу підтримати

Cтепан Крук 2015-10-29 / 09:19:24
Все дуже сумно! Це навіть не рух по тунелю, в котрому нема світла в кінці! Це рух по замкнутому кругу! Всі мої активні друзі однозначно заявляють, що Ратушняк ніколи б не посів друге місце кандидата на міського голову, коли б не Москаль. Ні оприлюднені передвиборчі рейтинги, ні політичні "розклади" не віщували Раті найменьшого успіху. Очевидна явна фальсифікація виборчого процесу, бо тільки підкуп виборців не зміг би привести до такого десонансу. Потрібні перевибори. Але для цього ЦВК повинна визнати ці "вибори" не дійсними... Жаль, що не змогли ми очиститися тоді від Блюків, Ратів і т д.

Йонко 2015-10-29 / 06:48:45
Шо типирка война буде в ужгороді ?

Адмін 2015-10-29 / 00:05:36
Як блокує, якщо ось пишете, а ми читаємо? :)

МарусяЗ 2015-10-29 / 00:01:01
Люди!Пишу коментарі, а їх блокує.

О.Д. 2015-10-28 / 22:40:53
Такими, бідними і затурканими, ужгородців робить ця влада - Ратушняків, Відроджень, Москалів, Блюків. Тут бачимо намагання розірвати це порочне коло. І людей, які би так само могли взяти гроші і зараз пропивати їх чи проїдати, але витрачають свій час на те, щоби зробити місто кращим. Навіть для тих, хто 25 жовтня його продав.

Андрій 2015-10-28 / 22:29:30
Ужгород давно перестав бути вишуканим в інтелектуальному плані. Вже давно нема тої аристократії і знаті, інетегенції. А та що залишилась ні на що не може вплинути.... Ужгород противне, корумповане, небезпечне, брудне місто. Доказом відсутності культури, в тому числі і політиної культури, відсутність черг на маршрутки. От Вам і культура. Виховані гості Ужгороду дивуються, як наглота лізе без черги по головам до маршруток.
От вам і доказ. Тут винне суспільство, яке не готове жити добре.

Адмін 2015-10-28 / 22:15:27
Через виправлену помилку у заголовку всі лайки з Фейсбука обнулилися. Просимо вибачення, оскільки їх було справді багато. Це технічний момент, на який нема ради :(

NNN 2015-10-28 / 21:28:10
до "Правда":
Те, що бандити регіонали і рати пройшли, - то не біда. Головне, що "страшний" Світлик не пройшов.
Він із них усіх, звичайно, самий "продажний", і не йде ні в яке порівняння з "високоморальними" кандидатами від Відродження, Нашого краю, і т.д.

О.Д. 2015-10-28 / 20:57:57
Підкуп організовував і благословляв не Світлик, а Москаль. Не заводьте протест на манівці)

правда 2015-10-28 / 20:49:31
Світлик був на стороні простих людей а тепер переметнувся в провладну партію солідарність. Люди швидко зрозуміли перебіжчика і не голосували за продажного активіста. Звісно, тепер віче збирає,просто слів нема.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини