На матчі першості Закарпаття у Рахові побили суддів

Спершу удару завдав футболіст місцевої команди, а вже потім долучились і вболівальники

На матчі першості Закарпаття у Рахові побили суддів

12-й тур Першості області серед дорослих команд (Східна зона) може стати останнім для рахівських «Карпат» у цьому сезоні, а все через агресивну поведінку окремих представників команди та свавілля двох десятків уболівальників, але давайте все по черзі.

Гра розпочалася за не найкращих погодних умов. Дощ, який розпочався за дві години до поєдинку, вже добряче встиг зіпсувати якість поля, яке й до цього було не відмінному стані. Водночас через відсутність на матчі представників правоохоронних органів арбітри затримали початок гри на 15 хвилин. До затримки та дощу варто додати й те, що рахівчани знаходяться не у найкращій спортивній формі і перед цією зустріччю мали дві поразки поспіль.

Та як би там не було, гра розпочалась. Без будь-якої розвідки господарі поля з перших хвилин кинулись вперед з надією забити швидкий гол. То з лівого флангу Микола Вішован навішував м’яч у воротарський майданчик, але без добивання, то ще через декілька хвилин Юрій Савчук потужно пробивав з 20-ти метрів, однак м’яч пролетів поруч зі стійкою воріт.

Натомість гості в перші хвилини відсиджуватись не бажали, і у відповідь Михайло Мокан зі штрафного ледь не змусив Юрія Ковача виймати м’яч з воріт, але точність у цьому матчі неодноразово підводитиме, що одних, що інших.

На 15-й хвилині після виконання кутового нападник «Карпат» Кирило Шевельов змусив усіх уболівальників піднятися зі своїх місць, адже пробивав у падінні через себе та м’яч пролетів вище воріт. У свою чергу «Вишково» відповіло двома атаками, але без особливої загрози для воріт господарів.

Далі темп у грі трохи знизився через посилення зливи, але водночас у обох команд з’явилась змога підловити суперника на помилці, яких у грі не бракувало. Так, знов продавивши захист на правому фланзі, Ернест Скорозвон навішує м’яч на ворота, де першим був Микола Романюк, але погода грає проти обох команд, м’яч летить повз ворота.

Ближче до закінчення зустрічі нападники «Карпат» по черзі тричі мали гольові моменти, але вдала гра Василя Русина на воротах рятує «Вишково» від голу.

Під завісу матчу Ернест Скорозвон знов на своєму правому фланзі майстерно проривається через захист і пасує під самі ворота Шевельову, той в один дотик забиває гол, але асистент арбітра фіксує положення поза грою. На що у відповідь отримує шквал негативних емоцій та викриків. Водночас уперше проявляється агресивна поведінка зі сторони рахівців. Представник ФК «Карпати», не стримуючи емоцій, слів та навіть рук, намагається всіляко залякати асистента арбітра. Ситуацію виправляє головний суддя та делегат матчу, які зуміли заспокоїти рахівчанина. Емоції спали, і команди спокійно дограли тайм.

Після перерви «Карпати» вкотре намагалися реалізувати свою ігрову перевагу в забитий м’яч. Роман Рошко обіграє в центрі поля захист і знов навішує Кирилу Шевельову під самісінькі ворота, але той після дотику до м’яча змушений зупинитись, асистент вкотре фіксує офсайд. І знов вже близько на 55-й хвилині Ернест Скорозвон проривається до воріт, де зі штрафного майданчика завдає удар по воротах, голкіпер відбиває м’яч під себе, але Кирило Шевельов перший на добиванні, але асистент арбітра вкотре фіксує офсайд. Публіка шаленіє, і вже без допомоги працівників міліції не обійтись. Цього разу до згаданого представника «Карпат» приєднуються ще декілька глядачів, які свою точку зору намагалися пояснити за допомогою фізичного контакту. Варто віддати належне іншим вболівальникам, що прийшли дивитись на футбол, а не на бійку, і які своїми закликами до мирного врегулювання конфлікту та продовження гри змушують втихомиритись найбільш агресивних «персонажей».

Ситуацію на стадіоні міг виправити тільки гол у вишківські ворота, і така нагода у «Карпат» була. Шевельов з центра поля закидує на ход Роману Рошко, який попри пресинг захисту наблизився до воріт, але на сильний удар сил не вистачило. Ще через декілька хвилин той самий Шевельов, який був чи не найактивнішим у складі господарів, без перешкод виходить сам на сам проти Василя Русина, але пробиває повз ворота. Це була чергова чудова нагода забити такий необхідний гол.

На 65-й хвилині зустрічі під час однієї з атак Кирил Шевельов, перебуваючи в штрафному майданчику суперника, падає після контакту із захисником і жестом вимагає від судді призначити пенальті, та головний арбітр в цьому епізоді бачить симуляцію за що й показує жовту картку. В свою ж чергу Шевельов швидко підвівся і вдарив суддю, після чого сам покинув поле, а гра була призупинена.

Арбітр, підвівшись, ще протягом 15-ти хвилин розмовляв з гравцями «Карпат», які, напевно, намагались виправити ситуацію. Але ж агресивно налаштовану публіку вже було не зупинити. Відчуваючи напругу на стадіоні, судді на 65-й хвилині ухвалюють рішення припинити гру. І от тут, як-то кажуть, все понеслось, натовп «збожеволівших» вболівальників кинувся на суддівську трійку, які намагались пройти до власної роздягальні, ні гравцям, ні міліції зупинити агресію не вдалось. Ці події важко назвати бійкою, бо троє хлопців не можуть захиститись від близько двох десятків хуліганів. Та як би там не було арбітри опинились в роздягальні, а вхід до них перекрили три міліціонери.

Згодом, дочекавшись невеликого підкріплення із ще трьох міліціонерів, та моменту, коли натовп трохи розійдеться, правоохоронці спробували вивести арбітрів за межі стадіону. Вивести вдалось, але знов ж таки не без штовханини та бійки.

На закінчення хочу написати, що із суддями все гаразд, вони благополучно доїхали додому, а рахівська міліція жодного агресивного вболівальника так і не затримала. Напевно, нападати з кулаками на людей, погрожувати і зривати масові заходи там звичне явище.

Анатолій Костюх, Lobda

07 вересня 2015р.

Теги: вболівальник, суддя, Кирило Шевельов

Коментарі

Микола 2015-09-09 / 18:16:06


Автору коментаря

Якщо будете, всупереч правилам коментування, обговорювати не суть публікації, а висловлювати надумані претензії на адресу Адміністрації сайту, наступного разу видалимо весь коментар.




***** Я був на матчі.

1) В першому таймі боковий суддя в одному з епізодів показав офсайд, якого не було в штрафному Вишкова, після того як до нього апелював капітан Карпат Микуличинський Юрій, мовляв офсайду не було, то головний суддя на цілий стадіон йому сказав "Закрий ЄБ...ЛО". З цього все і почалося....

2) Потім головний суддя погрожував капітану Карпат "Ти ще приїдеш в Ужгород... я тобі там ..."

3) Після забитого Карпатами гола головний суддя показав на центр поля, а боковий підняв офсайд, і головний відмінив своє рішення, на що вже не витримав представник команди Карпат.

4) Вихід сам на сам Шевельова і поштовх в спину двома руками від захисника, це чисте пенальті, а не жовта картка Шевельову, тому гравець і не витримав.

5) Судді вели себе по хамськи і спровокували конфлікт, численні офсайди у Карпат, яких не було, незараховані 3 чисті голи.

Відколи ходжу на футбол такого яскравого хамства і матюків від арбітрів у бік футболістів я ще не чув ніколи. ГАНЬБА ***


Читач 2015-09-08 / 09:33:53
Так і треба, бо їз-за продажної сволочі скоро на Закарпатті не буде футбола. В Ужгороді з ФК "Боржава" (Довге) суддя тоже замість призначення пенальті, не справедливо, удалив гравця "Боржави", після чого частина вболівальників ФК "Ужгород" демонстративно пішли із стадіону.

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини